DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

Autor:

Iata ca „divizia de acoperiti” a colonelului Ion Paunica nu doar ca exista, dar o si identificam astazi drept U.M. 0163 L din cadrul SPP! Este vorba despre  cea mai secreta sectiune din tot sistemul, pe langa care structurile informative din cadrul celorlalte servicii secrete par adevarate ONG-uri „open” si transparente ale societatii civile. Formata exclusiv din ofiteri acoperiti, dintre care „nucleul dur” a venit odata cu colonelul Paunica de la serviciul secret al Ministerului de Interne, U.M. 0163 L a ajuns sa fie in ultimii ani un adevarat stat in stat, fara a dea socoteala nimanui, nici macar „colegilor” seseisti de la protectie interna din cadrul  U.M. 0163 H, condusa de colonelul Dumitru Voroneanu, neavand astfel nicio parghie democratica de control.

 

cap Um filaj 665x500 U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

„Acoperitii” colonelului Paunica, scosi la lumina

Iar odata cu ridicarea „valului” de pe acest ultim secret care explica influenta fara de margini a celor care coordoneaza din umbra U.M. 0163 L, aproape ca nici nu mai conteaza daca generalul Lucian Pahontu mai ramane sau pleaca din fruntea Serviciului de Paza si Protectie sau cine va veni in locul lui. Pentru ca deja prin dezvaluirea existentei unei asemenea structuri strict secrete, formata numai din ofiteri acoperiti si cu oameni infiltrati de ani de zile in nenumarate alte structuri si sectiuni, deja s-a trecut la „next level”, cel in care este nevoie ca organele abilitate de Justitie si intreaga comunitate de informatii sa sparga „omerta” care a invaluit acest subiect tabu pana acum. Si, desigur, este de asteptat ca, dupa cum sustin sursele noastre, membrii Comisiei parlamentare de control  a SPP sa acceseze butoanele legale aflate la dispozitie si sa ceara oficial ca actuala conducere sa recunoasca daca in componenta serviciului exista aceste unitati speciale 0163 L si 0163 H si daca ele sunt conduse de generalii Ion Paunica si Dumitru Voroneanu. Si, desigur, sa afle care este temeiul legal in baza caruia ofiterii acoperiti de la U.M. 0163 au efectuat nenumarate operatiuni de „filaj paralel”, printre „tintele” acestei divizii existand informatii ca s-ar fi aflat demnitari ai statului roman, jurnalisti, importanti oameni de afaceri si chiar membri ai familiilor unor demnitari straini. 02 03 7 720x188 U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!Ca sa nu mai vorbim ca tot acoperitii lui Paunica „au calcat si pe becul” altor servicii secrete, ale caror operatiuni cu mandat ar fi fost „bruiate” de cei de la U.M. 0163 L !

lucian sanda spp 599x500 U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

Lucian Sanda

Sectiunea de Siguranta Interna

Desigur ca orice serviciu secret dispune de o structura mai mult decat necesara de protectie interna. Numai ca la SPP lucrurile au luat-o tot mai rau pe aratura in ultimii ani, Sectiunea de Siguranta Interna ajungand nu doar o structura supradimensionata ca si numar de lucratori, dar multe din operatiunile derulate de cei de la SSI putand la o adica, odata cu schimbarea garzii de la conducere, sa fie catalogate la limita politiei politice. Iata insa ca recenta identifiare a colonelului Dumitru Voroneanu drept sef al acoperitilor de la SSI este urmata acum de o surpriza si mai mare, inclusiv pentru multi dintre ofiterii SPP. Care trebuie sa afle, odata cu intreaga opinie publica si clasa politica deopotriva ca tot la Sectiunea de Siguranta Interna, pe langa U.M. 0136 H, condusa personal de Voroneanu, mai este anexata inca o unitate strict secreta. O veritabila divizie „GHOST”, alcatuita din „fantomele” colonelului Ion Paunica, adus de la „Doi s‘un sfert” pentru a conduce enigamtica U.M. 0153 L.

