DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Seful Antitero, combinatorul SRI!

Seful Antitero, combinatorul SRI!

Autor:

Ampla operatiunea de autocuratire promovata de actuala conducere a Serviciului Roman de Informatii nu doar ca este una mai mult decat laudabila, dar si pe deplin necesara, scotarea la iveala a „scheletilor” din dulapurile generalilor din „garda pretoriana” a lui Florian Coldea fiind singura sansa de resetare a imaginii si chiar activitatii celei mai importante structuri informative romanesti. Cu atat mai mult cu cat astfel ies la iveala monstruozitati greu de inchipuit, de la acuzele de „ciordeala” a fondurilor operative pana la crearea unor „culoare” pe care bietii oameni de afaceri odata impinsi nu mai aveau nicio sansa sa iasa din „suveica” creata prin mijlocirea halucinanta a unor slugoi de la varful ANAF decat cu „binecuvantarea” celor cunoscuti in tot sistemul drept un cuplu sinistru, „Anaconda” si ”Paluga”. Pentru ca, daca generalul Elena Istode a mai facut obiectul unor informari interne lasate fara raspuns de Coldea cu privire la faptul ca, din calitatea sa de sefa a Diviziei Economice declansa controale ANAF la firmele „tinta”, partenerul sau Sorin Cosma era identificat drept cel care inchidea controalele de la ANAF! Cu ce pret?

 

CAApP Seful Antitero, combinatorul SRI!

„Paluga” Sorin Cosma a imbatranit la conducerea SRI

Desi va fi cale lunga pana la scoaterea la iveala a intregii activitati a celor doi „combinatori”, probabil ca primii pasi vor fi facuti odata cu viitoarele audieri din Comisia parlamentara de control a SRI, daca presedintele Claudiu Manda va reusi sa mentina ritmul alert al acestora. cosma2 1 Seful Antitero, combinatorul SRI!Mai ales ca atat numele celor doi, dar si a unor firme precum Oscar Downstream SRL sau Medicare Tehnics SRL se afla deja la loc de cinste pe „lista lui Dragomir”, pe care fostul ofiter SRI, aflat buna vreme la chiar conducerea structurii informative a Directiei Generale Prevenire si Combatere Terorism, adica exact langa „Paluga” Cosma a insiruit capii „statului paralel” creat in interiorul SRI si a imperiului financiar controlat de acestia!

„Sarpele cu clopotei” si „Anaconda”

Dupa sinistrul  stagiu militar T.R. petrecut mai mult de unul singur, la cat de „sociabil” era, Sorin Cosma avea sa dea lovitura vietii prin trecerea in randurile SRI-ului, in 1992.

anaca Seful Antitero, combinatorul SRI!

„Anaconda” Elena Istode, partenera lui Cosma

Adica dupa ce s-a casatorit cu ofiterul Pompilia Cosma, nimeni alta decat nepoata „Sarpelui cu clopotei” Virgil Magureanu, directorul SRI de la acea vreme. Separandu-si destinele de fosta nevasta, care la randul sau a avut o cariera fulminanta in cadrul SRI, ajungand ditamai sefa de Directie, Sorin Cosma a ramas probabil cu pasiunea pentru „serpi”, asa ca a ajuns unul dintre protectorii Elenei Istode, o fosta secretara a unei centrale sindicale din Giurgiu, care a primit porecla de „Anaconda” la Gradistea, din partea colegilor de scolarizare, din motive probabil binecunoscute de acestia. anac Seful Antitero, combinatorul SRI!Cert este ca primul pocinog al lui Sorin Cosma dateaza inca din 1998, pe cand acesta era „sereistul de serviciu” de la Ministerul Lucrarilor Publice. Insa desi detasat la acest minister, s-a implicat atat de mult in niscai combinatii catalogate de catre fostul ministru Nicolae Noica drept „afaceri dubioase”, incat cel din urma i-ar fi cerut sefului de atunci al SRI, Costin Georgescu sa-si retraga de indata omul de la MLP. Ceea ce s-a si intamplat, Cosma fiind retras in graba si mutat pe zona de… agricultura!

