DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Procurorii spala banii condamnatilor!

Procurorii spala banii condamnatilor!

Autor:

Pe cat se chinuie acum ministrul Florin Iordache sa le intinda o mana de ajutor celor aflati dupa gratii, cu atat a incurcat borcanele atunci pe cand conducea Comisia Juridica a Senatului. Si cand, de atat de mare expert ce era, ca si celorlalti parlamentari care si-au facut noul Cod penal cu mana lor, de altfel, nu i s-a parut nimic suspect ca, in Romania zilelor noastre, spalarea de bani a ajuns sa fie cea mai frecventa infractiune folosita de procurori in rechizitoriile lor.

 

inchisoare Procurorii spala banii condamnatilor!Si uite cum, la orice rechizitoriu intocmit in special de catre procurorii anticoruptie, indiferent ca era vorba de luare sau dare de mita, de trafic de influenta sau de „complicitate tacita la o tentativa de fapta de coruptie” se atasa automat si infractiunea de spalare de bani. Chiar si la sume infime, de doar cateva sute de lei. Iar acum, cand sa beneficieze si unele personaje mai cu staif de prevederile ordonantei privind gratierea, s-au trezit exclusi din start de pe listele intocmite de Ministerul Justitiei. Intrucat in nicio tara europeana nu s-a gratiat si „spalarea de bani”, cutuma pe care, iata, trebuie sa o respecte acum si legiuitorii romani.

Nu scapa niciunul

Greu de stiut ce o fi fost in capetele avocatilor care i-au aparat pe „clientii DNA” atunci cand acestia s-au trezit si cu eticheta de „spalare de bani” atasata al rechizitoriu. Pentru ca, disperati sa dezminta ca nu au luat sau dat mita, acestia nu s-au mai autosesizat ca sunt astfel „potcoviti” si cu o acuza care va avea sa ii coste mai multe decat fapta propriu zis comisa.

Florin Iordache Procurorii spala banii condamnatilor!

Iordache vrea, dar nu poate

Pentru ca, daca in tari ca Italia sau SUA spalarea de bani este o infractiune pe cat de spectaculoasa, pe atat de rara, anchetele de acest gen vizand sume uriase folosite de catre organizatii mafiote pentru a sustine afaceri legale, la noi pana si taranii din piata pot fi acuzati de spalare de bani. Ca doar nu au platit taxe la patrunjelul vandut fara bon fiscal. Cert este insa ca acest subterfugiu legal a fost folosit de catre procurori pentru a „umfla” pedepsele pronuntate de catre judecatori in cazurile de coruptie, peste pragul psihologic de zece ani de inchisoare. Iar acum, dupa ce procurorii „au spalat” smechereste sumele uneori banale din anumite dosare, folosind aceasta incadrare penala, condamnatii respectivi nu au nicio sansa sa scape mai devreme din puscarie. Intrucat chiar si ministrul Iordache a recunoscut ca nu are cum sa treaca „spalarea de bani” printre infractiunile gratiate…


2 comentarii to Procurorii spala banii condamnatilor!

  1. cobe

    Mafia statala-coloniala,din care face parte si justitia,l-a spalat pe seful lor de cateva dosare penale,printre care si unele de spalare de bani,este rolul lor de drept.Base nu va pati nimic atata timp cat aceasta mafie,cu mai multe varfuri,se afla la putere si nu are nicio raspundere pentru faptele savarsite.

  2. Radita

    Oferta excelenta in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: onlineproiect@gmail.com


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!