Cu voie de la „Marinar”…

Dupa ce a ramas fara loialul sau „Grup ZEUS”, faramitat dupa ce Traian Basescu nu a mai fost sigur pe loialitatea unora dintre ofiterii SPP care actionau strict la ordinul sau personal, fostul presedinte al statului a incuviintat aparitia unei unitati de tip „fantoma”, care practic insa nu dadea socoteala nimanui ierarhic si care sa se ocupe de cele mai sensibile probleme, de stat sau personale. Si astfel se si explica puterea nelimitata de care a inceput sa se bucure cei din structura condusa de colonelul Paunica, ale caror arogante trebuiau inghitite nu doar de colegii de la SSI sau de la SPP, dar si de ofiterii altor servicii secrete cu care se calcau pe bataturi pe teren, cu totii stiind ca acestia actioneaza „cu voie de la Marinar…”. Insa, asa cum se intampla de obicei, odata cu trecerea vremii, activitatea U.M. 0163 L a devenit indispensabila pentru a potoli setea de informatii a principalilor actori politici, astfel ca divizia de acoperiti a fost o adevarata comoara pentru generalul Lucian Pahontu, Traian Basescu ramanand numai cu postura de „parinte fondator”.

Fara numar!!!

Drept urmare, in timp ce politistii sau angajatii altor institutii de forta, dar chiar si colegii de la SPP se trezeau cu veniturile serios diminuate, cadrele abia mai prididind sa-si plateasca ratele la banci, pentru „acoperitii” de la U.M 0163 L s-au pus la dispozitie fonduri operative pur si simplu fara numar ! Astfel ca spre stupefactia celor de la alte structuri, oamenii lui Paunica au inceput sa se afiseze pe teren cu cele mai luxoase masini „colorate”, de la Toyota Land Cruiser in sus, in timp ce casele conspirative din zone de fite au format in scurt timp un adevarat imperiu imobiliar.

spioni 1 720x480 U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

Panica la U.M. 0163 L dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan

Mai ales ca libertatea de actiune a membrilor U.M 0163 L este practic nelimitata, acestia putand folosi orice pretext gen „verificari privind prezente suspecte pe un traseu prezidential” pentru a-si innoi parcul auto sau a inchiria apartamente in zona centrala. Si cum nimeni nu si-a permis pana acum sa taie vreun decont „acoperitilor” lui Paunica, opulenta financiara a cuprins in scurt timp aceasta structura, unde, totusi, colegii de la Paza de exemplu baga ore suplimentare la greu fara a le fi macar platite, sub pretextul bugetului de austeritate.

Impuscat pe strada!

Fie strict si prin fisa postului inca neasumata oficial de serviciu, „acoperitii” lui Paunica au fost lesne „legendati” ca au facut vrute si nevrute, inclusiv „fapte”, mai ales ca nu dadeau socoteala decat sefului SPP, sarind indeobste treptele ierarhice. Iata insa ca, in ciuda halucinantelor fonduri operative aflate la dispozitie, viata nu mai este chiar atat de dulce aici, ceea ce si explica dorinta arzatoare a unora dintre baieti de a parasi corabia cat mai au timp. Iar un„declic” a fost, fara indoiala, si sinuciderea in plina zi si in zona centrala a Capitalei, la intersectia dintre Tineretului si Sincai, a sepepistului Lucian Sanda, in varsta de doar 39 de ani. Care a coborat din masina si s-a impuscat in zona pipetului cu pistolul Glock, un alt autoturism oprind in foarte scurt timp, pasagerii acestuia aplecandu-se asupra lui parand a efectua manevre de acordare a primului ajutor. Iar daca „surse” seseiste din cadrul SPP s-au straduit sa „planteze” in presa ponturi cum ca bietul Sanda ba era depresiv, ba bolnav psihic, ca avea probleme in familie sau nu facea fata exigentelor la locul de munca, insistandu-se ca acesta nu lucra pe operativ, impuscarea din plina strada a provocat un adevarat cutremur intr-o anumita structura. Mai ales ca initiatii sistemului cunosteau ca „depresivul” neoperativ Sanda era de fapt unul dintre ofiterii „acoperiti” ai U.M. 0136 L !!! Drept urmare, in timp ce unii colegi din divizia de acoperiti au inceput sa-si puna intrebari ce s-a intamplat cu adevarat cu Sanda, sefii au intrat in panica dupa aflarea informatiei ca telefonul mobil la care vorbea sepepistul cand a murit nu era singurul! Si ipoteza ca degeaba a fost recuperat mobilul la acordarea „primului ajutor”, existand imagini si informatii stocate si in alta parte le da frisoane si acum celor responsabili…

