DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Pusculita” lui Carmen Dan !

„Pusculita” lui Carmen Dan !

Autor:

De atata vreme se stie ca degeaba esti la guvernare daca nu pui mana si pe „Rezervele Statului” ! Pentru ca Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS) este „pusculita” mult ravnita a oricarei guvernari, indiferent de culoarea politica. Astfel ca liderii care se bat pentru Putere sunt in stare sa renunte fara regret si la cateva ministere, numai sa puna laba pe „Rezervele Statului”. Care prin insasi activitatea sa specifica este o adevarata „fabrica de bani”, concurand practic cu tiparnita oficiala a Bancii Nationale Romane.

 

02 03 5 „Pusculita” lui Carmen Dan !Iar puterea si influenta majora a lui Gabriel Oprea, intinsa pe atata amar de vreme se datoreaza si faptului ca, in toti acesti ani, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale a fost institutia sa de casa, pe care nu a cedat-o sub nicio forma. Asa ca, facand cel mult simple rocade intre oamenii sai de incredere precum Dan Corneliu Baranga sau Catalin Stefanita Zisu, Oprea a pastrat intotdeauna, pentru sine, „cheia” de la ANRPS.02 03s „Pusculita” lui Carmen Dan ! Numai ca, spre disperarea oamenilor din sistem ai fostului vicepremier, la conducerea ANRPS a ajuns colonelul de armata Sandu Dorin Voicu, consatean cu ministrul de Interne ! Si care se afla, desigur, cu tot cu „Rezervele Statului”, in subordinea directa tot a lui Carmen Dan ! Asa ca „pusculita” a ajuns si ea o afacere tot in marea familie teleormaneana…

Teleormanizare la extrem

Ei bine, pana si noul sef al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale provine, special, tot din „pepiniera” teleormaneana a lui Liviu Dragnea. Numai ca dosarul de cadre al colonelului de armata  Sandu Dorin Voicu este cu atat mai solid cu cat acesta este si consatean cu Carmen Dan. Cea care, curata ironie a sortii, este acum singura in fata careia da raportul consateanul Voicu atunci cand vine vorba de cheltuirea sutelor de milioane de euro aflate la dispozitia sefului „Rezervelor Statului”. Insa faptul ca Voicu a ajuns sef la „Rezervele Statului”, unde a si condus de altfel inainte filiala din Teleorman este cu atat mai suprinzatoare cu cat nimeni pana la Carmen Dan si Liviu Dragnea nu reusisera sa-i smulga lui Gabriel Oprea „pusculita” din maini !

Afacerea secolului !

A te numara printre partenerii traditionali ai ANRSPS reprezinta, de departe, cea mai buna afacere cu statul pe care o poate spera orice intreprinzator. Mai ales ca „Rezervele Statului” cumpara la pretul pietii si vinde apoi la jumatate de pret! Si asta in fiecare an! Cum este exemplul depozitelor uriase de combustibili, care sunt umplute pana la refuz cu motorina sau benzina achizitionata, sa dam un exemplu, la 4,5 lei litru si vanduta apoi, dupa ce s-a constatat ca a scazut cifra octanica, la 2,1 lei! Daca insa in cazul combustibililor se mai acopera barem ceva din paguba, in majoritatea cazurilor se merge direct pe „dauna totala”.

Tot cu „Hexi Pharma”…?

Daca si din afacerile cu motorina se castiga mai mult decat binisor, adevaratele „tunuri” se dau in cu totul alte domenii, cum ar fi industria pharma. Pentru ca, de exemplu, o fabrica de medicamente nici nu ar mai avea rost sa se lege la cap cu lanturile farmaceutice, daca ar avea intrarea necesara sa vanda „pilule” la „Rezervele Statului”. Iar acest subiect fierbinte nu a explodat nici macar pe cand cu  scandalul „Hexi pharma”, atunci cand s-a descoperit ca toate spitalele din tara foloseau dezinfectanti care puneau in pericol vietile pacientilor. Si cu toate ca, dupa cum sustin sursele noastre, la cel mai inalt nivel, in CSAT, s-a ridicat problema daca nu este oportun ca sa se improspateze de urgenta stocurile unitatilor medicale de urgenta cel putin cu produsele din depozitele „Rezervelor Statului”, toata lumea a inghetat! Ceea ce nu a facut decat sa intareasca „legenda” ca pana si aceste contracte erau tot apanajul „sinucisului” Dan Condrea.

Din dosar in dosar

De fapt, se pare ca mai mult a tremurat Dan Corneliu Baranga, fost sef al „Rezervelor” si membru de frunte al „fratiei intendentei” atunci cand DNA avansa vijelios cu ancheta privind Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor Ilfov, decat cu privire la contractele ANRSPS. 02 0sssss3 „Pusculita” lui Carmen Dan !De altfel, daca acest dosar colateral privind restituirea unor proprietati a fost „carligul” de care s-au agatat cei care au reusit sa-l debarce pe Baranga, iata ca un nou dosar, instrumentat tot de catre procurorii anticoruptie, ar putea sparge „pusculita” de la „Rezervele Statului”, acolo unde deja structurile statului monitorizeaza atent tranzactiile cu motorina din ultima vreme…

Si pe soare, si pe ninsoare…

Iar miza este cu atat mai uriasa cu cat comenzile de la „Rezervele Statului” nu doar ca tot curg indiferent ca este vara sau iarna, dar orice avertizare meteo, fie ca este de ploaie, canicula sau viscol si fie ca se confirma sau nu ulterior este un prilej excelent pentru a se face noi achizitii de urgenta. Asa ca daca la „pusculita” rezervelor de stat ar avea acces cineva din afara „familei” teleormanene sau cea a lui Gabi Oprea, chiar ca ar putea fi declansat un scandal care sa zguduie din temelii o buna pare a clasei politice…


2 comentarii to „Pusculita” lui Carmen Dan !

  1. SOCRATE

    IZMENARUL OPREA CAND ERA SEF LA (ANRSPS) A PRADUIT REZERVELE STATULUI; DE ULEI, ZAHAR, OREZ, FAINA, MALAI, ETC PACALINDU-L PE NASTASE 7 CASE (i-a dat si astuia cativa firfirici). Puscarie pentru aceste furturi a facut Ioan Avram Mureşan

  2. Dorina

    Cine a controloat ce s-a intamplat acolo de dupa 89? Sunt oricum goale si cea mai mare parte a spatiilor vandute, pardon -privatizate-, adica donate!?
    Daca mergeti pe fir ajungeti si la Gigina! … si poate ajutati DNA si colaboratorii ei directi, baietii de la gaz, sa elucideze enigma!


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!