DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Razboiul diplomatilor de cariera cu Iohannis

Razboiul diplomatilor de cariera cu Iohannis

Autor:

O situatie de-a dreptul exploziva se regaseste in Ministerul de Externe, acolo unde diplomatii de cariera pur si simplu nu mai suporta umilintele pe care ar trebui sa le inghita din partea guvernului tehnocrat si a Administratiei prezidentiale.

 

somnu Razboiul diplomatilor de cariera cu Iohannis

Desemnarea „somnorosului” Dan Mihalache drept ambasador la Londra, picatura care a umplut paharul diplomatilor

Iar nemultumirea profesionistilor de la MAE este cu atat mai mare cu cat nici macar ministrul de Externe, care se afla fatis pe aceeasi pozitie cu ei, nu a reusit inca sa schimbe nimic din paguboasa strategie a promovarii „detasatilor” de la alte instiututii, care au ajuns pur si simplu sa le ia fata diplomatilor de cariera. De altfel, intr-o recenta iesire publica, Lazar Comanescu nu a facut niciun secret din faptul ca il deranjeaza „ dimensiunea detasarilor in MAE, pentru ca sunt multe posturi diplomatice ocupate de oameni veniti prin diverse formule, prin detasari”.

Pleaca doar „iohanistii”

comanescu Razboiul diplomatilor de cariera cu Iohannis

Ministrul Lazar Comanescu este de partea tinerilor diplomati din cadrul MAE

De altfel, chiar Comanescu, la randul sau ambasador cu o experienta uriasa trasese si un alt semnal de alarma, cu privire la faptul ca „din perspectiva diplomatului tanar de cariera, care vede ca vine alta lume din afara si pleaca direct la post” se poate vorbi de o nemultumire clara. Numai ca „nemultumirea” pare sa se transforme intr-o adevarata revolta, oamenii din MAE fiind siderati de faptul ca, de ceva vreme, primesc posturi afara numai cei care ocolesc centrala MAE si se adreseaza pentru sprijinul necesar direct Administratiei Prezidentiale. Practic, acuza tot mai des auzita in Ministerul de Externe este ca pleaca in strainatate numai „iohanistii” de conjunctura. Iar „falia” s-a adancit si mai mult dupa ce seful statului s-a incapatanat sa-l trimita ambasador in Marea Britanie pe Dan Mihalache, a carui experienta diplomatica s-a redus la „somnicul” tras la Belgrad, in timpul unei vizite oficiale a presedintelui.

Leafa pe cinci ani!

Mai mult, o alta „bomba” gata sa explodeze in ograda MAE este legata de informatia vehiculata tot mai intens ca, de-a lungul unei indelungate perioade, unii actuali angajati si-au platit pur si simplu posturile. Iar unii dintre ei ar fi ajuns sa dea anticipat pana si leafa pe cinci ani! Si atunci normal ca nu se multumesc cu functiile de la Bucuresti si se zbat sa prinda posturi diplomatice afara, pentru a-si putea recupera cat mai repede „investitiile”…    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!