DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Se pregatesc marile „tunuri” din constructii!

Se pregatesc marile „tunuri” din constructii!

Autor:

Cel putin Gabriela Firea si-a asumat „filosofia” infiintarii unei firme proprii de constructii a Primariei Capitalei, care sa acapareze de acum inainte exclusivitatea contractelor oferite in Bucuresti. Iata insa ca situatia este generalizata, multi dintre reprezentantii noii coalitii guvernamentale luandu-si la randul lor drept „azimut” relansarea unor mari proiecte de infrastructura. Dar in noul „context politic”, desigur… Asa ca tot mai multe licitatii sunt anulate sub diverse pretexte, pentru a se putea reface de la capat caietele de sarcini.

 

aeroportul baneasa Se pregatesc marile „tunuri” din constructii!

Se anulează licitaţii pentru a se face noi caiete de sarcini

Si chiar daca in unele situatii deja presiunea depasirii unor termene si inclusiv a pierderii fondurilor europene promise este uriasa, probabil ca miza financiara este cu mult mai mare daca noii sefi isi asuma inclusiv riscul unei „urecheli” din partea superiorilor pe linie de partid si guvern, doar ca sa-si poata aranja procedeele de atribuire a viitoarelor contracte.

„Alba-neagra” cu licitatii

Iar isteria anularii licitatiilor pentru intocmirea unor noi caiete de sarcini a atins deja cam toate domeniile de activitate. Astfel ca pana si intr-o situatie in care toata lumea este de acord ca Aeroportul Baneasa trebuie redeschis, barem pentru traficul intern sau de marfa, intrucat Otopeniul nu va mai putea face fata multa vreme actualei „explozii” de calatori, asistam la o joaca „de-a alba-neagra” cu atribuirea contractelor. Iar daca „sarabanda” anularilor sub diverse pretexte, asta in timp ce diversele structuri implicate in proiect dau fiecare termene tot mai „triumfaliste” privind lansarea va mai continua mult, probabil ca Sofia va prelua buna parte din traficul aerian care se desfasoara acum prin spatiul aerian romanesc. santier Se pregatesc marile „tunuri” din constructii!Ceea ce, desigur, va insemna incluisv pagube uriase la buget. Dar, vorba ceea, cine sa se mai incurce in astfel de „amanunte”, daca la noi „baza” ramane, fie si dupa „tsunami”-ul DNA care a spulberat in ultimii ani piata constructiilor, aranjarea unui caiet de sarcini pentru ca sa  nu apara „surprize” la licitatie…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!