DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Sistemul sare la Iohannis!

Sistemul sare la Iohannis!

Autor:

Astrele se aliniaza pentru Klaus Iohannis cum nu se poate mai bine. Tocmai acum, cand seful statului poate intra in pole –position pe turnanta pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni din postura de presedinte al „troicii” Uniunii Europene. Si iata ca si ursitoarele sistemului par sa-l rasfete pe „neamt”, care in cel mai scurt timp va fi adus in postura sa fie un presedinte jucator cum nici macar Traian Basescu nu a visat. Si asta pentru ca, in afara lui Eduard Hellvig, singurul sef de serviciu secret asumat de Iohannis, presedintele era totusi destul de izolat in sistem, neindraznind pana acum sa riste vreo miscare prea brusca, pentru a nu fi el insusi transformat intr-o  „tinta in miscare”.

 

02 0323vv22 Sistemul sare la Iohannis!Numai ca, pana in vara, cei doi oameni care au asigurat stabilitatea si oarecum neutralitatea SIE in ultimul deceniu, generalii Silviu Predoiu si Vasilica Sarca implinesc varsta de 60 de ani si odata cu aceasta retragrerea de onoare este inevitabila. Schimbare va fi si la fruntea DNA, cu sau fara rezistenta „hastagienilor”, pentru ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, daca Laura Codruta Kovesi nu va face singura pasul inapoi atunci se va aplica neortodoxa „metoda Coldea” si se va da drumul, treptat, la primele inregistrari compromitatoare. 0aa2 03 220x500 Sistemul sare la Iohannis!De asemenea, nici la DGIA actuala conducere nu sta pe roze, mai ales ca dezvaluirile din „National” privind stagiul de pregatire intensiva efectuat de generalul Marian Hapau la Moscova, fara stiinta partenerilor americani, i-a ascos din sarite pe emisarii Administratiei Trump, nici macar generalul Ciuca nemaireusind sa-i salveze pozitia sefului informatiilor militare, daca Iohannis va binevoi sa miste si pe acest front. In fine, generalul Lucian Pahontu este ca o biata frunza in bataia vantului, la comisia parlamentara de control a SPP-ului fiind deja pregatita munitia grea cu care se va efectua „foc de voie” impotriva celui care tremura deja mai mult de frica razbunarii din operatiunea „Black Cube”, decat de tarzia sa ejectare din sistem. Asa ca, pe parcursul a doar cateva luni, Iohannis nu are decat sa miste corect piesele pe tabla de sah a sistemului, mai ales ca o va face de fiecare data cu mainile rivalilor politici pentru ca, in totalitatea sa, sistemul sa sara in barca prezidentiala… !

Cutremur la SIE

Vin vremuri grele pentru singura structura care nu doar ca a refuzat „umbrela” statului paralel si s-a tinut departe de bizarele „fraternizari” interinstitutionale de pana acum, dar a si fost primul serviciu secret care si-a revenit din pumnii luptei anticoruptie, reusind sa-si reseteze imaginea intr-un timp record. Iar tocmai acum, cand vantul continua sa sufle din plin in pupa SIE, mai ales ca atat la Cotroceni cat si in sanul coalitiei guvernamentale se acceptase tacit ca serviciul sa nu fie dat pe mana vreunui politruc care sa vina cu propriul bagaj de interese, soarta isi spune cuvantul, pe parcursul a doar trei luni de zile, atat adjunctul Vasilica Sarca cat si prim-adjunctul si conducatorul de facto Silviu Predoiu indeplinand „fatidica” varsta de 60 de ani. Ceea ce, daca nu se va recurge la unele modificari legislative greu de conceput totusi, ar echivala cu pensionarea celor doi generali care au asigurat conducerea Serviciului de Informatii Externe. Iar Klaus Iohannis are astfel o prima sansa nesperata de a-si pune propriul om in fruntea SIE, fara a agita insa apele prin „decapari” care, la acest nivel,  nu ar fi fost privite cu ochi buni, mai ales pe plan extern.

Mai bine se impiedica!

