DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Autor:

Procurorii continua sa dea iama printre afaceristii care si-au cladit imperiile financiare pe mereu banoasele contractele cu statul. Si bine fac. Numai ca, dincolo de efectele benefice ale declansarii „cruciadei” anticoruptie, se ascunde o consecinta tenebroasa pentru nenumarati afaceristi romani. Cu impozitele platite la zi, neimplicati in nicio ancheta penala, dar care au devenit nefericite victime colaterale ale actiunii de „epurare” a societatii romanesti de flagelul coruptiei.

 

nelu iordache Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Nelu Iordache este primul afacerist corupt „facut” de procurori

Astfel ca a devenit un adevarat fenomen vanzarea, la gramada, a business-urilor detinute de catre oamenii de afaceri romani, care cedeaza pe banda rulanta in fata agresivitatii multinationalelor si a marilor fondurilor de investitii care au luat la tinta capitalul romanesc. Iar pe zi ce trece, pe Aeroportul Otopeni aterizeaza tot mai multe avioane private care fac parte din desantul extern al celor care cumpara tot mai mult. Mai ales afaceri la cheie, care au fost dezvoltate de catre afaceristi romani, care acum insa au cazut prada blocajului cvasitotal cauzat de catre miliardarii luati in vizor de catre DNA si DIICOT.

Borna Nelu Iordache

DORINEL UMBRARESCU Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

„Regele asfaltului” Dorin Umbrarescu vrea sa vanda toate afacerile

Atata amar de vreme, miliardarii abonati la contracte cu statul, in frunte cu atotputernicii „regi ai asfaltului”, pareau intangibili in fata oricarei tentative de ancheta privind spolierea bugetului national. Insa lucrurile s-au schimbat radical dupa ce afaceristii romani, mai ales cei care au facut averi fabuloase in domeniul constructiilor, s-au dedulcit la fondurile europene. Iar mazilirea lui Nelu Iordache, in urma plangerii formulate de  firma portugheza Monteadriano, a reprezentat un adevarat moment de rascruce. Pentru ca, dupa patronul Romstrade, zeci de alti miliardari au inceput sa cada ca popicele in fata loviturilor tot mai aprige ale procurorilor. Iar o buna perioada de vreme, marii jucatori pe piata internationala a investitiilor s-au multumit sa asiste la decapitarea afaceristilor romani, ca si a principalilor parteneri ai acestora, „baronii” locali sau ministrii penali.

Au virusat mediul de afaceri

constructii Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Domeniul constructiilor a fost cel mai „bombardat” cu anchetele DNA

Numai ca operatiunea de „extragere” a miliardarilor corupti, in lipsa unor masuri adecvate ale guvernantilor, a facut sa loveasca acolo unde nimeni nu se astepta. Cu exceptia „rechinilor” care stiau foarte bine ca, in curand, vor putea cumpara pe nimic afaceri care altadata i-ar fi costat sume exorbitante. Pentru ca afaceristii corupti nu lucrau de unii singuri, marea lor majoritate preferand sa subcontracteze lucrarile obtinute de la bugetul de stat sau din fonduri europene. Numai ca, desi unii dintre ei incasau si banii inainte, pentru a putea astfel intoarce mai repede comisioanele convenite, niciunul nu se grabea sa-si achite datoriile fata de subcontractorii care faceau toata munca, practic pe banii lor, pana la momentul decontarii. Care iata insa ca nu a mai venit! Pentru ca „regii constructiilor” au fost saltati de mascati, procurorii au pus sechestru pe averile lor, iar din conturile astfel blocate nu s-a mai putut face plata datoriilor de miliarde de euro. Ceea ce s-a dovedit fatal pentru restul oamenilor de afaceri care se taraiau de pe o zi pe alta, asteptand „marea decontare” pentru a inregistra barem un minim de profit.

vinzari Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Strainii cumpara toate afacerile romanesti de pe piata imobiliara

Insa in acest mod a fost virusat intreg mediul de afaceri, pentru un singur miliardar corupt saltat de procurori avand de suferit zeci de alti parteneri de afaceri si un numar incredibil de angajati ai acestora din urma.

Isteria Umbrarescu

La randul sau, un alt „rege al asfaltului”, Dorin Umbrarescu, tocmai si-a anuntat public intentia de a vinde de urgenta afacerile detinute, retragandu-se cu totul din business. Din pacate insa, dincolo de exemplul controversat al acestui miliardar abonat vreme indelungata la contractele cu statul, intr-o situatie similara se afla tot mai multi oameni de afaceri romani. Care, disperati de dimensiunile tot mai mari ale blocajului financiar caruia i-au cazut vicitime, simt ca nu mai pot rezista pe piata. Si, chiar daca nu fac acest lucru ca sa scape de vreo eventuala ancheta penala, au ajuns sa vanda tot, la preturi de nimic, doar ca sa salveze tot ce mai este de salvat. Iar singurii care cumpara in aceste momente sunt multinationalele, fondurile de investitii si marii speculatori imobiliari de pe piata internationala, care „inghit” de-a valma capitalul romanesc. Iar daca unii au ajuns sa faca ofertele ridicol de mici doar dupa ce DNA sau DIICOT au intrat in forta intr-un anume domeniu de activitate, iata ca, dupa informatiile noastre, sunt si investitori straini care nu mai au nicio jena de a le „cobi” oamenilor de  afaceri romani falimentul. Bineinteles, daca nu se pun la timp la adapost sub pulpana capitalului strain.

