DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Soc! Frauda la Academia de Politie!

Soc! Frauda la Academia de Politie!

Autor:

In urma dezvaluirilor din „National” cu privire la situatia fara precedent de la Academia de Politie, unde, la ceremonia de absolvire, nu a luat cuvantul si seful de promotie, pentru ca acesta pur si simplu nu exista, lucrurile se complica serios pentru unii dintre cei implicati.

 

acade Soc! Frauda la Academia de Politie!

Mai ales ca de la varful MAI s-a cerut lamurirea fara echivoc a situatiei create de contestatia depusa de unul dintre absolventi, ceea ce a facut sa se rastoarne total „clasamentul final”. Si la fel ca si in cazul anchetei declansate la IGAV, unde structurile de control au „updatat” permanent verificarile in urma fructificarii tuturor informatiilor obtinute, si de aceasta data a inceput deja sa se sape tot mai adanc. Astfel ca raportul final se anunta nu doar unul complet, dar si mai mult decat spectaculos. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra si dupa cum se susoteste tot mai fatis pe holurile Academiei, acolo unde sunt audiati tot mai multi absolventi, profesori si conducatori, s-a ajuns deja si la unele situatii hilare petrecute in anii trecuti. Asa ca procurorii de la Sectia Militara a DNA deja sunt convinsi ca, dupa raportul IGAV, de la MAI le va veni „marfa proaspata” si de la Academia de Politie, mai ales ca primele indicii arata ca s-ar putea contura inclusiv savarsirea infractiunii de frauda.

La Parchetul Militar!

Nimeni nu are nevoie de rezultate pompieristice, asa ca faptul ca ancheta declansata la Academia de Politie nu s-a incheiat  nu are de ce sa ingrijoreze. Mai ales ca se lucreaza in draci, zi lumina, tinand cont de volumul documentelor solicitate de catre Corpul de control al ministrului de Interne si de numarul celor audiati. Iar „luminita de la capatul tunelului” deja incepe sa se intrevada, desi este una la care poate nu se asteptau multi. Dar ancheta trebuie dusa oricum la bun sfarsit, mai ales ca aici este vorba de insasi credibilitatea principalei structuri de invatamant a Ministerului de Interne. Si de sperantele pe care zeci de mii de tineri si le pun in fiecare an atunci cand stau cu orele pentru a se inscrie la Academie, pentru a fi buni politisti si a se aseza pentru toata viata de partea buna a baricadei. Sau de mandria si increderea rudelor ca fratii, surorile sau copiii lor sunt absolventi la Academia de Politie, visul fiecaruie dintre ei fiind, din prima zi in care ii calca pragul, sa fie sef de promotie. Iar tot acest „soclu” construit in atatea decenii chiar ca nu are de ce sa fie surpat acum, indiferent de cine, astfel ca suntem convinsi ca ancheta ceruta cu celeritate de catre ministrul de Interne nu va fi doar una complexa, dar si una cu finalizare. Strict la oamenii generalului Ion Alexandru, din cate se pare…


1 Comentariu la Soc! Frauda la Academia de Politie!

 1. Nelu Stiuca

  Referitor la procesul de formare este de mentionat ca ACADEMIA DE POLITIE trebuie transformata, din “fabrica” de facut doctori, masteranzi si de acordat titluri universitare pe banda rulanta, in institutie de pregatire profesionala pentru politisti doxati unde sa se predea stiintele necesare, corespunzatoare nevoii sociale de catre cei mai experimentati profesionisti din domeniile care au ocupat functii importante in structura sistemului de ordine publica.
  – Politia, Jandarmeria si cei care actioneaza in situatii de urgenta, trebuie sa fie emblematici si sa contribuie substantial la innobilarea valentelor poporului roman, dar faptul ca in prezent procesul de formare si invatamant este neadecvat, iar formatorii acestei institutii sunt preponderent proveniti din cadre nepotrivite, agenti sau subofiteri de instructie sau din domeniul administrativ al trupelor, ori din alte categorii de personal care au discernamintul afectat din diverse motive nu-i de vina natiunea.
  – Unii formatorii existenti, cu titluri universitare, castigate prin metode originale obscure, care predau discipline de stricta specialitate trebuie inlocuiti cu profesionisti pasionati (tip diamant) care sa indeplineasca o serie de criterii, ce ofera garantii intelectuale si de specialitate, in domeniile specifice si anume:
  – sa aiba o vechime in munca operativa de minim 10 ani;
  – sa fi ocupat cel putin functia de sef de unitate;
  – sa aiba un minim de instruire pedagogica;
  – sa se bucure de o buna reputatie si moralitate in sistem, etc.;
  – sa aiba contributie stiintifica sau rezultate foarte bune pe timpul exercitarii profesiei;
  Acestora trebuie sa li se acorde pentru motivare un spor la salarizare fata de nivelul veniturilor avute in munca operativa.
  – Durata mentinerii la catedra a unui formator nu trebuie sa fie mai mare de 5 ani, dupa care respectivul „profesor” sa se intoarca in domeniul operativ pe functia celui care-l inlocuieste ca dascal.
  – Liftarea formatorilor intre operativ si invatamint si invers va compune un angrenaj benefic sistemului de ordine si siguranta publica, pentru completarea continua cu cele necesare (teorie si practica) a celor doua domenii.
  – In contextul conditiilor aratate, candidatii Academiei de Politie, vor trebui sa provina din randul absolventilor cu studii superioare ai diferitelor institutii civile, care au implinit si virsta necesara cind pot sa discearna pentru a decide de ce vor sa imbratiseze cariera de politist, de jandarm sau de lucrator in cadrul unitilor pentru situatii de urgenta.
  – Scolarizarea poate echivala cu un ciclu de masterat de 1,6 ani, iar stagiatura pentru ofiteri sa aiba durata de 6 luni. Un asemenea sistem de formare ofera mai ales ofiterilor atat siguranta in exercitarea profesiei cat si incredere in abordarea realitatilor deoarece mai au o calificare in plus pentru orice eventualitate, dar in celasi timp, cel mai important lucru este ca scuteste bugetul statului de foarte multe cheltuieli care se fac in prezent cu scolarizarea de lunga durata si fara a se obtine nivelul de instruire specifica scontat.
  – Pentru dezvoltarea gandirii logice si a rationalitatii, a abilitatilor de comunicare si de gestionare a situatiilor de criza, precum si in vederea implementarii unei tactici politienesti moderne adaptate la cerintele impuse de apararea valorilor societatii romaneasti, trebuie perfectionat continutul programei scolare privind materiile si cunostintele predate si marit numarul orelor de pregatire la disciplinele mentionate.
  – Pentru o abordare profesionala, unitara, pe arme este necesar sa se organizeze centre scolare pe arme de politie, jandarmi si pentru situatii de urgenta unde sa fie scolarizati (instruiti) atat ofiterii cat si subofiterii ori agentii.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!