DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Vacaroiu se umfla la sistem!

Vacaroiu se umfla la sistem!

Autor:

Ani de zile a fost „tanara speranta” a luptei anticoruptie iar acest rol de principal colaborator institutional al structurilor de forta i-a venit manusa lui Nicolae Vacaroiu. Si chiar daca riposta furibunda a fostului premier a fost declansata de-abia dupa ce parlamentarii nu i-au inchiriat „moca” o sala de festivitati la „Casa Poporului”, pentru a tine sarbatoarea anuala a Curtii de Conturi, aceasta a fost una devastatoare. Astfel ca, vreo cativa ani buni, rapoartele Curtii de Conturi au facut ravagii printre membrii „vechii garzi” politice si a „oazelor” de coruptie aflate la cheremul „baronilor”.

 

cap cub Vacaroiu se umfla la sistem!

„Nea Nicu” vrea sa treaca la „next level”

Iata insa ca valul se pare sa-i fi luat cam tare pe oamenii lui Nicolae Vacaroiu. Cei care, sa nu uitam, sunt singurii bugetari din ultima vreme pe cale sa  obtina acceptul de a intra in categoria celor cu salarizari speciale, ceea ce inseamna nenumarate privilegii financiare, de la lefurile duse lunar acasa si pana la viitoarele pensii care vor fi astfel „umflate” substantial. Iata insa ca, dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate in urma cu ceva vreme, Curtea de Conturi a inceput sa dea rateuri. Si asta nu neaparat pentru ca ar fi fost diminuat ritmul de lucru, ci pentru ca, pur si simplu, s-ar fi trecut la practica „umflarii” prejudiciilor calculate, pentru o cat mai buna impresie artistica menita a-i gadila orgoliul lui „nea Nicu” Vacaroiu. Cel care, chiar dupa ce a obtinut favoruri financiare deloc de neglijat pentru oamenii sai, tot continua sa se joace cu focul. Asa ca prin sistem se vorbeste ca Vacaroiu ar sta cu mana gata pregatita deasupra „butonului nuclear” prin care sa dinamiteze majoritatea structurilor de forta. Ramane insa de vazut daca „nea Nicu” doar „se umfla” la sistem sau chiar are de gand sa dea drumul la rapoartele devastatoare cu privire la activitatea unor importante institutii, de la servicii secrete la structuri anticoruptie. Pentru ca, daca dupa revenirea PSD-ului la putere va da aceasta „perversa” sistemului, atunci rapoartele chiar ar trebui sa fie unele pe bune, altfel riposta anuntandu-se inca de pe acum una incendiara. Si dureroasa…

Nu mai sta in picioare!

Procurorii anticoruptie au trebuit sa dea dovada de o conditie fizica de invidiat la cate mingi la fileu le-a ridicat Curtea de Conturi intr-o perioada in care, pe baza rapoartelor inspectorilor lui Nicolae Vacaroiu, se intocmeau dosare „cu roaba”, care treceau „ca prin branza” si prin instantele de judecata, obtinandu-se astfel condamnari spectaculoase. dosare1 Vacaroiu se umfla la sistem!Si asta pentru ca in aceste rapoarte se gaseau cifre care reprezentau probe indubitabile a jafului generalizat din nenumarate institutii publice. Iata insa ca se pare ca vremea de glorie a Curtii de Conturi incepe sa apuna, tocmai acum, cand angajatii au posibilitatea sa se infrupte din  privilegiile financiare ale unui statut special. Iar daca pana acum asteptau cu nerabdare rapoartele Curtii de Conturi, care le usurau substantial munca de cercetare, celelalte institutii partenere au deja reale probleme in a „defalca” adevarul de „burtile” din ultimele rapoarte ale inspectorilor lui Nicolae Vacaroiu. Care ar trimite documentatii ce nu mai stau in picioare, prejudiciile fiind calculate fortat, ca sa nu spunem „umflate” de-a dreptul. Astfel ca situatia a devenit similara cu cea a „exaltatilor” de la Directia Antifrauda, care le-au trimis procurorilor numai „fasaieli” de care acestia din urma nu mai stiu acum cum sa scape.

Se da la toti!

Iata insa ca, tocmai intr-o perioada in care credibilitatea „munitiei” furnizate de catre Curtea de Conturi este serios zdrucninata de parerea anumitor specialisti privind  tendinta tot mai fatisa de „umflare” a cifrelor, a aparut si zvonul ca Nicolae Vacaroiu tocmai ce se pregateste sa dea drumul la „nucleara” care sa zguduie sistemul din temelii.

sri Vacaroiu se umfla la sistem!

Dupa ce s-a dat la SRI, Vacaroiu arata acum pisica pana si DNA-ului…

Si ca raportul privind „neregulile” financiare uriase depistate in cheltuirea bugetului Serviciului Ropman de Informatii nu ar fi decat „inceputul sfarsitului”. Astfel ca la rand ar urma si alte „bombe” aruncate dinspre Curtea de Contrui in tot felul de structuri din sistem, de la alte servicii secrete pana la diverse Parchete si chiar la DNA! dna Vacaroiu se umfla la sistem!Desigur, s-ar putea ca lui „nea Nicu” sa-i treaca intre timp supararea provocata atat de faptul ca respectivele institutii par sa nu-i mai ia chiar atat de in serios informarile, cat si de faptul ca noua guvernare i-a taiat bugetul si atunci sa nu mai apese „butonul nuclear”. Sau, din contra, sa incerce sa iasa din nou la rampa cu aceste rapoarte incendiare. Care, insa, ar trebui sa fie unele de-a dreptul „stintifice”, pentru ca, nu-i asa, atunci cand te umfli la sistem trebuie sa te tina nu doar smecheria, cat mai ales probele din documentele justificative. Si poate ca astfel s-ar rezolva, totusi, si dilema daca „prejudiciile” inaintate de catre rapoartele Curtii de Conturi sunt sau nu umflate…


3 comentarii to Vacaroiu se umfla la sistem!

