DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Se intoarce „Regina Vamilor”!

Se intoarce „Regina Vamilor”!

Autor:

In 2013 era desfiintata fara prea multe explicatii Autoritatea Nationala a Vamilor, fosta institutie de sine statatoare ajungand astfel sa functioneze ca un simplu departament in cadrul ANAF. Iar rezultatele, dupa cum sustin chiar specialistii care au continuat sa-si deruleze activitatea in simpla directie din Fisc nu au incetat sa apara. Numai ca ele ar fi fost pur si simplu catastrofale. Asa ca, pe ultima suta de metri a mandatului tehnocratilor la Palatul Victoria, s-a luat in calcul reinfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor, exact in forma de functionare de dinainte de desfiintare!

 

control Se intoarce „Regina Vamilor”!

Se separă de ANAF o nouă Autoritate Naţională a Vămilor

Numai ca planul nu a mai apucat sa fie transpus in practica, insa acest lucru nu inseamna nici pe departe ca a fost abandonat. Mai mult chiar, dupa cum sustin surse din cadrul Ministerului Finantelor, noua putere politica instalata la guvernare ar intentiona, la randul sau, sa suresciteze proiectul de desprindere a Vamilor din cadrul ANAF. Mai ales ca iluziile de intrare in Spatiul Schengen par deja desarte, vamesii insistand ca, mai ales in noua conjunctura internationala, au nevoie de o autonomie cat mai mare pentru a putea lupta eficient impotriva traficului si contrabandei. Numai ca deja au si aparut voci care sustin ca, astfel, PSD-ul nu urmareste decat sa-si instaleze propria „Regina” in fruntea vamilor.

Risc maxim de coruptie

Desi au trecut vremurile cand acoperitii de la DGA ii saltau pe vamesi cu autocarele, totusi, dintre toate structurile din sistem, la nivelul Vamilor se mentine cel mai sporit risc de coruptie. retinuti Se intoarce „Regina Vamilor”!Iar acest fapt este deja puternic folosit de cei de la varful ANAF care, afland de planul  de separare, acuza ca totul nu ar fi decat un joc politic, stabilit in „laboratoarele subterane” pesediste, pentru a se asigura astfel o noua „pusculita de partid”. Interesant este insa ca acelasi proiect era puternic sustinut de guvernantii tehnocrati, ceea ce, desigur, poate naste si mai multe suspiciuni. Insa cum cifrele statistice vorbesc de la sine, mai ales la nivelul combaterii contrabandei cu tigari, unde situatia a cam fost scapata de sub control dupa trecerea la ANAF, ne putem astepta ca, foarte curand, sa avem din nou o Autoritate Nationala a Vamilor, pe deplin independenta. Si, foarte probabil, si o noua „Regina a Vamilor”…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!