DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Val de pensionari la „Happy DGIA”

Val de pensionari la „Happy DGIA”

Autor:

Dezvaluirile din „National” cu privire la un fost stagiu de pregatire efectuat la Moscova de catre seful DGIA, generalul Marian Hapau si unul dintre colaboratorii sai apropiati, colonelul Rotaru a cazut ca o secure asupra serviciului secret al Ministerului Apararii Nationale. Mai ales ca, din cate reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, influentilor parteneri strategici americani  nu le-a cazut deloc bine aceasta „escapada”, fie ea si una veche, mai ales ca se pare ca nu primisera nicio informare cu privire la aceasta posibila eventualitate.

 

cap hapi Val de pensionari la „Happy DGIA”

Generalul Harian Hapau

Asa ca au declansat ample verificari, desi discrete, despre ceea ce se intampla in aceasta structura de elita, de altfel serviciul secret care colaboreaza cel mai strans, de atata amar de vreme, cu omologii americani. Ceea ce nu a facut decat sa involbure si mai multe apele la „Happy DGIA”, asa cum era numita cu invidie, pana nu demult, structura informativa condusa de generalul Marian Hapau. Cel a carui pozitie se zdruncina serios acum nu doar din aceasta cauza, dar si a scandalului „Zisu – Mocanu”, care tocmai ce este pe cale sa izbucneasca si din care se pare ca s-a retras la randul sau prea tarziu. Oriucum, cert este ca mana sa dreapta, ditamai directorul adjunct si-a depus deja raportul de pensionare , incepand cu data de 31 august, un prim semnal ca, gata, se schimba liniile si la DGIA.

Zisu – Mocanu

Cu toate ca pozitia lui Gabriel Oprea in sistem se naruie pe zi ce trece, generalul Catalin Stefanita Zisu ramane totusi unul dintre „ultimii mohicani” ai fostului vicepremier care rezista pe pozitii. Iata insa ca pana si acesta incepe sa aiba probleme tot mai mari, si nu ne referim aici musai la controversatul accident rutier dezvaluit de „National”, ci la „colaborarea” cu un alt greu al ministerului, scandalul „Zisu – Mocanu” fiind la un pas sa rabufneasca.

zisu Val de pensionari la „Happy DGIA”

Generalul Catalin Zisu

Si care se anunta unul cu atat mai interesant cu cat, cel putin pentru o perioada de timp, cei doi erau considerati unii dintre cei mai apropiati colaboratori ai generalului Hapau. Asta daca nu cumva cei doi urmeaza de urgenta exemplul adjunctului DGIA si isi depun rapoartele de pensionare. Iar cum dupa SRI, STS si SPP, operatiunea de destructurare a „fratiilor” din servicii va fi declansata oricum si la nivelul serviciului secret militar, si zilele la conducere ale lui Marian Hapau sunt deja numarate. Asa ca unii deja se pregatesc ca DGIA sa intre in „era Melinescu”, daca nu cumva va avea loc o schimbare de macaz in ultima clipa…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!