DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » SUA ne dau bacsis doar maruntis !

SUA ne dau bacsis doar maruntis !

Autor:

Iata ca „marele deal” dintre Donald Trump si Klaus Iohannis se fasaie deja, demonstrand inca o data, daca mai era nevoie, de ce unul este un miliardar care a ajuns presedintele SUA si celalalt un edil din Sibiu care n-a stiut macar cum sa-si ia o casa fara a lasa urme. Astfel ca, dupa ce slugarnicia liderilor romani, indiferent de culoarea lor politica, aproape ca i-a scarbit pe americani, care nu au mai vazut pe niciunde prin lumea civilizata si mai ales in Europa asa „lins de clante” ca la noi, a venit vremea ca acestia sa ne trateze exact cum meritam.

 

ioha trump 350x224 SUA ne dau bacsis doar maruntis !

S-a ales praful de „marele deal” intre Trump si Iohannis

Iar socul cel mare a venit tocmai odata cu anuntul facut la Washington despre marirea bugetului acordat de catre Administratia Trump pentru „combaterea pericolului rusesc in Europa de Est”, cand, in mod normal, trebuia sa primim doar vesti bune. Mai ales ca, fie si doar cu cateva zile in urma, ambasadorul George Maior si ministrul Ilan Laufer se gudurau pe la Washington ca Romania „da-i si lupta” pentru promovarea hegemoniei americane in intreaga lume… Numai ca, desi SUA au anuntat ca dau 200 milioane de dolari in acest sens, tarii noastre, „cel mai important aliat strategic din Europa de Est” ii revine  doar un mizilic de doua milioane si ceva, pentru reparatiile de la Baza Aeriana 71 „General Emanoil Ionescu” de langa Campia Turzii. Asta in timp ce „rebela” Ungaria incaseaza 55,4 milioane doar pentru baza aeriana de la Kecskemet, ca sa nu mai spunem ca pana si „neutra” Slovacia va primi 22 milioane pentru aeroportul Sliac si alte 24 milioane pentru baza aeriana Malacky…

Doar de o „spoiala”…

avioane ct 350x178 SUA ne dau bacsis doar maruntis !

Romania primeste bani doar pentru o „spoiala” la Campia Turzii

Ce-i drept, investitiile militare ale Administratiei Trump in Europa de Est sunt in crestere. Dar asta nu ne ajuta cu nimic, din moment ce parteneri „dificili” ai SUA au primit sume si de 20 de ori mai mari decat „maruntisul” alocat Romaniei si care nu ajunge, cel mult, decat pentru o „spoiala” la Baza Aeriana 71 de langa orasul clujean Campia Turzii. Iar dezamagirea este cu atat mai mare cu cat este vorba despre fonduri alocate in cadrul mult asteptatei „Initiative Europene de Descurajare”, care a fost initiata la cateva luni dupa unirea Crimeii cu Rusia si declansarea violentelor din Estul Ucrainei. Iar la putina vreme dupa ce presedintele american Donald Trump a semnat legislatia anuala privind apararea pentru anul fiscal 2018 au fost date publicitatii si criteriile de alocare a celor peste 200 de milioane dolari destinate unor lucrari de reparatii sau a constructiei unor structuri militare americane si instalatii in bazele aeriene ale SUA. Iar Ungaria, tara care nu face un secret din relatiile privilegiate cu Rusia a primit dintr-un singur foc 55,4 milioane dolari pentru baza aeriana de la Kecskemet. In timp ce Romania, care da dovada de un exces de zel deplorabil in a intra in gratiile noilor „stapani”, dupa ce a platit si „taxa de smecherie” pentru avioanele F16 si rachetele „PATRIOT”, punandu-si in cap intreaga Uniune Europeana pentru ca a incredintat contractele de armament direct companiilor americane, fara licitatie si fara a cere conditii ofset a fost „recompensata” cu 2,95 milioane dolari pentru baza de la Campia Turzii…


2 comentarii to SUA ne dau bacsis doar maruntis !

  1. cobe

    Cine credea ca stapanul principal al coloniei va face pomana cu aceasta,ca sa ce,sa investeasca pentru intarirea puterii de aparare locala impotriva unui eventual agresor.O colonie nu se apara,dupa ce este exploatata in directiile de necesitate ale stapanului si subordonatilor acestuia,colonia poate fi cedata cum a mai fost de doua ori pana acum,fara vreo lupta militara,doar cateva desene pe o hartie si mai jos semnaturile stapanilor,de cedare,ca la Yalta si Malta,foarte simplu si deloc necostisitor.Mai rau va fi daca nu vom ramane sub nicio stapanire,ce ne facem noi de capul nostru in lumea aceasta impartita si grupata,vom alerga disperati dupa alt,i stapani.

  2. Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul

    Din investițiile în armament și dezvoltarea lui rezultă SECETE CATASTROFALE. USA Pentagon, Rusia, China, Franța, Anglia, Arabia Saudită, Iran, Coreea de Nord etc.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!