Terorizati de „Black Cube”

Iar dupa ce au facut inclusiv „nefacute” mult timp, oamenii lui Paunica au ajuns acum la randul lor sa fie terorizati. Nu doar pentru ca procurorii militari „de casa” s-au pensionat si nu le vor  mai putea asigura spatele daca Sanda mai avea si alt telefon sau a vorbit cu alte structuri inainte, incercand sa iasa din „cercul” care devenea prea stramt, dar mai ales pentru ca, pur si simplu, se tem ca operatiunea de filaj a israelienilor de la „Black Cube”, in care exista informatii la DIICOT ca „acoperitii” lui Paunica s-au implicat nepermis de mult, depasind „linia rosie” s-ar putea intoarce impotriva lor. Iar cum israelienii „inghesuiti” la „Marriot” sunt conectati la o structura cu care nu au glume nici macar cei de la Agentiile americane sau FSB-ul rusesc, este intr-un fel de explicat panica care l-a cuprins pe colonelul Paunica la scurt timp dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan, fostul sef al Mossad ! Cand toti ofiterii U.M. 0163 L, sub stricta comanda a lui Paunica au urmat timp de 48 de ore cursuri intensive de contra-filaj, acestia fiind instruiti sa verifice in permanenta daca sunt urmariti si sa raporteze imediat, existand teama care il macina si acum pe seful structuri ca „vanatorul s-a transformat in vanat”!

Dosarul Popoviciu

Insa operatiunea „Black Cube” nu este singura care poate intoarce soarta anumitor dosare rasunatoare, daca parlamentarii vor reusi desecretizarea activitatii U.M. 0163 L, despre care se spune ca ar fi fost implicata si in alte actiuni de filaj ilegal, precum cea a unor jurnalisti care au refuzat „racolarea” sau a membrilor familiilor unor demnitari straini aflati in vizita in Romania. Dar tot U.M. 0163 L se pare ca a coordonat si „monitorizarea” stricta a omului de afaceri Puiu Popoviciu, cel care devenise „tinta” dupa ce ar fi refuzat sa cedeze constructia unui important imobiliar in zona de Nord a Capitalei. Moment din care a fost „preluat” de oamenii lui Paunica, acestia asigurand, tot fara mandat, ca de obicei, „sprijinul logistic” aferent controversatei anchete oficiale…


20 comentarii to U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP!

 1. Semperfidelis

  Deci degeaba face Voroneanu Colegiul National de Aparare ca nu se stie dacă îl mai face general?pai degeaba si a stricat o cariera avuta in spate și i a jurat lui ghiul ca rezolva el cu “scurgerile”? Nu s a gandit ca și Coldica are Colegiul de câțiva ani și tot colonel e,nu l a făcut general ca pe Joita Rostogol de la Secțiunea 1pe care l a făcut general imediat? Ca așa își spune Ghiul șefii de sancțiuni,după chipul și asemănarea lui,oameni mediocri ce pot fi manipulați cum l a numit pe el Basescu.cel mai tare ar fi sa l pună cei de la comisie sa scrie corect după dictare sau sa dea Pahontu testul psihologic pe bune cum dau toți la intrare.si atunci ar vedea toți ce hal de șef de serviciu secret avem

