AcasăDezvaluiriAncheteTeroriștii Beke și Szocs, decorați ca martiri secui! În România!

Teroriștii Beke și Szocs, decorați ca martiri secui! În România!

Legislația aflată încă în vigoare în România este cât se poate de clară! Prozelitismul unui act de terorism este considerată tot faptă de terorism, conform art. 33 din Legea 535 din 2004…

Beke și Zsolt decorați după eliberare

De altfel, tânărul craiovean Constantin Luigi Bogea a și fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani și patru luni de închisoare, în mai 2017, pentru ”promovarea unui mesaj prin propagandă și săvârșirea infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozibililor, în scopul comiterii unui act de terorism”. Însă de departe cel mai răsunător caz de acest gen din România a fost cel al întemnițării lui Istvan Beke și Zoltan Szocs, condamnați definitiv la închisoare pentru terorism.

”Nevinovat pentru adevăr”

Iată însă că, după ce Beke și Zsolt au părăsit penitenciarul după ispășirea a aproape patru ani din condamnările totale, aceștia au fost transformați cu acte în ”martiri secui”. Ultima recunoaștere a acestui statut având loc chiar zilele trecute, la Sfântu Gheorghe. Acolo unde președintele Consiliului Național Secuiesc, Balasz Izsak le-a înmânat diploma și medalia de onoare ”Moyses Marton”, care poartă motto-ul ”Nevinovat pentru adevăr”. Printr-un apel răspicat la ”rezistență” făcut cu această ocazie de chiar președintele CNS : ” Insigna a fost concepută în așa fel încât să poată fi purtată tot timpul, deoarece ea nu trebuie purtată din mândrie, ci pentru a îndemna comunitatea la rezistență”. De asemenea, vicepreședintele CNS, Csaba Ferencz a adăugat că ”Istvan Beke și Zoltan Szocs au făcut ceea ce ar trebui să facă toți tinerii secui cu sentimente naționale. Cu mijloacele pe care le aveau la dispoziție, ei au format o comunitate și au acționat pentru a contracara eforturile de deznaționalizare care durează de un secol. Ei nu și-au ascuns identitatea moștenită de la strămoșii lor, și-au asumat-o cu mândrie și au trăit-o în viața de zi cu zi”.

author avatar
Catalin Tache
3.210 afisari

13 COMENTARII

  1. Ma mir ca mai există Transilvania în România la cât sunt de vânzători de țară și pnl și psd. Ambele partide au vândut la greu tara asta ungurilor. Noroc ca ungurii sunt cam fara oo și nu se uita nimeni în tartacuta lor …

  2. In ce țara unitara și independența trăim ?
    Ei nu sunt Romani dar se declara a fi de România .Vor sa creeze un stat in stat dar se pare ca nimeni nu vede și nu aude ,indiferenta dar și clementa celor ce trebuie sa ia măsuri concrete nu se vede nu văd guvernanții , parchetul nu vede nu aude cei fi servicii sau volatilizat iar noi cei mulți suntem tot mai mult străini in țara noastră.

  3. Zilele astea romanii ar trebui sa comemoreze mortii de la Moisil de fapt ucisii de catre a tenatii de scelasi neam ca al astora in patruzecisipatru in casele lor. Si atunci si acum la fel de criminali!!!

  4. Disclaimer : inteleg ca cele ce urmeaza sa scriu sunt scandaloase, imi asum pe deplin acest fapt si va rog sa priviti dincolo de aparente! Multumesc antiipat. Asadar sa purcedem :

    RESPECT ungurilor (observati ca nu folosesc apelativul „bozgor”) pentru perseverenta de care dau dovada in atingerea scopurilor lor natioanle!

    Acestea fiind zise, trebuie sa constientizam ca avem de a face cu un dusman perseverent si feroce ceea ce il face formidabil. Ori, doamnelor si mai ales domnilor, un dusman formidabil nu poate fi combatut prin forta ci numai prin inteligenta. Drept urmare singura solutie in opinia mea, este aceea de a-i integra (atentie NU „asimila” – foarte important) pe cetatenii unguri in structura noastra nationala. Asta inseamna ca noi trebuie sa „devenim” unguri in aceeasi masura in care ei vor deveni romani. Si poate astfel, sangele varsat intre noi va fi stins si vom avea PACE.

    Scuze ptr spacingul de reddit.

  5. Bre, disclaimerE, inteligența aia de care vorbești tu o motivează în uz și clasa poo litică, care vinde de zeci de ani câte o școală, un consiliu județean, o prefectură, primării, hg, oug, legi…în favoarea celor pe care-i numești indirect și subversiv bozgori(ceea ce și sunt de fapt). Acțiunea în forță nu înseamnă neapărat încleștare violentă ci mai degrabă o linie clara de acțiune în care acești minoritari sa nu își poată băga coada și sa nu poată influența ce nu ar trebui sa influențeze: România și românismul, deciziile cu impact strategic în construirea/dezvoltarea țării. Udmr și alte formațiuni politice popu…. late cu unguri sunt în fapt organizații care atentează la elementele de definiție ale Statului Român! Existenta lor în plan politic indica nivelul de corupție al eșichierului politic dâmbovițean. Iar cu integrarea las-o mai ușor ca nu cadreaza cu nimic. Ungurii nu vor fi niciodată integrați în România decât atunci când vor fi doar nume pe crucile din cimitir.

    • Cu o astfel de atitudine vom pierde Transilvania si asta chiar cu complicitatea romanilor de acolo. Daca ardelenii vor reusi sa se inteleaga cu ungurii, dambovitenii or sa-si ia o mare flegma politica intre ochi. PS Rosia Montana e in erdely nu in bucale.

          • De ce ești idiot?!! Întreabă-l pe Caragiale… Pe subiectul ungurii și România sunt prea multe de spus. Tu ești nici măcar în plop pe subiectul asta. Stai liniștit ca nu ai nevoie de antinevralgic…

          • Va intreb pe dumneavoastra, dl Caragiale este decedat si nu pot lua legatura cu dansul. Intr-adevar nu am nevoie de antinevralgic, multumesc lui Dumnezeu dar la partea cu pomicultura va inselati. Picioarele mele sunt ferm asezate pe pamant cu calcaiele perfect intinse pe acesta. Pretindeti ca ar fi multe de spus, puteti sa elaborati? Pentru ca din punctul meu de vedere e un singur lucru de spus : UNGURII SUNT DACI.

  6. Și de unde până unde,sunt ăștia doi așa zis „secui”,națiunea secuilor a fost maghiarizată cu forța de către susținătorii lor de azi. Ăștia nu-și cunosc istoria,au uitat probabil de Gheorghe Doja care a fost executat de unguri ,când a condus răscoala secuilor împotriva asupririi maghiare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger