DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Se strange surubul la Servicii!

Se strange surubul la Servicii!

Autor:

Fara obisnuitul tam-tam mediatic de pana acum, soldat mai mereu cu mult zgomot pentru nimic, iata ca actuala majoritate parlamentara aplica o noua strategie in cadrul operatiunii de reintrare a serviciilor secrete in matca lor constitutionala. Astfel ca deja Camera Deputatilor a adoptat tacit patru proiecte legislative care limiteaza mandatele directorilor serviciilor de informatii la patru ani, fara niciun fel de posibilitate de reinnoire a acestora!

 

cap se strange Se strange surubul la Servicii!

Strategie ”pe mute” in Camera Deputatilor

Tehnic vorbind este vorba despre patru initiative privind modificarea si completarea Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, a Legii nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, a Legii nr. 92/1996 privind organizarea  si functionarea Serviciului de Telecomnunicatii Speciale si a Legii nr. 191/1998 orivind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza.

Presiune pe Pahontu!

Cu toate acestea, initiatii sistemului stiu foarte bine ca astfel se strange si mai mult surubul la generalul Lucian Pahontu, dupa ce se se pare ca seful SPP si-a amagit din nou putinii sustinatari ce i-au mai ramas ca va urma in cele din urma exemplul ”retragerii de onoare” a altor sefi de servicii secrete, fara a mai aduce astfel grave prejudicii de imagine structurii pe care o conduce inca din anul 2005.

paho Se strange surubul la Servicii!

Generalul Pahontu, ”tinta in miscare”

Cum insa cele patru proiecte legislatiove vor trebui sa treaca si prin furcile caudine ale Senatului, unde vor ajunge cel mai probabil tot in luna octombrie se deschide astfel un nou front impotriva sefului Serviciului de Protectie si Paza dupa ce, dupa cum dezvaluiam chiar ieri, s-a dat OK-ul necesar pentru deschiderea de ”foc de voie” impotriva acestuia. Oricum este de semnalat si faptul ca nu doar directorii numiti politic in fruntea SRI, SIE, STS si SPP, dar si prim-adjunctii si adjunctii acestora vor fi desemnati tot ”pentru un singur mandat care nu poate depasi durata de patru ani”, dupa cum prevad proiectele legislative deja adoptate, fie si tacit, de Camera Deputatilor.    
Ziarul National
Recomandarile zilei 26-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!