 2. Profesorul

  Ar fi frumos sa nu mai publici fotografii care nu iți aparțin sau măcar sa menționezi sursa.
  http://sindicatultinerilorprofesoriromania.blogspot.ro/2010/09/protest-la-palatul-cotroceni-impotriva.html

 3. Felix

  Sa plece și ei cum au forțat ofițeri in floarea vârstei sa iasă la pensie la 39-42 de ani pe motive politice in 2006-2007 și mulți din ei s au prăpădit de inima rea: Col Maslea 44 ani stop cardiac, Col Moisescu, Col Cenușă, Col Popa, Col Sopu, Col Dan Rad, gen Voinea Nicolae,subofiter Zimbilschi Radu și mulți altii Dumnezeu sa i odihneasca in pace!inca un subofiter de la Secțiunea 1,altul de la baza de transport,toți subofițerii s au dus între 45-50 ani,ofițerii pana in 55. I au forțat sa plece și ce au adus in loc? Unul cum e Costea de a lăsat jale in urma lui și a falimentat CAR, Moaca care și a schimbat numele in Popescu fost șef al corpului de control pensionar un Câmpulung Muscel ,Ailoaiei,Nuta cel cu morții de la Timișoara.plus ca timp de 10 ani se dădea pr plecări afara 10.000 dolari la prima misiune și 20.000 la a doua,chiar credeți ca nu se stie…?

  • Saladin

   Nu la pensie FRATE la 40 de ani are pensia cat 15 pensionari. AFARA. Pai daca pensionezi 100.000 de securidti fac cat 5 mil de pensionari ce abea daca prind sfatsitul iernii.

 4. Grup

  Pt general Gimi:chiar credeți ca e bine și legal ce faceti?strict ca sfat,poate ar fi mai sa stați departe de cea mai corupta structura, sa nu va ia din urma cumva…

 5. anton

  Doamne.!.asta a fost bomboana pe colivă…am făcu parte din această structură de informații.. si nu am stiut că sunt atât de tare..Take..nu știu cine îți dă informatiile..dar cred că își bate joc de tine..SPP,..e adevărat..are structură de informații…conf L51/91..ca si Secret Service..dar mai bun,..dacă îmi permiți o glumă..dar ce am citi in articol..este pură dezinformare…
  Directorul le-a cerut totdeauna ofițerilor să stea cât mai departe de chestiile politice…deși,..până la urmă pe ei îi protejăm..Dragi servicii omologate,..stim că se lucrează la greu pentru decredibilizare acestei instituții.,..in acelasi mod ca DNA..nu suntem dușmanii voștri..lăsat-o să ne vedem de treabă..

 6. Ghiul

  Ia intreaba l pe domn director al tău dacă își aduce aminte in primul mandat al lui Base când a chemat un ofițer la el in birou care era adevărat ca avea o firma pe numele soției ca si telefonul pe care l a interceptat ilegal și i a pus in fata probele?deci aveti tehnica și o folosiți ilegal doar când vreți ? Ca pe altii ai lasa ghiul cu firme pe numele soției … sunteti de ras dacă așa credeți ca mai pacăliți pe cineva…

 7. Curiosu

  Directorul se lauda ca are bugetul aprobat pe un an de zile înainte și deci ne vom lua de bine de rău salariile.corect.dar asta am ajuns?sa tăcem ca ne luam banii pt care muncim?dar cum nu prea mai este obiectul muncii pe urma ce vom face? Sa mai detașeze directoru și la alte Secțiuni băieții care deja se plictisesc la opt ore…la S1,cei de la protecție deja au depășit norma.dar pt a dovedi ca nu au nimic de ascuns de ce nu anunta -intern,nu public!- cine sunt cei care primesc Ordinul 15 și după ce criterii se da.sa nțelegem și noi de ce iau acești bani frumoși aceiași oameni de 10 ani!!!sa stie și Luptătorii ce merite are Dna Alexandru de ia de 10 ani ordinul 15 din birou?ar fi un pas înainte pt normalizarea relațiilor între conducere și grosul angajaților ,ruptura tot mai adânca de ani de zile.ca doar cu amenințări de la SSI ca “agenturili” vor sa ne distrugă ca doar noi suntem pro-americani și asigurări ca ne luam salariile și pe 2018 poate doar cei prea naivi sau care s au scos din prăbușirea CAR,fonduri operative și duble-Triple misiuni externe sa mai creadă.imi pare rău de Sanda.a clacat ,nu știam ca i acolo…deci câți din noi Or mai fi…? Deci un dialog civilizat intern pe tema Ordin 15 ar dovedi ca nu suntem priviți ca o turma care trebuie sa tacă doar pt ca și iau salariile pt care muncim oricum suplimentar.daca nu ne facem singuri curățenie…degeaba Vom tot aștepta sa fim tratati așa cum meritam

