DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » SPP-istii lui Pahontu, tinuti ”la cotet” la Sibiu!

SPP-istii lui Pahontu, tinuti ”la cotet” la Sibiu!

Autor:

”Turbulentele” financiare continua sa macine Serviciul de Protectie si Paza, odata cu apropierea finalului de mandat al actualului presedinte Klaus Iohannis iesind la iveala noi si noi inginerii financiare cel putin stranii. Si care, oricat de minutios construite ar parea acum, ele nu sunt insa in niciun caz unele de nedescalcit pentru viitorii urmasi ai lui Costea sau Usurelu.

 

02aaaa 03 SPP istii lui Pahontu,  tinuti ”la cotet” la Sibiu!Asa cum ar fi, ca sa dam un singur exemplu de inceput, faptul ca banii de cazare au tot fost drastic diminuati, dar in schimb din ”economiile” astfel obtinute au fost create tot mai multe functii cu prime de comanda. Astfel ca in timp ce chiar in preajma principalei provocari a SPP-ului din acest an, organizarea in conditii de maxima securitate a importantului Summit al Uniunii Europene de la Sibiu, rabdarea ofiterilor deprotectie da deja in clocot. Acestia suportand tot mai greu nu neaparat faptul ca de cateva luni bune, atunci cand merg in misiuni in teritoriu cazarea lor se face exclusiv la Caminul degarnizoana din localitatea respectiva, cat ”aroganteleturistice” ale celor din conducere sau chiar ale ”colegilor” din SSI, Sectiunea de Siguranta Interna…

La ”cotet”!

La ce pretentii de excelenta manageriala afiseaza conducerea Serviciului deProtectie si Paza este totusi straniu ca ofiterii acestuia sunt cazati ”la cotet”, asa cum fac haz de necaz ofiterii de protectie satui deja de conditiile din Caminele de garnizoana unde sunt bagati de-a valma. 02sss 03 SPP istii lui Pahontu,  tinuti ”la cotet” la Sibiu!Desigur, sunt cu totii militari profesionisti si  drept urmare antrenati sa-si execute misiunile in orice conditii. Dar oamenii nu pot uita ca pe vremea cand comandantul Sectiunii 1 era generalul Cristian Cioc, acesta dormea si el alaturi de grupul de protectie si de grupul de interventie ”la cotet”, la Caminul de Garnizoana din Sibiu. In schimb, de cand locul acestuia a fost luat de Joita ”Rostogol”, doar ”baietii” au ramas la camin, in timp ce acesta si ceilalti sefi veniti in inspectii se lafaie ca turistii cu dare de mana, in cele mai luxoase si linistite hoteluri din zona.

Filajul costa!

Iar necesitatea de a gasi noi surse de finantare interna pentru sustinerea functiilor cu prima de comanda infiintate pentru seseistii lui Pahontu se datoreaza costurilor exorbitante ale actiunilor de filaj. Pentru ca filajul costa al naibii demult! Mai ales atunci cand este unul ”paralel”, adica ilegal… Dar si asa uite ca la o unitate atat de mica precum U.M. 0163 H a colonelului Dumitru Voroneanu aproape toti ”seseistii” sunt sefi. Si cu doi loctiitori de unitate, care iau 2.000 lei in plus prima de comanda, basca ”OSCAR”-ul, in timp ce la Sectiunile 1,2,3 si 4, ca si la Baza de transport, la SEAMI, unitati cu mult mai importante este doar cate un loctiitor! Strategie dupa care a fost infiintat de altfel si SEAMI; doar pentru a se face astfel functii unora. 02aasad 03 SPP istii lui Pahontu,  tinuti ”la cotet” la Sibiu!De parca nu puteau ramane doua Sectoare de trasee, primul la S1 si al doileala S3, ca sa ramana astfel bani la buget. Dar atunci se mai foloseau si cei de la Presedintie de masinile SEAMI, ceea ce oricum nu prea este in regula…?

Muta la New York!

Iata insa ca in timp ce in ciuda zecilor de milioane bagate in el, sediul SPP incepe sa se degradeze deja, generalul Lucian Pahontu tocmai ce pregateste o noua mutare strategica. Astfel ca ”nepotul” Robert Barbu pleaca la New York ca reprezentant al SPP la ONU, in locul lui Paul Necula. Recomandat probabil de deja ”legendara” manevra de invaluire din Piata Aviatorilor, atunci cand era in post, dar se pare ca a gresit coloana, luandu-se dupa cea a premierului, in loc sa se tina dupa cea a Presedintelui…


1 Comentariu la SPP-istii lui Pahontu, tinuti ”la cotet” la Sibiu!

  1. Eu

    Incredibil !! Ce dreaq sa caute barbu la new york ??
    Cum sa reprezinte un asemenea om SPP ul ??
    Bai nea lucica, ai innebunit de tot !!


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!