AcasăDezvaluiriAncheteOrdonante de urgenta smenuite la Guvern dupa alegeri!

Ordonante de urgenta smenuite la Guvern dupa alegeri!

Unele dintre filmele romanesti proiectate pentru un public restrans sunt subventionate de la mai multe “ugere” ale bugetului Ministerului Culturii

Ce se intampla in aceste zile la Palatul Victoria depaseste orice inchipuire, tehnocratii aruncandu-se pur si simplu sa onoreze, chiar dupa ce au pierdut alegerile,  promisiunile facute prietenilor mai mult intimi decat politici.

Unele dintre filmele romanesti proiectate pentru un public restrans sunt subventionate de la mai multe “ugere” ale bugetului Ministerului Culturii

Insa, de departe, cea mai halucinanta situatie se intalneste la Ministerul Culturii, acolo unde, in incercarea disperata si cu o miza financiara uriasa de a pune mana pe Centrul National al Cinematografiei, o influenta grupare de interese strans unita in jurul regizorului Tudor Giurgiu si sprijinita deja cu puternice implicatii afective de catre “poneiul roz cu zvastica” Corina Suteu, nimeni alta decat Ministrul Culturii, au ajuns pur si simplu sa “smenuiasca” o ordonanta guvernamentala de urgenta, cel mai probabil fara stiinta prea credulului inca premier Dacian Ciolos.

Corina Suteu risca orice pentru prietenii sai intimi

Asa ca, lasand la o parte orice prevedere juridica, cei care doresc musai sa puna mana pe Arhiva Nationala de Filme, si nu doar de amorul artei, au ajuns sa promoveze o Ordonanta de Urgenta fara ca aceasta sa aiba avizul din partea Ministerului Justitiei! Ceea ce inseamna ca se hazardeaza, fie si legal vorbind, sa aprobe Hotarari de Guvern cu intentia clara sa nu respecte etapele de transparenta decizionala.

Vlad Alexandrescu, proaspat senator USR, i-a ridicat mingea la fileu noului ministru al Culturii

Astfel ca, fara sa se gandeasca musai ca DNA-ul poate le sufla in ceafa, artizanii acestei “preluari fortate” a Arhivei Nationale de Film, dar si a patrimoniului imobiliar aferent, unul deloc de neglijat din punct de vedere financiar, au dat deja drumul la documentele necesare pe circuit si forteaza sa le bage in sedinta de guvern de saptamana aceasta, cu toate ca au termen de avizat pe 16.12.2016! Aaa, si faptul ca si-au tras chipurile  si un termen de reavizare de la ministerele Justitiei si Finantelor nu este decat o dovada in plus ca gruparea Suteu-Giurgiu este sigura ca a pacalit pe toata lumea, punand oficial pe site-ul Ministerul Culturii ca pana pe 23 decembrie se asteapta primirea tuturor propunerilor in acest sens, in timp ce tehnocratii “frumosi, liberi” si, mai ales, LGBT de la Ministerul Culturii au dat deja actele la avizatori, desi legea interzice  cat se poate de clar sa dai la avizat daca nu ai respectat pasii din Legea nr. 52/2003.

Regizorul Tudor Giurgiu a devenit o adevarata “eminenta cenusie” a cinematografiei

Pai, bai tehnocratilor si cohortelor de oengisti ce ati capusat Ministerul Culturii pe mandatul Corinei Suteu, ca ne luati pe noi romanii de prosti, nu mai mira pe nimeni, dar chiar asa le radeti in nas si procurorilor anticoruptie de nici macar nu va deranjati sa rezolvati “amanuntele” astea cu antedatatul unor ordonante de urgenta?

Vor sa puna mana pe cinematografie

Inca de la instalarea sa in functia de ministru al Culturii, in locul actualului senator useristo-sorosist Vlad Alexandrescu, Corina Suteu a recunoscut public ca prioritatea absoluta a mandatului sau il reprezinta cinematografia!