De asemenea, in ceea ce priveste luarea unei decizii transante cu privire la soarta cererii de revocare a sefei DNA, Klaus Iohannis se afla in postura gainii care, urmarita de cocos prin ograda, nu stie ce sa faca, sa stea si sa lase loc la interpretari sau sa fuga si sa pice de proasta! Asa ca va prefera probabil sa se „impiedice” de viitoarea decizie a Curtii Constitutionale, putand astfel sa joace pana in ultima clipa rolul de aparator institutional al sefei DNA, dar rasufland in cele din urma usurat ca Laura Codruta Kovesi a fost rapusa de „ciuma rosie”. 02 03 8 Sistemul sare la Iohannis!Si odata cu el si prima doamna Carmen Iohannis, bineinteles… Iar cum tevatura pe seama debarcarii Laurei Codruta Kovesi va fi destul de mare totusi, este greu de crezut ca PSD-ul isi va asuma impunerea unui procuror „de casa” in fruntea DNA, astfel ca, mai mult ca sigur, si aici va prefera sa-i ridice mingea unei nominalizari la fileul lui Klaus Iohannis…

DGIA si SPP, la pachet…

Iar cercul se poate inchide la fel de lesne si dupa ce comisia parlamentara de control a SPP va efectua primele audieri la care, din cate se aude, nu este asteptata doar audierea generalului Pahontu, cat si a altor oameni promovati de acesta la conducerea serviciului. Si cu toate ca l-a mangaiat parinteste pe crestet pe Pahontu, Iohannis nu isi va asuma, din nou, niciun risc de imagine ca sa forteze salvarea acestuia dupa ce se va „sparge buboiul” in Parlament. Si mai ales ca nici nu are de ce, seful statului conditionand deja in restransul anturaj prezidential incuviintarea tacita a inlocuirii lui Pahontu cu aducerea in locul acestuia a unui ofiter fidel de la Academia Militara Terestra de la Sibiu. Si cum si „decaparea” sefului DGIA a ajuns tot apanajul prezidential, este de suficient ca de la Cotroceni sa se puna o simpla intrebare partenerilor americani despre cum mai este privit generalul Marian Hapau peste Ocean, pentru ca lucrurile sa „intre in normal” si aici. Pentru ca, repet, Iohannis s-a pronuntat deja celor mai intimi claboratori ai sai ca, la varful sistemului, nu-si gireaza  responsabilitatea mentinerii pe functii decat pentru cei pe care si i-a asumat prin semnatura. Adica doar pentru seful SRI, Eduard Hellvig, singurul aflat la adapost de „tsunami”-ul schimbarii care va lovi cat de curand intreg sistemul. Desigur, asta daca nu cumva Iohannis va fi atat de naiv incat sa rateze o asemenea sansa nesperata de a pune bocancul prezidential pe grumazul sistemului. Dar cum a fost si el totusi primar cateva mandate, este destul de uns cu toate alifiile pentru a nu-si asigura, si in acest mod, cel de-al doilea mandat prezidential…


4 comentarii to Sistemul sare la Iohannis!

 1. CRISTIAN PETER MICU

  Super articol! felicitări!

 2. CRISTIAN PETER MICU

  FELICITARI DOMULE CATALIN TACHE!!!!
  VA ROG SA PUBLICATI DEZVALURI SI DEPRE MAFIA ONG CARE A ACAPARAT ROMANIA.
  VA PUN LA DISPOZITIE O SERIE DE DEZVALURI PROVENITE DINTR-UN RAPORT SECRET AL DIVIZIEI 0 DIN SRI.

  CU STIMA,
  CRISTIAN PETER MICU, presedinte Asociatia ISCIIRR 2001.