 1. AMERICANUL

  Lipsa de reactie si combativitate a institutiilor cu atributii in apararea bunurilor statului si a patrimonoiului national in mod special din partea Curtii de Conturi in sanctionarea delictelor prin care, s-a permis in mod discretionar folosirea frauduloasa a banului public inclusiv prin infiintarea unor structuri (posturi, functii, servicii, directii, agentii, etc) parazitare pentru realizarea progresului si trucarea de licitatii la achizitiile publice, a condus la, escaladarea fenomenului infractional si devierea societatii de la normalitate precum si la adancirea saraciei in Ro.
  Este condamnabil modul cum s-a decis ultima data, politic, alcatuirea conducerii Curtii de Conturi, prin ignorarea necesitatii independentei si caracterului apolitic a acesteia. Cu o conducere a Curtii de Conturi framintatata de intrigi generate de interese politice marsave, divergente si meschine sau dominata de pasivitate, Romania nu poate avea rigoare si performanta in activitatea de control al modului de gestionare a banului public. Un fost manuitor-gestionar al fondurilor publice, republicane – fost prim-ministru – nu poate indeplini ulterior functia de sef al Curtii de Conturi pentru ca un asemenea caz se afla intr-o totala incompatibilitate si in acelasi timp intr-o situatie de conflict de interese.
  Dar tot la fel de condamnabil este si actul politic iresponsabil prin care Parlamentul si-a batut joc in 2012 de Decizia Curtii de Conturi prin adoptarea “Legii privind amnistia pentru 300.000 de functionarii publici obligati sa returneze sporurile încasate (peste 1,5 miliarde euro), fara acoperire legala în 2009 şi 2010”.
  Nerespectarea principiilor competentei si moralitatii precum si neprevenirea conflictelor de interese sau a unor incompatibilitati in ocuparea functiilor de catre functionarii sau demnitarii statului a condus la situatia in care la nivelul structurilor centrale si teritoriale ale administratiei statului sunt doar clanuri ce au la baza grade de rudenie, relatii de prietenie si interese nelegitime care au condus la devorarea bugetelor nationale.
  Romania are autoritati publice in care activeaza “dinastii”, clanuri, gasti sau grupuri de interese nelegitime compuse din indivizi zonali sau provinciali realitate ce este confirmata chiar de adoptarea “Legii privind amnistia pentru 300.000 de functionarii publici obligati sa returneze sporurile încasate (peste 1,5 miliarde euro), fara acoperire legala în 2009 şi 2010”. Cei 300.000 de functionarii publici din primarii, consilii locale si judetene, la care se pot adauga si altii din prefecturi si autoritati centrale nu sunt asa cum ar fi normal apolitici si independenti. Ei sunt acolitii sau protejatii parlamentarilor si guvernantilor, nici de cum specialisti sau profesionisti (este unul din argumente care explica de ce administratia publica din Ro este “incapabila” sau poate chiar incalificabila) si se inmultesc pe masura ce partidele sau politicienii care vin la putere n-au mai fost la guvernare. Situatia existenta creeaza, consecinte imprevizibile si premise pentru tot felul de rafuieli interne si nu pentru a performa sau a se instala spiritul de modernitate statala ori de reducere a birocratiei.
  Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT in directie necunoscuta si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze si organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului.
  Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri social-economice si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa omenie in actiunile lor.
  – IN CE TARA DIN LUME EXISTA “HOTIE LEGIFERATA” SI ANUMITI MAFIOTI POT INCASA DIN BUGETUL STATULUI IN ACELASI TIMP SI PENSIE (in unele cazuri speciala) SI SALARIU BATJOCORIND BANUL PUBLIC???
  – IN CE TARA DIN LUME CRIMINALII VINOVATI PENTRU MORTII DIN DECEMBRIE 1989 SUNT APRECIATI CA REVOLUTIONARI UNII SI CU MERITE DEOSEBIE SI PRIMESC in mod abuziv O MULTIME DE PRIVILEGII SI DREPTURI,(batjocorind o natiune) IN TIMP CE DOSARUL REVOLUTIEI NU ESTE SOLUTIONAT??? SOLUTIONAREA DOS REVOLUTIEI AR PUTEA SCOATE LA IVEALA CA ACESTI FALSI REVOLUTIONARI, CE JUPOAIE STATUL FARA NESIMTIRE, SUNT DE FAPT TERORISTII criminali.(Solutionarea cu obiectivitate si celeritate a DOSARULUI in cauza se poate rezolva numai de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA).
  ACESTE ANOMALII TREBUIE ELIMINATE ADICA ANULATE NORMELE SI LEGISLATIA CARE PREVAD ASEMENEA ABERATII batjocoritoare la adresa banului public si a natiunii romane.

 2. ??????

  Cum comentați totuși despre prezența la conducerea Curții de Conturi, încă, a lui Nicolae Văcăroiu și Ilie Sârbu, doi indivizi formați în regimul lui Nicolae Ceauescucare au descoperit ilegalitățile în cheltuirea banilor publici și īn administrarea bunurilor publice ,doar la intervenția Uniunii Europene și a ambasadei SUA în lupta împotriva corupției în capitalitalism ?

 3. bateti campii cu nuclear

  Mai bine spuneti cu cine bea cafeaua dimineata inainte de guvernare NIC VACAROIU in perioada cand era premier….si apoi bagati fitilele in presa…


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!