 8. Luptator

  Da este un pas înainte ca discutam și astfel de probleme concrete.luati rog in discuție și criteriile de selecție a celor de la protecție am început sa avem numai “ponei”. Separat de colaborarea lor posibila cu SSI ne întreabă colegii de la alte structuri la Exercițiile comune ce este cu aceasta ciudata politica de cadre.ca la noi in meserie înainte sa vadă omul ce are in cap contează și cum arați.iar cei de la Armata,Jandarmerie și mai ales Brigada Anti-tero a SRI care fac și ei protecție au un avantaj fizic evident.si e normal sa apara suspiciuni când pui aghiotanți care nu se văd după demnitar dacă aceștia nu au și un alt rol.am întrebat și noi pe cei de la SRI și ne au zis ca la ei la Brigada aduc sportivi de performanța din civilie.poate ar fi o soluție și la noi.in rest sa stiti ca sunt camarazi ok cei de la alte structuri chiar dacă uneori întreabă sa nu fie sifoane printre noi ca știu și ei unele cazuri,lumea e mică in protecție in sistem.si cu Ordinul 15,DA,se poate spune pe fiecare unitate uite de la voi x sau y ia salariu merit.ca și dacă ar fi luptat Dna Alexandru 10 ani in Afganistan parca tot nu ar fi fayr sa ia numai ia

 9. Coleg

  Sincer este o problema chiar dacă unii colegi de la alte Secțiuni nu o raționalizează pt ca nu este domeniul lor.dar conducerea trebuie sa și dea seama ca nu este ok și de aia si ies atâtea vorbe.deci toți colegii cred care au participat la concursurile de kickboxing cu cei de la Brigada Antitero, de la SIAS și alte structuri ca avem curajul sa luptam și nu ne am făcut niciodată de ras dar trebuie sa fim realiști…dam acolo peste luptători foarte bine selectionați și verificări (sportivi de performanța) cu titluri naționale ,fără studii militare dar cu studii superioare .peste tot se poate,la SRI chiar este o tradiție cu care se mândrește pe buna dreptate Brigada,dar la noi nu… și atunci ma gândesc și eu de ce Or fi avansați și băgați in fata copiii astia care nu su cum sa impună măcar in fata civili,dar sa mai și câștige respectul altor luptători.s a scăzut foarte mult nivelul la protecție,cine nu crede sa se uite la ce oameni aduce anual Brigada…acesta nu este ub comment îndreptat împotriva cuiva,doar ca e un subiect care ridica întrebări și la noi și la alte structuri și știu despre ce vorbesc…ne ocupam mai mult de ședințe contrainformative și mai deloc de antrenamentele mixte specifice de altădată. Cel puțin bine ca nu ne vin șefii la aceste exerciții sau concursuri mixte ca ar rade cu lacrimi băieții dacă ar vedea ce burtoși la propriu sunt cam toți,mai bine se dau rostogol decât sa alerge…

 10. TILICA

  PROBLEMA DEZVOLTARII SECURISMULUI IN RO, IN DETRIMENTUL DEZVOLTARII TARII, A FACUT CA TOATE INSTISTITUTIE STATULUI (DAR SI PRIVATE) SA AIBA IN STRUCTURILE LOR (FIE SI SUB ACOPERIRE) SECURISMUL SUB DIVERSE FORME SAU MANIFESTARI.
  RO ESTE TARA CU CEI MAI MULTI SECURISTI DIN LUME LA 100 DE MII DE CETATENI ROMANI.

