DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Zero barat la conducerea MAI!

Zero barat la conducerea MAI!

Autor:

Dupa ce era gata sa paseasca si ea cu stangul peste pragul Ministerului de Interne, intreband unde este „simpaticul” de Ion Stoica, recunoscut in sistem drept „chestorul baronilor”, iata ca Daniela Carmen Dan s-a repliat la timp. Si incearca sa se tina cu dintii de „foia de parcurs” pe care probabil si-a autoimpus-o la numire. Si anume sa nu faca nicio greseala majora la conducerea MAI.

 

carmen daniela dan Zero barat la conducerea MAI!

Nimeni nu asteapta minuni de la Carmen Dan

Asa ca a trecut cu brio si peste examenul viscolului, dar si peste cel al primelor numiri la sefia mult ravnitelor functii de la varful structurilor centrale ale MAI. Unde, pana acum cel putin, au ajuns oameni care, prin trecutul lor, nu au inflamat inca spiritele, nefiind membri ai vechilor „fratii”. Numai ca nici aceasta neutralitate profesionala nu are nicio sansa sa umple vidul de conducere de la nivelul Internelor, minister care risca, pe zi ce trece, sa sara din lac in put, daca nimeni nu isi asuma responsabilitatea conducerii operative.

Frica de operativ

In ultimul an, zeci, poate chiar sute de chestori au parasit Ministerul de Interne, preferand varianta generoasa, cel putin din punct de vedere financiar, a „pensionarii de onoare”.

pe scari1 Zero barat la conducerea MAI!

După destructurarea „frătiei chestorilor”, nimeni nu mai vrea la Sefia operativă

Ce-i drept, multi dintre acestia, cum ar fi cei din „clanul oltenilor”, au incercat cu disperare sa se intoarca in sistem si inclusiv la butoanele MAI-ului, dupa schimbarea Puterii politice. Numai ca, mai ales atat datorita gurii lor mari, dar si a colaborarii stranse a lui Liviu Dragnea cu o anume parte a structurilor, planul a esuat. Ceea ce e bine. Insa nu la fel de bine este ca, dupa ce „nemuritorii” nu au putut prelua din nou puterea, nu se gaseste nimeni care sa se afle, cu adevarat, la conducerea operativa a ministerului. Si care sa aiba atat experienta, cat si prestigiul de a da ordine clare si precise in momente de criza. Pentru ca, totusi, nimeni nu se poate astepta la minuni prea mari din partea unui ministru care, de unul singur, nu are cum sa controleze „viesparul” de la Interne. Insa frica de conducerea operativa pare sa fi paralizat intreg aparatul central. Asa ca, pe termen scurt, singura solutie pare a fi sa ne rugam sa nu fie nevoie de vreo celula de criza, ca nu prea mai are cine sa preia comanda…


1 Comentariu la Zero barat la conducerea MAI!

  1. berlogea

    Asa ceva?


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!