DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » ”Smen” cu contractele de inarmare in sedinta de Guvern!

”Smen” cu contractele de inarmare in sedinta de Guvern!

Autor:

Iata ca desi totul era pregatit pentru trecerea prin sedinta de guvern de marti, pe repede inainte, a hotararii ministrului Apararii Nationale privind declansarea negocierilor pentru achizitia unui sistem de instalatii mobile de rachete antinava care ar urma sa fie dispuse pe coasta Marii Negre, in urma dzvaluirilor noastre Mihai Fifor pare sa fi ezitat pana in ultima clipa sa mai dea drumul la acest proiect controversat. Nu atat prin necesitatea lui de necontestat pentru modernizarea Armatei Romane, cat pentru ultimele miscari de culise subterane ale pesedistului Mihai Fifor, cele de ”germanizare” fortata a conducerii Departamentului de Armamente si de vizita recenta si neoficiala a unui inalt diplomat francez pe exact aceeasi tema.

 

0asad2 03 ”Smen” cu contractele de inarmare in sedinta de Guvern!Ceea ce a produs rumoare la Tel Aviv si Washington, mai ales ca, dupa cum reiese din ifnromatiile intrate in posesia noastra, partenerii strategici americani suspecteaza si alte ”contre” care li se pun, dupa ce acelasi Mihai Fifor s-a batut cu pumnii in piept privind alinierea la politica externa a Guvernului Romaniei de apropiere a tarii noastre de axa SUA – Israel. Si daca strategii din umbra ministrului Fifor si-au calcat probabil cu greu pe orgoliul si au ”stat o mana” cu trecerea prin guvern a deciziei este poate si de inteles, tinand cont ca la mijloc ar fi vorba de un comision total de cateva zeci de milioane bune de euro. In acelasi timp insa, probabil speriati de reactia vehementa transmisa de americani si israelieni pe canale neoficiale, dar cu atat mai de luat in seama, se pare ca s-a incercat ”indulcirea” francezilor prin ridicarea la fileu a unui alt contract, de aceasta data privind achizitia de elicoptere.

”Francezii”, indulciti cu elicoptere!

Pentru ca, la doar cateva ore dupa ce seful Airbus in Romania declara la Kiev, unde si ucrainenii tocmai ce au inghitit o comanda de 55 de elicoptere, ca ”speram ca Romania va alege sa fie primul client, avand nevoie de o comanda de 16 elicoptere”, autoritatile de la Bucuresti par sa se fi conformat peste noapte. Si in loc de decizia privind bateriile de coasta pentru MApN s-a adoptat OUG privind achizitia de urgenta de elicoptere pentru MAI, fiind astfel onorata masa cu  21 de elicoptere!    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!