 11. Dorina

  Baietii astia fac -SEX- nu gluma! Romania bordelurilor!

 12. Dorina

  Lucian Sanda… facea multe curse Arad-Hard (Austria)? pe post de sofer? si avea multe colaborari cu alte servicii din alte tari?

  O singura data am avut extrem de multe filtere ale Poliziei in drum spre munca… si a fost inainte de Black Cube… Au si oprit intr-o parcare in care am constat ca era prestabilit, era un barbat cu pielea inchisa la culoare, nu foarte, care m-a reperat! L-am mai intalnit intr-o locatie in Austria langa granita cu Serbia!

 13. Nicolau

  Stiti de ce e ghiul negru?de supărare ca procurorul militar desemnat de Nicolau sa tergiverseze ancheta CAR a ieșit la pensie…Dorina văd ca ești in tema la modul serios mai zi ca multă lume citeste și se poate autosesiza…

 14. Robert

  Deci… 163L, 136L, 153L?! Până la urmă, Nene Tache, care este indicativul? Și cât de secretă este această „unitate”, hmmm, dacă ai „aflat” de ea? Ca să nu scriu de „specialiștii” în ale filajului, sincer, care se lasă fotografiați! Jos de tot a ajuns operativul românesc, tot sincer, cu asemenea specimene… Bravo Tache, bagă „gulgute” la greu, nu-i rău! Vezi doar să nu fie otrăvite…

  • vasile persan

   Specialistii

   fotografiati nu su t de la filaj…dacă tot. vă dați in petec dragi SPP-iști care il dezinformeaza pe Take..spuneți de unde sunt..

 15. Blonda

  Pai ce limite sa aibă astia când îl aveau la mâna pe Base! Venea o mașina cu geamuri fumurii pana la bariera la P1 la Vila Lac 3,îl lua pe Base pe neveu la aeroport se făcea joncțiunea cu Elena Udrea și de acolo plecau in destinații exotice sa și facă de cap.insositi permanent de doi acoperiți.pt altii din afara pot părea povesti.cei din interior știm foarte bine…

 16. Dorina

  Daca ati sta intre ei ati realiza ca sunt doar niste brute, neciolpite, imbecile si marlane! in slujba exclusive a presedentiei, foste si actuale!

  Fiti fara griji, colaboreaza cu altii, dar mai apoi, sunt rand pe rand eliminati!

  UM SEX! Elita PROSTIEI globalizate! … slugi de partid! Eu as spune ca e o subunitate SIE!

 17. Saladin

  Ar mai trebui dati afara handicapatii astia sa mai faca si produse. Cand ai 14 servicii adica dublu decat America Franta si Germania tari pline de teroristi, si cand vezi bugetofagerienii astia ce prostanaci te intrebi de ce nu avem pensii, drum, fax si net la fisc, sanatate. Din cauza parazitilor statali ce iau forma anticorpilor. Sri restructurat si o agentie militara a armati ne ajunge ca tara daca lucra pt tara. Altfel ai si extrem si prosti si multi.

 18. Toni Blajinul

  SUNT secretosi ,dar cu mine nu lea mers ,IAM mintit ca am lucrat il contraspionaj si detin secrete mari despre activitatea lor MIA aratat portbagajul ,incarcat cu aparatura ,sofistificata conectat la interneet prin antena Baston tip culicov ,,au Termocamere instalate si te poate urmari chear si cand faci sex cu sotia sau amanta.Totul se inregistreaza pe STIK iar a 2 zi comunica la SEFUL lui ,imbracat prost gen boschetari sta la panda ca si rechinul cand vede pete de sange deasupra apei.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!