  MAFIA ONG. Câte sute de mii de euro au mai încasat Alina Mungiu si alti agenti Soros dintr-un Fond de 25.542.635 euro cu tinta România
  Am mai scris despre uriasele sume de bani de agenti sub steag strain care pretind ca lucreaza “non-profit” în regim de “voluntariat” “Reteaua Deschisa” a lui George Soros, distrugând România. Anul trecut Alina Mungiu,a încasat oficial, peste o jumatate de milion de euro. Din rândul cadrelor societatii în civil numai Mircea Toma mai reuseste sa o depaseasca, în ciuda fizicului sau firav, într-unul dintre anii trecuti înregistrând sponsorizari de peste 1.000.000 de euro, prin contracte derulate direct sau prin asociatii partenere. Acum, când auzim din gurita mafaldei , Alina Tatiana Mungiu Pipidi, si a altor sorosisti de pripas, ca propagandistul Cristian Preda sau fosta sefa Soros Renate Weber, trebuie sa ne luam acasa câteva perechi de musulmani de caciula, m-am gândit ca, poate, din fondurile încasate de cei trei tovarasei de la Soros.
  Fara alte comentarii, prezint pentru opinia publica naiva noi contracte si misiuni platite gras de Reteaua Soros. Este vorba de asa numitul FOND ONG, “manageriat” de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), o suveica mamut autodescrisa drept o “organizatie pentru organizatii”, împreuna cu Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, “o organizatie neguvernamentala, independenta si non-profit, fondata în anul 1999 de Fundatia pentru o Societate Deschisa” (Soros), dupa cum se autoprezinta (retineti ca majoritatea ong-urilor care contin sintagma de “Centrul de Resurse” pentru orice fac parte din Reteaua Soros), si de Fundatia maghiara “pentru Parteneriat”. Desi Fondul ONG este înfiintat de Comisia Europeana, cele trei organizatii au reusit sa stabileasca un monopul asupra sumelor imense, de zeci de milioane de euro, transferându-le catre organizatii cu aceleasi deziderate ca ale lor, care formeaza “network”-ul sorosist din România.
  Astfel, pentru “prima runda” de sponsorizari din grantul Spa?iului Economic European (SEE) 2009-2014, finan?at de Islanda, Liechtenstein ?i Norvegia, cu proiecte contractate anul trecut si aflate în derulare acum, s-au oferit ONG-urile favorite nu mai putin de 15.930.000 de euro! Iar pentru Runda 2 o alta pleasca de 9.612.635 euro. Ati citit bine: e vorba de un total de 25.542.635 euro. Numai dintr-o singura sursa. Pentru ca mai sunt si altele, cum ar fi CEETrust-ul lui Soros si ai lui.
  Beneficiarii acestor sume astronomice sunt, în cea mai mare parte, cei care se încadreaza în corectitudinii politice, dupa cum puteti deslusi usor din limbajul de lemn folosit de monopolistii “societatii civile”:
  Asociatia pentru Protectia Liliecilor din România, care va primi o suma între 75.001 si 150.000 euro pentru deschiderea unui “Help line”. Aceeasi asociatie, condusa de un domn cu numele de Szodoray-Parádi Farkas, a mai primit si la prima runda suma de 133,478.10 euro pentru salvarea liliecilor. Din aceeasi categorie, Asociatia “Tinutul Secuiesc Verde” a primit 64,226.82 euro pentru proiectul “Scoala de furnici”. Curat ecologic!
  Desigur, de pe “lista alba” a beneficiarilor selectati si în runda a doua, nu lipsesc APADOR – CH, Romani CRISS, Freedom House Romania si Fundatia pentru o Societatea Deschisa (Soros) dar si, evident, Societatea Academica din România (Mungiu) si Centrul Independent pentru Jurnalism, cu proiectul “Predau diversitate* la orele mele si elevilor le place” si Asociatia ACCEPT cu proiectul “E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” (* unde “diversitate” a termenul mascat pentru altceva decât normalitate, recte pentru homosexualitate).
  Dar haideti sa vedem cine sunt câtiva dintre vectorii anti-România care au avut “norocul” sa primeasca sute de mii de euro pentru spalarea creierelor românilor, cu tinta precisa – atentie! – în rândurile “copiilor si tinerilor”, în 2015 si pe mai departe. Voi face doar o selectie minima, din rândurile celor mai cunoscuti actori si figuranti ai “societatii civile” sorosiste dar si a celor mai perversi, cum este primul exemplu:
  Mungiu 1
  Mobilizarea universitatilor pentru combaterea discriminarii
  INI?IAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
  FINAN?ARE: 73,046.50 EUR
  Mungiu 2
  Dezvoltarea capacitatii de monitorizare a bunei guvernari prin Alianta pentru o Romanie Curata
  INI?IAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
  FINAN?ARE: 200,870.17 EUR
  Total Mungiu Fond Ong: 273,916 euro si 67 de centi
  Mircea Toma 1
  Alina Tatiana Mungiu Pipiddi si Mircea Toma – FOND ONG – FDSC – SorosNet-rangeri impotriva intolerantei
  INI?IAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINAN?ARE: 117,673.30 EUR
