DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » PSD pierde „Razboiul Prefectilor”!

PSD pierde „Razboiul Prefectilor”!

Autor:

Zici ca, „macinati” de raidurile procurorilor si maratonul protestelor, liderii Partidului Social Democrat au uitat pur si simplu ca sunt la guvernare. Asa ca, pur si simplu, Cabinetul Grindeanu nu-si manifesta actul de guvernare in teritoriu, desi are la indemana institutia prefectilor. Numai ca, desi au trecut peste doua luni de la formarea noului guvern, „grosul” prefecturilor din tara continua sa fie dominate de liberali si „tehnocrati”, pe care pesedistii nu s-au mai inghesuit sa-i schimbe.

 

guvern grindeanu PSD pierde „Razboiul Prefectilor”!

Cabinetul Grindeanu a uitat să guverneze şi în teritoriu

Culmea este insa ca prefectii pusi de rivalii politici nu doar ca nu stau ascunsi „pe burta”, pentru a nu fi observabili si a putea trage astfel de timp cu pastrarea lor pe functii, dar chiar fac tot posibilul pentru a sari in ochi. Si, pur si simplu, in toata aceasta perioada au dat drumul la „fabrica de concursuri” prin care numesc si imputernicesc pe functii proprii oameni de incredere. Pe care, apoi, pesedistilor  le va fi atat de greu sa-i scoata de pe functii, urmand sa plateasca scump, politic vorbind, nepasarea de acum…

„Redute” liberal-tehnocrate

Cutuma era ca, imediat dupa schimbarea „garzii” politice, noua putere de la Bucuresti sa treaca instant la „marea epurare”, principalele „obiective” ale acestei ample operatiuni fiind, mai intotdeauna, Prefecturile. Si cum majoritatea celor de acum sunt adevarate „redute” liberal-tehnocrate, probabil ca nimeni nu se gandea ca pesedistii nu se vor grabi sa recurga la aceasta strategie. Mai ales ca multi primari social-democrati se plansesera deja la Centru ca sunt „beliti” in teritoriu de catre prefectii rivalilor politici si isi frecau mainile multumiti ca partidul le va lua de pe cap „napastele” care le contesta sau suspenda multe dintre deciziile luate. Iata insa ca, spre stupefactia aparatului pesedist din teritoriu, de la Centru nu s-a dat inca unda verde pentru declansarea acestei operatiuni care era vazuta drept una „la mintea cocosului”. Iar ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat actualii prefecti aproape ca nu pierd nicio zi fara a-si plasa diversi oameni de incredere pe diverse functii de conducere. Asa ca „ultima speranta” a multor lideri pesedisti din tara este ca Gabriela Firea sa „sparga buboiul”. Caci, dupa cum a dezvaluit „National”, primarul general al Capitalei tocmai ce pregateste o mutare spectaculoasa, prin inlocuirea actualului prefect al Municipiului Bucuresti, Paul Nicolae Petrovan cu Speranta Cliseru. Iar acesta este vazut drept momentul oportun pentru ca si alti lideri teritoriali sa-si ceara „dreptul” de a-si pune proprii prefecti.


1 Comentariu la PSD pierde „Razboiul Prefectilor”!

  1. PPD

    Numirile care s-au aplicat deja nu mai pot fi combatute dar pesedeul ar pute macar opri concursurile in desfasurare.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!