 


1 Comentariu la Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

 1. AMERICANUL

  Aceasta este dovada CLARA ca in Ro nu a existat niciodata o STRATEGIE NATIONALA GLOBALA pe termen mediu si lung sau vreun plan de tara.
  In Romania;
  ,, POLITICA este indeletnicirea scarboasa prin care tipi fara nicio profesie ori avortoni ai profesiei lor, se catara acolo unde se deschid robinetele societatii. Posturi bine platite, de unde se pot invarti afaceri de miliarde, consilii de administratie, conecsiuni si reprezentante. Ai tupeu, ai proptele, ajungi si din lichea ce ai fost sau esti, devii omul ce imparte dreptatea, care arbitrezi morala, care reclama sacrificiul suprem.”
  ,,DEMOCRATIA este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici narozi?”
  Valorificarea experientei si a potentialului uman inventiv precum si a stiintei sau iscusintei poporului roman in folosul sau, in scopul realizarii progresului national ori a obiectivelor de interes general se poate materializa in actul politic sau al administratiei publice, in reducerea riscurilor economici si ai instabilitatii sociale numai daca exista in evolutia fireasca a societatii romanesti ca piatra de capatai STRATEGII viabile necesare elaborarii de politici macro si micro economice.
  In Ro, dupa 1989, DEMOCRATIA este mimata, deoarece nu se poate vorbi de o separatie a puterilor in stat, ci numai de amestecul dintre ele, de ingerinte si influiente reciproce de tip imoral, neortodox sau MAFIOT. COABITAREA impusa este o acceptare HAIDUCEASCA balcanica si nicidecum o aplicatie constitutionala sau morala.
  Premierii si ministri isi pastreaza de 25 de ani functiile de conducere detinute in partidele din care provin, in loc sa se autosuspende, activeaza si ca parlamentari exercitand in acelasi timp atributii legislative cat si executive contrar principiului separatiei puterilor in stat incasand unii dintre ei cumulat pensii nesimtite, salarii de la Guvern si de la Parlament. Politruci ca acestia cum sa se mai gandeasca la saraci ori sa mai conceapa si sa implementeze PROIECTE de TARA progresiste ori STRATEGII de DEZVOLTARE generala si SECTORIALE sau de combaterea a CORUPTIEI ori a imoralitatii in cadrul procesului de guvernare a tarii?????
  Parlamentarii si Guvernantii activeaza si exercita functii in Sistemul Judiciar ( fie ca avocati, experti, membrii ai unor comisii ori asociatii juridice, etc) sau in organisme de DECIZIE nerespectand principiul separatiei puterilor.
  Parlamentarii si falsii revolutionari sustinuti de baronii locali isi atribuie fara nici o rusinare in mod abuziv si discretionar drepturi si facilitati imorale (anormale) ignorand orice nuanta a demnitatii umane, in timp ce profesorii, medicii, inginerii, artistii, functionarii, etc traiesc din miciunile si glumele proaste spuse (promise) de guvernanti. Numarul emigrantilor supravietuitorilor si cersetorilor romani in tarile U.E si respectiv in localitatile din Ro a crescut exagerat. Administratia statului Ro nu are nici o strategie privind ingrijirea in sistem organizat a handicapatilor, nejutoratilor, bolnavilor cronici, oamenilor strazii etc……..In Ro cheltuielile, tarifele si preturile sunt aliniate la nivelul tarilor europene iar salariile si veniturile a 85% din populatia Ro sunt comparabile cu lumea a treia din Asia sau Africa.
  Parlamentul si Presedintia exercita ingerinte in functionarea puterii judiciare si executive prin numirea Avocatului poporului, a unor membri in CCR, la Curtea de Conturi, in CSM sau la ANI, etc. ceea ce permite promovarea unor jocuri de interese nelegitime.
  Alesii pentru functii publice (exculs cea de presedinte a Ro) au mandate fara numar, perioade nelimitate, situatie ne mai intalnita in tarile civilizate, ceea ce ofera posibilitatea creerii unui sistem social plurii dictatorial.
  Nerespectarea principiilor independentei, competentei si moralitatii precum si neprevenirea conflictelor de interese sau a unor incompatibilitati cu ocazia ocuparii unor functii in stat de catre demnitari sau functionari a condus la situatia in care la nivelul national al structurilor centrale si teritoriale ale administratiei se regasesc doar clanuri ce au la baza grade de rudenie, relatii de prietenie si interese nelegitime ce au ca scop devorarea economiei nationale si fraudarea fondurilor bugetare.
  Fosta nomenclatura comunisto – securista (in majoritatea ei) si cea formata in postcomunism (falsi revolutionari si politicieni impostori sau ticalosi), intr-un mariaj deplin, au reusit sa-si transforme puterea politica in capital financiar si active economice, si sa detina astfel controlul sau influienta asupra oricarui tip de decizie publica cu riscul pierderii SUVERANITATII si FALIMENTARII Romaniei deoarece saracia “populimii” romane sub toate aspectele este in crestere alarmanta.


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!