  Mircea Toma 2
  Harta Interactiva a Libertatii de Exprimare
  INI?IAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINAN?ARE: 74,702.00 EUR
  Mircea Toma 3
  Decid pentru mine! Drepturi egale prin autoreprezentare pentru beneficiarii de servicii de sanatate mintala
  INI?IAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINAN?ARE: 72,270.00 EUR
  Mircea Toma 4
  Acces egal in spatiul public
  INI?IAT DE: Asociatia ActiveWatch
  6FINAN?ARE: 66,382.20 EUR
  Mircea Toma 5
  Brigada civica Cojocna
  INI?IAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINAN?ARE: 72,242.00 EUR
  Total Mircea Toma Fond ONG: “Fara numar!” sau 403.269 euro si 50 de centi
  La Cojocna, un sat de tigani din Cluj, s-a înfipt si Tudor Giurgiu, devalizatorul TVR, cu proiectul
  Regizam viitorul: integrare prin educatie cinematografica si nonformala
  Proiect realizat de: Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc
  Nr. contract: RO2013_C2.1_26
  Finantare: 72,000.00 EUR
  Buget: 80,000.00 EUR
  Acelasi ONG este partener la proiectul de-ti sta mintea-n loc:
  Festivalul National de Film pentru Nevazatori
  Proiect realizat de: Fundatia Cartea Calatoare
  In parteneriat cu: Asociatia pentru promovarea filmului romanesc
  Nr. contract: RO2013_C1.3_25
  Finantare: 71,080.50 EUR
  Buget: 79,078.50 EUR
  Judet: Vrancea
  Oras: Focsani
  Tovarasii lui Toma:
  Competente media pentru liceeni in lupta contra discriminarii si a discursului incitator la ura in mass-media
  INI?IAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
  FINAN?ARE: 141,358.50 EUR
  Consolidarea Conventiei Organizatiilor de Media (COM)
  INI?IAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
  FINAN?ARE: 74,315.00 EUR
  Nicusor Dan 1
  Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor
  INI?IAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
  FINAN?ARE: 60,646.00 EUR
  Nicu Sordan 2
  Participare publica si actiune juridica pentru decizii de mediu mai bune in Bucuresti
  INI?IAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
  FINAN?ARE: 61,576.20 EUR
  Acces si remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminarii
  INI?IAT DE: Asociatia ACCEPT
  FINAN?ARE: 130,370.00 EUR
  Voluntari pentru drepturi egale
  INI?IAT DE: Asociatia ACCEPT
  FINAN?ARE: 31,684.00 EUR
  CRIM la Liceu – Puterea implicarii
  INI?IAT DE: Asociatia Miscarea Civica “Militia Spirituala”
  FINAN?ARE: 68,740.00 EUR
  Aplicarea standardelor de drepturile omului pentru romii din Romania
  INI?IAT DE: Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii – Romani CRISS
  FINAN?ARE: 191,803.90 EUR
  Lagarele de langa tine
  INI?IAT DE: Fundatia Centrul de Resurse Juridice (Soros)
  FINAN?ARE: 243,972.00 EUR
  FII SIR! – Student Implicat de Romania
  INI?IAT DE: Asociatia Pro Democratia
  FINAN?ARE: 73,475.67 EUR
  Eco-Voluntariat in penitenciare
  INI?IAT DE: Asociatia Mai Mult Verde
  FINAN?ARE: 66,057.00 EUR
  Campania Salvati Rosia Montana – solidaritate pentru comunitate
  INI?IAT DE: Asociatia Aurarilor Alburnus Maior
  FINAN?ARE: 62,440.50 EUR
  Mining Watch Romania
  INI?IAT DE: Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu
  FINAN?ARE: 61,884.15 EUR
  Tinerii ambasadori in lupta cu schimbarile climatice
  INI?IAT DE: Fundatia TERRA Mileniul III
  FINAN?ARE: 124,905.00 EUR
  Bucurestiul civic – pentru cetateni cu simt critic
  INI?IAT DE: Fundatia Centrul de Resurse pentru participare publica
  FINAN?ARE: 67,931.21 EUR
  Coalitia pentru date deschise
  INI?IAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
  FINAN?ARE: 46,866.05 EUR
  Rapoartele societatii deschise – Date publice deschise in Romania
  INI?IAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
  FINAN?ARE: 72,766.00 EUR
  Alte proiecte finantate, la FONDONG.FDSC.RO.
  PS. Bosorogul Soro? de unde are asa multi bani sa arunce pe fereastra ? Evident,din furat din bugetul României.
  Indiferent de rezultat, România pierde, iar Soros câstiga.

 3. costica

  Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

 4. Dorina

  Toti baietii astia minunati, mari lati in frunte cu prezidentul merita a treia cizma, adica un sut in fund…. Romania a reinventat crematoriile SS … redenumite si modernizate in actiuni de gen COLECTIV!

  Daca e vorba de ei, atunci murim, tot noi, vin baietii de la gaz si fac santier si moare Gigina, mai pica cate in avion prin Apuseni, etc…

  Daca alte state se lupta sa isi recupereze si apere fiecare cetatean oriunde s-ar afla pe glob, Romania si-a incinerat peste 60 de tineri si a ranit si mutilat multi altii pentru preluarea puterii…

  E ingrozitor!


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!