DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Pune camerele pe gabori, Carmen Dan!

Pune camerele pe gabori, Carmen Dan!

Autor:

Presiunea anumitor lideri sindicali asupra ministrului de Interne frizeaza deja penibilul, ajungandu-se deja la limita amenintarilor fatise. Mai mult clar, obraznicia este atat de mare incat se vorbeste deja public ca MAI ar face „blat” doar pentru ca la mijloc ar fi vorba doar de niste subofiteri de Politie, ci nu de ofiteri ai aceleiasi structuri.

 

carmen 1 Pune camerele pe gabori, Carmen Dan!Numai ca de ce nu cer cu aceeasi vehementa sindicalistii politisti si demararea si urgentarea unei anchete interne care sa lamureasca pe deplin, o data pentru totdeauna, toate misterele din jurul acestui „filtru” care a degenerat de o maniera atat de socanta? Sau de ce nu saluta barem proiectul scos „pe repede inainte” din sertar, ce-i drept, de catre conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, privind dotarea agentilor aflati in misiune cu niste mici camere de filmat, omologate, pe care sa le ataseze la camasa, ca si colegii din multe alte tari civilizate?

filtruu Pune camerele pe gabori, Carmen Dan!

Ministrul ar trebui sa doteze cu camere toti agentii care participa la filtrele rutiere

Ca asa nu ar mai fi loc de niciun dubiu. Dar uite ca nimeni, nici liderii de sindicat, nici „maharii”din structurile centrale ale ministerului si nici macar politistii din strada nu sunt din cale afara de entuziasmati de aceasta solutie, chiar daca este cea mai simpla, mai pragmatica si mai putin costisitoare…

Ne bagam si la examen?

Iar pentru ca raul sa fie rupt de la radacina o data pentru totdeauna, atunci poate ca ar fi timpul ca si autoritatile de la Bucuresti sa ia o prima masura pe care, de exemplu, Politia din Ungaria a adoptat-o in urma cu peste…15 ani!

exaamen Pune camerele pe gabori, Carmen Dan!Si anume montarea de camere audio-video pe toate masinile pe care sustin examenele auto cei care dau proba de traseu pentru obtinerea carnetului! Iar imaginile ar urma sa fie monitorizate aleatoriu de o comisie mixta, pentru a nu mai putea fi loc de nicio smecherie. Si uite cum am scapa de buna parte din nebunii si inconstientii de pe soselele patriei! Iar costurile financiare ar fi pur si simplu nesemnificative la nivelul bugetului MAI! Dar nimeni, in frunte cu chiar examinatorii auto nu-si doresc recurgerea la aceasta „minune a tehnicii” pe care ungurii o folosesc de aproape doua decenii.

Lasati smecheria cu proiectul pilot

Sub presiunea mediatica a cazului Boureanu, conducerea IGPR a sarit imediat cu o propunere inaintata conducerii Ministerului de Interne, in vederea demararii unui program de dotare a politistilor cu camere portabile audio-video. Foarte bine si frumos, desi mult prea tarziu. Dar salutand totusi initiativa, nu ai cum sa nu observi si ciudatenia ca este vorba de doar 32 de camere! Care vor fi distribuite structurilor teritoriale. Adica una la Salaj, una prin Vaslui, una la Vascautii din Deal si, probabil, ultimele doua ramase prin Bucuresti! Pai daca tot luati doar 32 de camere, ia puneti-le barem pe „gaborii” din „gasca de la Herastrau” sau din alte zone cu vulnerabilitate crescuta. Si daca nu stiti cum sa  identificati aceste zone, atunci luati statistica „civililor” de la protectia interna cu privire la numarul de plangeri depuse de catre soferi impotriva comportamentului abuziv al mereu aceiasi agenti provocatori de la Politia Rutiera. Ca daca nu, v-o dam noi… Ca sa nu mai filmeze „gaborii” cu telefoanele personale de pe care se si suna de altfel cand e rost de vreo „smardoiala”, in loc sa foloseasca statiile din dotare pentru apelarea dispeceratului unde s-ar inregistra totul…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!