DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » PSD își face SIAS (Serviciul de Informații Anti-Sifon)!

PSD își face SIAS (Serviciul de Informații Anti-Sifon)!

Autor:

Cu aproape jumătate dintre baronii din teritoriu ca și decapitați de către organele de anchetă și instanțele de judecată, reprezentanții așa-numitului nucleu dur din cadrul PSD s-au hotărât să recurgă la încă o măsura disperată pentru a scăpa de brațul lung al legi

 

baroni PSD rica petrescu PSD își face SIAS (Serviciul de Informații Anti Sifon)!Și chiar dacă până acum cei de la centru reușiseră, cum-necum, să-i mai țină în frâu, una dintre declarațiile recente făcute de Laura Codruța Kövesi i-a băgat cu totul în vrie pe durii PSD-ului. Este vorba despre afirmația procurorului șef al DNA, conform căreia numărul de dosare privind politicieni de frunte se va dubla până la sfârșitul acestui an, unul dintre principalele motive fiind disponibilitatea de a “vorbi” arătată de către liderii deja anchetați. Motiv suficient pentru ca nervozitatea deja existentă în teritoriu să dea în clocot, nu puțini dintre greii PSD cerând acum de urgență identificarea “sifoanelor” din propriul partid și tragerea lor la răspundere.

Vânătoarea de trădători

Fie aflați deja după gratii, în plină ancheta a DNA, fie simțind că lațul se strânge tot mai mult în jurul lor, liderii politici din teritoriu sunt absolut siguri că procurorii anticorupție, cu toate servicile lor de informații, nu ar fi reușit niciodată să strângă probe dacă nu ar existat “scurgeri” din interior. Și, ce-i drept, nici nu sunt prea departe de adevăr. PSD-ul, dar nu numai el, se confruntă cu o adevărată hemoragie de informații. De alfel, au existat și lideri marcanți ai conducerii centrale cărora le-a venit mănușa mazilirea unor rivali, mai ales că luptele fratricide din interiorul principalului partid de guvernământ au atins cote alarmante, care nu mai pot fi ascunse sub preșul mult clamatei solidarități pesediste. Drept urmare, membrii grupării radicale din PSD nu mai suportă să vadă cum sunt decimați pe zi ce trece, asta în timp ce adversarii lor încă nu au intrat în “hora” reținerilor și/sau audierilor. Faptul că, la bursa zvonurilor, tocmai rivalii lor politici erau creditați drept “pușcariabili” siguri, a condus la alimentarea și mai mult a isteriei trădării. Iar cu puțin înainte de declanșarea unei noi campanii electorale, după cum susțin sursele noastre, mai mulți lideri de filiale județene au anunțat conducerea superioară de stat și de partid că vor declanșa, pe cont propriu, o nemiloasă vânătoare de trădători. Mai mult, au avertizat că, dacă nu sunt sprijiniți de la Centru, măcar să nu încerce nimeni să le blocheze demersul.

Mitrea, Oprișan și Bunea Stancu!

Ca atare, din acest moment, toți membrii de partid trebuie să devină extrem de vigilenți și să-și monitorizeze atent colegii, pentru a se putea afla care sunt colaboraționiștii. Practic, în acest mod, se încurajează pe față turnătoria. Diferența este că sunt acceptați doar turnătorii care “ciripesc” la greii partidului, ci nu și cei care dau ponturi oamenilor legii. Extrem de interesant este, însă, cum va funcționa propriu zis acest veritabil SIAS, cum l-au denumit, mai în glumă, mai în serios, unii dintre participanții întâlnirii cu scântei din Delta Dunării. Este vorba despre un fel de “Serviciu de Informații Anti-Sifon”, care ar trebui să afle în timp real cine sunt potențialii turnători. Și totuși – susțin chiar unii dintre inițiatori – lucrurile sunt destul de complicate, având în vedere că toată lumea de la vârful PSD a ajuns să se ferească de toată lumea. Iar existența unor figuri marcate din partid care, deși țipă ca din gură de șarpe împotriva “politizării Justiției”, au reușit până acum să nu aibă probleme prea mari, deși dețin dosare pe rol, crește de la zi la zi nivelul suspiciunii. Printre cei suspectați că ar face joc dublu se află inclusiv nume grele din vechea gardă, precum Miron Mitrea sau Marian Oprișan – ale căror dosare stagnează de ani și ani. Ca să nu mai vorbim de marea surpriză a includerii pe lista neagră a “sifoanelor” a lui Bunea Stancu, preşedintele suspendat al CJ Brăila, pe care colegii de partid îl suspectează că a obținut miraculos poziția de cercetat “în stare de arest la domiciliu”, ca să nu mai vorbim despre un prejudiciu calculat mai mic decât cel real. Cert este că, în timp procurorii anticorupție își văd probabil nestingheriți de anchetele în derulare, teoria conspirației în sânul PSD câștigă tot mai mult teren.

