DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Scurgeri de informatii la Palatul Cotroceni!

Scurgeri de informatii la Palatul Cotroceni!

Autor:

Desi nu mai este un secret pentru nimeni ca noul sef al statului nu obisnuieste sasi exteriorizeze sentimentele, surse din preajma acestuia sustin ca primul om in stat este tot mai catranit in ultima vreme. Insa culmea este ca supararea lui Klaus Iohannis nu este provocata de potentialii rivali politici sau de cine stie ce forte obscure, ci chiar de oamenii in care se incredea cel mai mult.

 

2 3 Scurgeri de informatii la Palatul Cotroceni!Si pe care se pare ca, in ultima vreme, i-a luat cam mult valul, asa ca, in loc sa-si vada de implementarea proiectului de tara privind “Romania lucrului bine facut”, vorba fostei purtatoare de cuvant Tatiana Niculescu Bran, s-au pus pe povestit in stanga si-n dreapta despre minunatiile traite din noua postura de sfetnici ai presedintelui Romaniei. Care deja a fost avertizat de catre structurile informative competente cu privire la riscurile acestor posibile scurgeri de informatii, pe cale sa capete dimensiunile unei adevarate hemoragii greu de oprit.

Unul cate unul

iohannis2 Scurgeri de informatii la Palatul Cotroceni!

Klaus Iohannis nu mai primeste decat informari scrise

De altfel, dupa cum “National” a dezvaluit in exclusivitate, partenerii strategici ai tarii noastre, care de altfel si asigura sprijinul informativ la inaltele standarde presupuse de statutul de tara membra a NATO, nu au fost deloc incantati de multe dintre numirile facute intr-o prima faza de catre proaspatul presedinte al Romaniei. Asa ca, dupa ce euforia Facebook a trecut, i-au atras atentia acestuia cu privire la riscurile de reala vulnerabilitate prezentate de catre unii dintre noii consilieri sau de catre alti apropiati cu diverse functii in administratia prezidentiala. Insa, pentru a nu se crea un adevarat cutremur la Palatul Cotroceni, a ramas ca lucrurile sa fie indreptate din mers, fara prea multe explicatii. Ceea ce se si intampla de altfel, multi dintre oamenii de incredere ai lui Klaus Iohannis urmand sa demisioneze din pozitiile detinute, unul cate unul, invariabil “din motive personale”.

Naivitate crasa

Din fericire, multe dintre aceste veritabile incidente de securitate au fost catalogate din start ca fiind produse in urma unor acte inconstiente, adica pur si simplu comise din crasa naivitate a unora dintre noii locatari ai Palatului Cotroceni. Care pur si simplu nu si-au putut tine gura atunci cand au avut prilejul sa se impauneze cu amanunte despre noul lor de munca. Insa aceasta vadita lipsa de profesionalism nu poate fi in niciun fel scuzabila, mai ales tinand cont de faptul ca multi dintre “vorbaretii de serviciu” de la Palatul Cotroceni lucreaza cu secrete de stat, a caror divulgare, fie si involuntara, poate fi oricand fructificata de eventuali ascultatori, experti in munca informativa.

Avertismentul contrainformatiilor

De altfel, tocmai de aceea, conform prevederilor legale in vigoare, dar si in urma bunelor relatii de colaborare institutionala stabilite in ultima vreme, seful statului a fost avertizat cat se poate de serios in ultima vreme cu privire la ceea ce se intampla in jurul biroului sau prezidential. Si chiar daca, normal, lui Klaus Iohannis nu avea cum sa ii pice prea bine aceasta tragere de maneca, fie si facuta cu maxima discretie, cel putin presedintele a incercat imediat sa aplice un “garou” birocratic prin care sa opreasca aceasta hemoragie informativa. Drept urmare, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Klaus Iohannis nu mai agreeaza decat rapoarte scrise, incercand sa renunte cu totul la informarile orale. Si chiar daca aceasta noua modalitate de lucru impusa de catre “neamt” ingreuneaza intr-un fel activitatea administratiei prezidentiale, intrucat Iohannis tine mortis sa citeasca personal “tonele” de hartii astfel primite, macar acesta poate fi un prim pas inainte. Cel putin pana cand oameni extrem de apropiati de presedinte, in frunte cu insusi seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, si “combinatorul” sef al PNL-ului, Teodor “Tase” Atanasiu, se vor obisnui sa fie ceva mai putin volubili. Chiar daca, “tehnic” vorbind, motivele volubilitatii celor doi oameni de incredere ai presedintelui sunt total diferite, “Tase” fiind cel care ii ingrijoreaza cel mai mult pe cei responsabili de apararea secretelor de stat.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-08-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!