AcasăDezvaluiriAnchetePahontu, plecare controlata!

Pahontu, plecare controlata!

Șeful SPP a mai obținut o amânare de la CCR

Dupa cum „National” dezvaluia inca de luna trecuta, 3 aprilie este data fatidica la care practic se decide soarta generalului Lucian Pahontu. Iar acceptarea de catre Curtea Constitutionala a exploatarii la maxim a unei gaselnite juridice precum „caracterul intuitu personae” nu face decat sa intareasca varianta de lucru vehiculata tot mai intens in sistem privind negocieri de ultima ora care vor duce la o „plecare controlata” a sefului Servicului de Protectie si Paza, dupa „modelul de succes” al lui Marcel Opris, fostul director al STS.

Seful SPP a mai obtinut o amanare de la CCR

Iar cum existenta unei asemenea intelegeri de compromis de ultima ora se va putea constata in urmatoarele trei luni, cat ar fi termenul maxim dat generalului Pahontu de a-si anunta retragerea de onoare, nu va fi greu de urmarit daca acesta isi va tine sau nu partea de „deal” asumata. Pentru ca, daca nu, atunci asaltul va fi reluat tot in Parlament, dupa cum sustin sursele noastre, dar in Comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. Mai ales ca deja Curtea Constitutionala s-a pronuntat cat se poate de clar in acest sens…

Termen de trei luni!

Cum nu doar caile politice sunt incurcate, dar mai ales cele ale sistemului, deja se vorbeste despre un termen de gratie de trei luni in care generalul Pahontu s-ar putea inca retrage fara vreun deranj ulterior din fruntea Serviciului de Protectie si Paza. Mai mult decat atat, este prevazut si un „Plan B„ daca termenii intelegerii intens negociate nu vor fi respectati, astfel ca judecatorii Curtii Constitutionale au „deturnat” deja aceasta speta spre alte comisii de ancheta. Pentru ca, in decizia Curtii Constitutionale se prevede cat se poate de clar ca „intrucat obiectul de verificare al comisiei de ancheta vizeaza aspecte legate de activitatea curenta a Serviciului de Protectie si Paza, care intra, potrivit legii, in sfera de control a comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament, hotararea astfel adoptata contravine prevederilor art. 64 alin. (4) din Constitutie referitoare la comisiile permanente  si comisiile de ancheta, sub aspectul competentelor fiecareia dintre aceste comisii”. Deci, daca intelegerea se respecta, Pahontu pleaca singur de la sefia SPP in urmatoarele trei luni. Daca nu, conform deciziei Curtii Constitutionale, Comisiile de Aparare din Parlament vor prelua „cazul Pahontu” !

author avatar
Catalin Tache
4.557 afisari

5 COMENTARII

  1. Suntem un grup de ofițeri tineri de la S2 și S3 și pe luna ce trece luam tot mai putini bani in mâna pt orgoliul directorului.ne baga doar la opt ore,ne au luat sporurile de noapte,sporurile de wekend nu mai suportam mult bătaia de joc puteți verifica

    • Seseist împuțit ai și băgat diversiune?degeaba ca ofițerii de protecție au luat cu 3 milioane mai puțin si șefii de sector…locțiitor comandant unitate cu pana la 10 milioane mai puțin deși suntem rupți de munca.voua la birou v a tăiat salariul?sau va doare in basca,doar aveti fonduri operative cate vreți ca sa faceti politie politica,sa ne băgați in hârtii si sa nenorociți familii?nici nea Mitica al vostru nu mai iese din birou deja va e frica sa dati ochii cu oamenii

  2. Pleacă nu pleacă nici nu mai contează , in curînd după părerea mea , în iureș vor fi prinse toate serviciile și instituțiile de foră.
    Scripta manent ( protocoale).
    La oprimarea populației de cînd există stat , au participat în măsuri diferite
    toate organele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger