DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi s’un sfert”!

Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi s’un sfert”!

Autor:

Seria de dezvaluiri din „National” cu privire la relatiile contractuale dintre miliardarul Ion Tiriac si „parintele Doi s’un sfert”, generalul Virgil „Vulpea” Ardelean a dus deja la caderea mai multor capete din sistem, inclusiv a fostului sef al serviciului secret al Ministerului de Interne, Gelu Oltean. Iata insa ca faptul ca Ion Tiriac era beneficiarul muncii informative paralele depuse de catre Virgil Ardelean, la vedere prin firma de detectivi a familiei si in fapt si cu sprijinul nemijlocit al „armatei” de ofiteri ramasi loiali „Vulpii” si dupa ce acesta a parasit scriptic sistemul poate detona o noua „bomba”.

 

tiriac capitan 720x407 Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi sun sfert”!

Ion Tiriac, interesat de tot ce misca in sistem

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, una dintre pistele care pornesc de la scandalul copierii a zeci de mii de pagini de documente din arhiva „Doi s un sfert”, in scurtul ragaz in care serviciul secret a fost „la cizma” lui Gabriel Oprea duc direct la generalul Virgil Ardelean. Cel care, sa nu uitam, lucra pentru magnatul Ion Tiriac, asigurand munca informativa de profil pentru intreg holding-ul condus de miliardar. Care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, este suspectat acum ca ar fi putut fi cel putin unul dintre beneficiarii arhivei „Doi s’un sfert”. Ipoteza mai mult decat interesanta, ca si faptul de a sti daca au si fost cumva folosite informatiile astfel obtinute. Si daca da, impotriva cui…?

Pe Soseaua Nordului

Nu mai este de mult un secret pentru nimeni faptul ca Gelu Oltean ajunsese la conducerea unitatii „Doi s’un sfert” cu sprijinul nemijlocit al „tutorelui” sau, generalul Virgil Ardelean. Iar cum „Vulpea” se afla la randul sau in gratiile influentului magnat Ion Tiriac, putina lumea indraznea sa se atinga de Gelu Oltean, stiind ca acesta ii are pe cei doi in spate.

cladfire 376x500 Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi sun sfert”!

Sediul centrului operational de pe Soseaua Nordului

Oricum, in vremurile de glorie ale acestui „triumvirat” Oltean- Ardelean- Tiriac alte structuri banuiau ca se pusese de un centru particular de investigatii, despre care existau suspiciuni ca ar fi implicat in nenumarate operatiuni de „filaj paralel”. Iar centrul de operatiuni se afla chiar peste drum de restaurantele si terasele de fite din Parcul Herastrau, intr-un sediu luxos de pe Soseaua Nordului, pus la bataie chiar de catre miliardarul Tiriac.

gelu 652x500 Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi sun sfert”!

Gelu Oltean, sprijinit de cei doi

Si unde functiona, sub acoperire, o filiala a firmei clujene de detectivi  SC ARVIFOX Vision Security SRL, care avea drept principal obiectiv de activitate munca de investigatii si care fusese infiintata chiar de catre familia „Vulpii”.

Au tras care cum au putut

„Matrasirea” arhivei serviciului secret al Ministerului de Interne a avut loc in mai multe etape, insa totul a inceput in cele cateva zile ale primului mandat al lui Gabriel Oprea in fruntea actualei Directii Generale de Protectie Interna. Cand rivalitatea dintre diversele grupari transpartinice care incercau sa preia decisiv controlul asupra Ministerului de Interne a dus la un adevarat „razboi fratricid”, cel putin la nivelul varfului PSD. Insa initiatii sistemului stiu foarte bine ca, de atunci si pana acum, fiecare a tras cum a putut din arhiva, printre cei banuiti ca nu aveau cum sa piarda acest prilej nesperat numarandu-se, bineinteles, si generalul Virgil Ardelean.

ardelean 511x500 Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi sun sfert”!

Virgil „Vulpea” Ardelean facea munca informativa pentru magnat

Numai ca, dupa cum o arata dezvaluirile noastre, tot „Vulpea” lucra direct pentru Ion Tiriac, treaba fostului sef al „Doi s’un sfert” fiind tocmai de a-l tine la curent pe miliardar cu „tot ce misca” prin sistem. Asa ca, banuind ca Ardelean chiar isi facea treaba si ofiterii de informatii „paraleli” nu doar il facturau aiurea pe magnat, o simpla deductie logica ne arata cum de Ion Tiriac, cel nederanjat niciodata de vreo autoritate a statului, ar putea fi unul dintre beneficiarii, fie si indirect, ai arhivei „Doi s’un sfert”…


2 comentarii to Tiriac, beneficiarul arhivei „Doi s’un sfert”!

  1. Leonidas

    Tradatorii de tara sunt si ziaricii securisti !Nu spuncine sunt,ca sunt multi chiar si la ,,National”! Niculae(Astra Giurgiu) patron roman bagat la puscarie-afacerea lui falimentata(de autoritatile romane im spetza DNA&SRI)mii de romani in somaj!,Nicolae patron ROMAN,arestat ca a platit fete sa faca sex!?(nicaieri in lume nu sa mai intamplat asta!)cu scopul de ai lichida afacerea,Carabulea arestat si condamnat,apoi isi vinde bancile,acum vor sa-l scoata de tot din afaceri.Becali condamnat nevinovat,au incercat sa-i desfiinteze bisnisul,nu au reusit,acum se incearca sa distruga brandul romanesc ,,Steaua”. Acum ii vine randul lui Tiriac??.Intr-un fel poate o merita-Tiriac fiind cel care a adus super si hipermarketurile in Romania si astea au inchis afacerile a sute de mii de romani.Acum 10 ani in Bucuresti in cartiere9la parterul blocurilor) erau numai magazine romanesti,azi sunt toate numai STRAINE-francize carfour,megaimageuri din 100 in suta de metri.La sate in centru’ in locul mag.Universal satesc unde erau firme romanesti au aparut numai MegaImageuri..

  2. Marcu si Matei

    Interesanta ipoteza dar totusi cam prea fantezista… :). Nu?


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!