ANAF, „maciuca” tiganeasca

Iata insa ca dupa scurtul exil de la Agricultura, Sorin Cosma revine spectaculos si, spre stupefactia profesionistilor din SRI, este propulsat nici mai mult nici mai putin decat seful Directiei C – Economice din cadrul serviciului. Functie pe care, de altfel, a si reusit apoi sa o numeasca in locul lui tocmai pe „Anaconda”, cea care se pare ca avea o influenta majora asupra „Palugii”. Cert este insa ca dupa cum o arata chiar sesizarile cu iz penal ale unui fost inalt ofiter al SRI, Sorin Cosma a trebuit sa fie retras si din functia de sef al Directiei Economice, asta dupa ce numele sau ar fi aparut in scandalul financiar din jurul unei anume firme Medicare Tehnics SRL, care era abonata la contracte cu Spitalul SRI. Si care, dupa atata vreme, iata ca apare acum si pe lista lui Daniel Dragomir de firme sub acoperire ale SRI-ului…. Culmea este ca, dincolo de aceste combinatii, si asupra „Anacondei” Elena Istode au fost aduse acuze chiar din interiorul SRI ca, dupa ce Cosma a pus-o in locul sau in fruntea Diviziei Economice, aceasta ar fi declansat la comanda controale ale ANAF-ului la firmele care ar fi „deranjat” firmele prietene ale SRI-ului. Si exact ca in „smenurile” folosite indeobste de catre clanurile tiganesti, despre Sorin Cosma se spune acum ca, in timp ce partenera „Anaconda” folosea ANAF-ul pe post de „maciuca” institutionala care sa-i „neutralizeze” pe patronii anumitor firme, el era cel care ar fi intervenit pentru …stoparea unor controale la ANAF!

drago Seful Antitero, combinatorul SRI!

Lista lui Daniel Dragomir arunca in aer sistemul

Uneori pe filiera masonica, cum este si cazul unei alte firme prezente pe lista lui Daniel Dragomir de „societati acoperite” , Oscar Downstream a lui Alin Ionescu, societate atat de „tare” incat toate controalele declansate de diverse alte organe ale statului, precum IGPR-ul, si-au rupt dintii in ea…

Cosma, acest „Merkel” al Romaniei…

Retras insa in graba de la sefia Diviziei C, Sorin Cosma nu doar ca a reusit sa o numeasca pe „Anaconda” in locul sau, dar a si preluat el insusi sefia Directiei Generale Prevenire si Combatere Terorism, de s-au crucit luptatorii de la Brigada cum de s-au putut pricopsi cu un asemenea „specialist” antiteorist drept comandant. Care, ce-i drept, chiar daca nu se mai afla la butoanele „economice”, s-a facut rapid cunoscut si din noua functie. Nu doar pentru ceasurile de zecii de mii bune de euro cu care se afisa sau pentru ca, sa dam un singur exemplu, oricine vroia sa deruleze afaceri in cadrul Aeroportului Otopeni trebuia sa treaca pe la el pentru obligatoria „avizare antitero”, dar si pentru iesiri halucinante precum cea de la un banal festival de film. In care s-a trezit sa spuna „lucruri trasnite”, sugerand ca solutia pentru rezolvarea fortei de munca din Romania ar putea fi primirea a 500.000 de imigranti musulmani de catre tara noastra. Moment dupa care s-a incercat din nou retragerea „Palugii” pe o alta linie, la sefia unei structuri din cadrul SRI care se ocupa de certificarea ORNISS. Iata insa ca noua conducere a SRI a pus piciorul in pragul serviciului, nemaiacceptand ascunderea gunoiului aici, zeci de generali fiind ejectati din sistem. Si odata cu ei si „Anaconda” Elena Istode si „Paluga” Sorin Cosma! Dar pe ce pensii…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!