AcasăDezvaluiriAncheteSandramaua DNA, lasata sa se darame!

Sandramaua DNA, lasata sa se darame!

Tudorel Toader, lasat sa-si faca hachitele prin nominalizarea Adinei Florea

Desi multi s-au infierbantat cu tot felul de planuri de reorganizare din temelii a Directiei Nationale Anticoruptie, unii mergand pana acolo incat sa dea ca sigura tragerea structurii pe fata in barca actualei puteri politice, iata ca nominalizarea ”surprinzatoare”  a ministrului Tudorel Toader confirma strategia pe care am dezvaluit-o cu ceva vreme in urma. Si anume ca, desi la un moment dat au avut drept obiectiv preluarea controlului deplin al Directiei Nationale Anticoruptie, liderii actualei coalitii au urmat in cele din urma sfaturile consilierilor din umbra, care i-au convins ca, in ce hal a fost adusa, DNA-ul pur si simplu nu mai poate fi resetata.

Tudorel Toader lasat sa si faca hachitele prin nominalizarea Adinei Florea

Asa ca, dupa ce au renuntat la ideea de a numi in fruntea DNA un om forte care, chiar daca ar fi iscat ample scandaluri publice si ar fi trezit indignarea hastagienilor din Justitie ar fi taiat totusi in carne vie pesedistii l-au lasat pe Tudorel Toader sa-si faca hachitele si sa organizeze un concurs castigat de procurorul cu cea mai lunga vechime in functii de conducere. Si despre care se spune ca ar urma sa fie ca agheasma, adica nu va face bine, dar nici rau de pe noua sa functie. Si chiar daca Iohannis primeste acceptul serviciilor sa o inghita sau nu pe Adina Florea, initiatii sistemului stiu foarte bine ca astfel deja s-a facut primul pas in aplicarea strategiei  privind structura condusa pana de curand de Laura Codruta Kovesi, astfel ca ”sandramaua” DNA va fi lasata sa se darame singura, decretibilizarea urmand sa atarne ca o adevarata piatra de moara de activitatea respectivei institutii.

”Frunza in bataia vantului”

Un prim semnal ca s-a renuntat la ideea de reorganizare a DNA a fost dat de absenta totala a ”numelor grele” de magistrati care ar fi trebuit sa se inscrie la concursul organizat de ministrul Justitiei. Asta cu toate ca la un moment dat se intocmise o lista cu zece procurori cu experienta si alura necesare pentru a putea prelua din mers, in orice moment, conducerea DNA. Numai ca niciunul dintre acesti procurori  care cerusera mana libera pentru a putea ”sparge buboiul” de la DNA nu s-a mai inscris in cursa si astfel nominalizata a ajuns sa fie constanteanca Adina Florea.

author avatar
Catalin Tache
3.053 afisari

8 COMENTARII

  1. „nume grele”, „magistrati cu expeenneta”, pai tocmai asta i-a impiedicat sa se expuna Orice om normal la cap asteapta sa treaca prapadul, sa se uite protocoalele, sa nu mai caute nimeni nume in baza de date a lui Dumbrava, sa vada cum se misca noua sectie de anchetat magistrati, sa se claseze dosarele deschise de DNA judecatorilor…nimeni nu risca un scandal generat de o invidie interna, care sa-i devoaleze vulnerabilitatile. Mai bine o lasam pe-asta sa se creada sefa si apoi incepem presiunile cu ce stim (sau ne spun serviciile) despre ea…ca la Kodrutza, mai ales ca a fost defrigerat „interesul national” care nu si-a uitat reteaua din justitie…

  2. Sursa de castig online! Nu investiti si nu cumparati nimic, niciodata! In numai 20 de minute aflati toate detaliile! Lucrati acasa , comod la calculator, in timpul ales de dumneavoastra! De ce sa nu incerci si tu aceasta sansa de castig? Solicitati mai multe informatii, la adresa de mail : ndraghi01@gmail.com

  3. Confuzii evidente despre atribuțiile funcțiilor și rolurile instituțiilor unde își desfășoară activitatea și la ministrul de la justiție și la persoana propusă de dumnealui pentru funcția de conducere la DNA ? Opinați că dumnealor consideră că procurorul ar fi, „un fel de milițian” , atunci când apără interesul public ?

  4. Ați zice că „urmașul miliției” este responsabil cu plata salariilor și de aceea unii consideră că procurorii ar trebui să fie mai apropiați de „milițieni”, ca profesie, decât de judecători ?

  5. Despre puterea judecătorească și autoritatea judecătorească, probabil considerată mai aproape ca mod de funcționare de fosta miliție ?
    Deci la puterea judecătorească ar fi magistrații iar la autoritatea judecătorească persoane care ar fi ceva mai „milițieni” ?

  6. Deci ,autoritate judecătorească este un atribut al puterii judecătorești așa cum procurorii țin de CSM și nu de Ministerul Justiție, autoritatea ministrului justiției fiind una oferită de votul alegătorilor pentru componenta de justiție a programului politic a celor ce formează guvernul ?

  7. Opinați că programul managerial al candidatei la șefia DNA ar fi trebuit să exprime voința politică a alegătorilor referitor la funcționarea justiției ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger