DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!

Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!

Autor:

Fara putinta de tagada, folosirea pe scara larga a arestului preventiv a fost metoda cea mai „pragmatica” prin care au fost acoperite, de multe ori, inclusiv „gaurile” din rechizitoriile procurorilor. Pentru ca, dupa ce picau „la suferinta”, mai ales la Arestul Central al „Beciului Domnesc”, putini, foarte putini dintre demnitarii, politicienii si miliardarii ajunsi acolo rezistau la strangerea psihologica a surubului, fara a-si lua faptele „recomandate” de procurori.

 

arest Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!

Ghici cine venea in vizita la Arestul Central…?

Si chiar daca multi pot pune aceasta asumare pe firestile slabiciuni omenesti de inteles in astfel de momente, iata ca ies la iveala, mai ales acum, cand se pregateste o noua schimbare a liniilor in sistem, amanunte halucinante despre faptul ca inclusiv retinerea preventiva a suspectilor facea parte dintr-un scenariu cat se poate de concret, a carei regie era asigurata, printre altii, inclusiv de un ditamai sef de serviciu secret. Care juca rolul de „politistul bun”, dupa ce „militienii” care aveau ordin sa inmoaie un „obiectiv” aveau grija sa-i arate arestatului ca-i pot transforma perioada de detentie, oricat de scurta ar fi ea, intr-un adevarat calvar.

duba Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!

„Distributia” pe camere se facea pana ca suspectii sa ajunga la arest

Mai ales prin desemnarea „aleatorie” a colegilor de camera… Moment in care exista informatii ca insusi seful respectivului serviciu isi facea aparitia ca un adevarat „inger salvator”, in cazurile care meritau o atentie deosebita pentru statul paralelsau trimitea emisari de incredere pentru a-i asigura detinutului gata „parpolit” siguranta si protectie intr-o celula rezonabila. Si perspectiva arestului la domiciliu sau chiar a controlului judiciar, bineinteles, in schimbul unor informatii mai sensibile. Care, de multe ori, nu trebuiau sa ajunga nici macar la urechile procurorilor care conduceau ancheta sau a judecatorilor care urmau sa preia dosarul…

Celula naspa? Ghinion !

Au existat nu putine cazuri in care VIP-urile care se aratau „tari in clont”, refuzand sa colaboreze la audieri dupa dorinta experesa a procurorilor nimereau apoi cele mai „naspa” celule atunci cand erau adusi in arest. Nu neaparat ca si conditii de detentie, cat in ceea ce priveste colegii de camera.

camera Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!

Informatii la schimb cu o camera mai buna

renovat Sef de Serviciu, bagat la „Beciul Domnesc”!Au existat chiar situatii cusute cu ata alba in care au avut loc transferuri masive ale membrilor unor temute clanuri interlope  sau retineri de ultima ora ale acestora, infractori recidivisti ajungand astfel fie si doar pentru cateva ore pe noapte sa fie colegi de camera cu persoane publice. Si chiar daca intotdeauna au existat explicatii birocratice privind aceste „ghinioane”, atunci cand avocatii apararii au cerut ulterior explicatii, exista insa si destui initiati ai sistemului care merg pe varianta unei teorii a conspiratiei si in aceste cazuri. Mai ales ca uneori, in urma unor misterioase vizite nocturne, arestatii cu nume erau transferati apoi in celulele VIP, alaturi de persoane cu acelasi statut social.

Sef de camera

Si chiar daca astfel de „ghinioane” reprezentau doar exceptii, ci nu regula Serviciului Independent de Retinere si Arestare Preventiva, la varful sistemului se susoteste tot mai intens ca, la ce lupta accerba se da pentru locurile din fruntea structurlor de forta nu este exclus ca in curand sa si iasa la iveala dovezi ale acestor practici inumane folosite pana in urma cu ceva vreme. Pentru ca, in urma relaxarii survenite in sistem in ultima perioada, iata ca deja ies la iveala parghiile prin care s-a actionat „in paralel” pentru urnirea unor anchete, prin metode desprinse uneori parca din vechile practici securiste. Iar „legenda” din „Beciul Domnesc” relateaza inclusiv despre „interfata” reprezentata de catre unii sefi de camera, mai ales a celor provenind din medii interlope recunoscute, intre anchetatori si detinutii VIP. Carora li se explica in noptile lungi de detentie ca, „la mititica” orice are un pret, inclusiv siguranta personala, tigarile, cafeaua sau pachetele cu mancare de acasa. Insa de toate acestea beneficiaza in primul rand doar cei care nu-i scot din sarite pe anchetatori cu incapatanarea lor „demna de o cauza mai buna”. Cert este insa ca pentru seful de serviciu secret bagat pana in gat in operatiunile paralele din aresturile patriei eventuala dezvaluire concreta a implicarii sale ar putea sa-l coste chiar planul surprinzator prin care incearca sa se mentina la nivelul unei structuri, fie ea si alta decat cea pe care o conduce acum…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!