Fără combinații în haită

Deocamdată, până vor afla ei – dacă o vor face vreodată! – cine sunt colegii care, cel puțin în convingerile lor, au trădat, colaborând cu DNA, greii Partidului Social Democrat au luat o hotărâre istorică. Și anume aceea de a nu mai face combinații în haită, ca până acum – vezi exemplul fondurilor europene, obținute pe diverse ministere, puse “la oală”, pentru a se putea înfrupta din ele cât mai mulți dintre clienții politici. De acum încolo, fiecare baron își va construi și îngriji propriile combinații, învârteli de care să știe cât mai puține persoane, fie ele și de mare încredere. Problema este că noile metode ar putea fi tardive, sursele noastre indicând faptul că un nou lot de ”baroni” se pregătește pentru a da față în față cu judecătorii.

Credeți că disensiunile apărute în PSD, între liderul Victor Ponta și ”baroni”, vor diminua într-adevăr scorul premierului în alegerile prezidențiale?

Vezi Rezultate

loading PSD își face SIAS (Serviciul de Informații Anti Sifon)! Loading ...


1 Comentariu la PSD își face SIAS (Serviciul de Informații Anti-Sifon)!

 1. JAF LA CFR CALATORI?

  IN TIMP CE PENTRU CEI APROXIMATIV 14 000 DE ANGAJATI S-AU IMPUS CATE 8(OPT)ZILE DE CONTRACT SUSPENDAT DE FIECARE IN ANUL 2013, IN TIMP CE DREPTURILE BANESTI CASTIGATE DE ANGAJATI IN INSTANTA SUNT ESALONATE PE ANI DE ZILE , IN TIMP CE BANII SOCIETATII SUNT CHELTUITI PE ACHIZITII INUTILE “IN TOTALITATE LEGALE” LA PRETURI ASTRONOMICE SI SUPLIMENTATE DUPA BUNUL PLAC , IN TIMP CE CARMEN MARIA POPESCU, ALEXANDRINA GATEJ, CLAUDIU DUMITRESCU,DANA GALBEN RACHILA, MIU ILEANA, CRISTINA MANTESCU, ETC. IN MOD CIUDAT SI INEXPLICABIL SE MAI AFLA IN FUNCTII…
  “Bonusuri ILEGALE de peste un milion de euro la MINISTERUL TRANSPORTURILOR .
  Şi director şi administrator.
  O situaţie inedită a fost descoperită de auditorii de conturi la companiile feroviare – CFR Călători, CFR Marfă şi CFR SA. La aceste societăţi, directorii au beneficiat, pe lângă remuneraţia de director general, şi de indemnizaţie de membru în Consiliul de Administraţie.
  Totodată, inspectorii de conturi au constatat că membrii Consiliilor de Administraţie au primit ilegal şi indemnizaţii suplimentare pentru activitatea desfăşurată în cadrul comitetelor constituite în cadrul societăţilor respective. Ingineriile financiare regizate la CFR Călători de către managerul “Smart” Valentin Dorobanţu, au fost descoperite şi de către Curtea de Conturi a României. “Contractul de mandat a lui Valentin Dorobanţu a fost încheiat pe 26.04.2013, ( adică în timpul mandatului lui Relu Fenechiu), remuneraţia a fost stabilită în cuantum de 7.000 de euro net”, iar “contractele de mandat, prin care a fost stabilită remuneraţia netă a membrilor CA la nivelul sumei de 2.000 de euro şi suplimentar 250 de euro net pentru calitatea de membru în comitetele consultative organizate la nivelul CA, au fost încheiate în data de 24.04.2013″.
  Ulterior, “prin acte adiţionale la contractul de mandat anterior intrării în vigoare a OUG 51/2013, indemnizaţia lunară a membrilor CA a fost modificată la suma netă de 315 euro”. Mai mult, auditorii de conturi au constatat că “pe lângă bonusul anual care va fi acordat în funcţie de realizarea indicatorilor de performanţă, aceştia urmează să primească o indemnizaţie de performanţă trimestrială în cuantum net de 6.555 de euro”. Referitor la aceste ilegalităţi, Curtea de Conturi a concluzionat: “Începând cu data intrării în vigoare a OUG nr. 51/2013 compania a efectuat plăţi fără respectarea prevederilor legale în valoare brută estimată de 843.556 de lei, la care se adaugă impozitele şi taxele aferente cheltuieilor cu salariile, dobânzilor şi penalităţilor”


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!