Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dosarele eNational » Fascinanta poveste a „nemuritorului” Steve Jobs

Fascinanta poveste a „nemuritorului” Steve Jobs

Autor:

Demisia lui Steve Jobs din fruntea Apple a venit ca un soc pentru majoritaea burselor lumii. Daca in America actiunile companiei au scazut cu pana 7 %, pe bursele asiatice principalii concurenti ai Apple au inregistrat cresteri semnificative.

 

steve jobs 697808l copy 300x219 Fascinanta poveste a „nemuritorului” Steve Jobs

Încercat de multe ori în cariera sa, Steve Jobs nu s-a dat bătut şi a reuşit de fiecare dată să iasă învingător

Desi despre Steve Jobs s-a publicat o carte document, „National” va prezinta, pe scurt si la obiect, povestea uimitoare a co-fondatorului Apple si geniul din spatele celui mai valoros brand din lume.

Steve Jobs se naste in San Francisco, pe 24 februarie 1955. Parintii sai biologici, Joanne Simpson si sirianul Abdulfattah Jandali hotarasc sa dea copilul spre adoptie familiei Jobs. In timpul liceului, Steve, pasionat de computere, da tarcoale sediului companiei Hewlett-Packard din Palo Alto, unde va fi angajat in perioada vacantei de vara. Aici il cunoaste pe Steve Wozniak, cel care ii va deveni mai tarziu partener de afaceri. In toamna lui 1974, Jobs se intoarce in California, unde lucreaza pentru Atari, o firma de jocuri video. Aici ii vine ideea de a comercializa calculatoare ca PCB-uri complet asamblate. Primele prototipuri sunt asamblate in camera lui Jobs. La 1 aprilie 1976, apare Apple I, un calculator inchis intr-o cutie de lemn care se putea conecta la televizor. Succesul vine abia dupa lansarea Apple II, care era dotat si cu monitor. Noul model se vinde in milioane de exemplare si domina piata computerelor in anii ”80, transformand compania Apple intr-un gigant de doua miliarde de dolari.

Concediat din propria companie

In 1983 Steve Jobs face o greseala fatala, angajandu-l ca director general pe John Sculley, unul dintre sefii de la Pepsi. In scurt timp, relatia dintre Jobs si Sculley se deterioreaza, iar un an mai tarziu, Jobs este concediat de la compania pe care chiar el o fondase. Tanarul vizionar infiinteaza o alta companie, NeXT Computer, pe care o transforma treptat intr-o firma specializata in dezvoltarea sistemelor software. Sosise vremea lui Steve Jobs, pentru ca Apple, in cadere libera pe piata, isi aduce aminte de fostul ei cofondator. Conducerea companiei decide achizitionarea NeXT (cu 429 de milioane de dolari!) si, implicit, reinregimentarea inventivului Jobs.

Zodia cancerului

Odata cu succesul, au venit insa si marile necazuri cu sanatatea pentru creatorul Apple. In 2004, Jobs afla ca sufera de cancer si trece printr-o operatie de succes. La scurt timp, insa, apar insa tot felul de complicatii, care ii dau din nou emotii bossului de la Apple, care este supus, cinci ani mai tarziu, unui transplant de ficat. Dupa alte cateva luni „nemuritorul” Jobs trece cu brio de zodia nenorocirilor sale si revine cu forte proaspete, dar si cu un ficat nou-nout. Dupa ce a lansat pe piata, cu un real sussces, searia iPhone si iPade iata ca Steve Jobs surprinde din nou anuntand retragerea din fruntea celei mai puternice companii din domeniul IT.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!