Dacian Ciolos “inghite” OUG-uri neavizate pe ultima suta de metri a mandatului

De fapt, dupa cum veti vedea in continuare, recunoasterea este partial corecta, pentru ca ministresa Corina Suteu, la indemnul apropiatilor sai, este interesata, de fapt, doar de o anume parte a cinematografiei. Ceea ce denota si din disperarea gruparii de interese din jurul acesteia. Asa ca, dupa ce a mimat ca isi da demisia tocmai pentru a se victimiza in fata premierului, de altfel acesta din urma prieten bun inclusiv cu fostul ministru Vlad Alexandrescu, Corina Suteu s-a plans cu lacrimi de crocodil ca expertii juridici de la ministerele Justitiei si Finantelor nu vor sa-i aprobe actele normative, dupa ce Parlamentul i-a respins, la ambele Camere, Ordonanta de Urgenta in acest sens. Astfel ca a ajuns sa-i ceara premierului Ciolos ca acesta sa-i acorde sprijinul direct in aprobarea Ordonantei de Urgenta privind cinematografia. Si asta in ciuda numeroaselor obiectii ale expertilor din domeniu si in ciuda faptului ca nu se justifica, sub nicio forma, urgenta adoptarii acestui act normativ! Astfel ca acum vor sa aprobe cat mai rapid, cu sarirea etapelor legale, Hotararile de Guvern subsecvente, ca sa puna mana pe Arhiva Nationala de Filme, fara a mai tine cont de transparenta si fara a astepta observatiile expertilor sau ale societatii civile. Ceea ce denota o disperare maxima, bazata doar pe faptul ca opinia publica este preocupata cu subiecte mult mai fierbinti legate de alegeri, si atunci “smenuirea” unor Ordonante de Urgenta, fie si pe ultima suta de metri a guvernului technocrat, va trece neobservata. Ceea ce, fie vorba intre noi, reprezinta mai degraba o tactica de “vulpoi” politici cu state vechi in ale combinatiilor, ci nu o atitudine de tehnocrati neprihaniti, cum se dau pe la televizor…

Consilierii “veseli”

Pe timpul mandatului sau, Corina Suteu a avut grija sa-si bage in Consiliul de Administratie al Centrului National al Cinematografiei consilierii personali Andrei Rus, principalul “motor” al operatiunii si, totodata, o prezenta mai mult decat “exotica” la UNATC si Alex Traila. Adica tocmai pe cei prezentati drept marii intelectuali care revolutioneaza sistemul, dar care, de fapt, dupa cum se dovedeste deja, nu vor decat sa puna mana pe cinematografie. Iar in “gasca nebuna” a Corinei Suteu, desigur, nu avem cum sa nu o notam si pe Oana Radu, nimeni alta decat, dupa cum se pare, foarte intima prietena a Corinei Suteu. Iar dupa ce a fost suspectata de colegi pentru ca ar fi facut abuz in functie pentru ca i-a cerut demisia directorului general Anca Mitran de la Centrul National al Cinematografiei, direct prin intermediul site-ului ministerului, insa fara realizarea vreunui control de fond, desi aceasta este functionar public, acum Corina Suteu incearca accelerarea OUG-urilor pentru preluarea arhivei. Iar dupa ce lumea cinematografiei i-a luat apararea Ancai Mitran si aceasta i-a opus rezistenta, Corina Suteu si-a batut joc de ea, inclusiv prin neaprobarea cererii de concediu legal de odihna .

Japca ONG-urilor

Ministerul Culturii a fost in ultimul an “capusat” de puzderie de ONG-uri care nu au vrut decat sa aiba acces la date si bani. Si “japca” a fost atat de mare, incat, de exemplu, OUG cu cinematografia a fost deja anuntata drept o victorie cu surle si trambite a “societatii civile”, desi nu se luase inca avizul Consiliului Legislativ. Adica a fost bagata la aprobare fara sa se ia avizele necesare! Iar pentru a intelege miza, sa amintim si mecanismul in care, pentru finantarea filmelor, statul roman dadea credite dintre cele mai competitive. Adica producatorii prezentau proiectul filmului, primeau finantare corespunzatoare si, dupa ce scoteau filmul pe piata si incasau, ar fi trebuit sa dea banii inapoi. Numai ca, a naibii coincidenta, se pare ca Tudor Giurgiu, prietenul de suflet al Corinei Suteu ar avea foarte multi bani de returnat. Si uite cum s-ar putea schimba din mers creditul in subventie, pe principiul statul iti da banii imprumut, dar apoi nu ti-i mai cere inapoi. Si, daca ordonanta de urgenta “smenuita” la varful Ministerului Culturii va trece zilele acestea, vor disparea si durerile de cap ale celor cu prea multe datorii la contabilitate. Totul in “numele UE”, cu toate ca nu exista nimic expres in normele europene ca trebuie musai subventie pentru sustinerea artei cinematografice. Asta ca sa nu mai vorbim ca, la noi, practica este sa se “suga” finantari din mai multe surse, desi procedura zice sa dai declaratie pe proprie raspundere ca pentru un anume film nu ai mai primit si alte finantari de stat. In schimb, “baietii destepti” din cinematografie luau si de la Ministerul Culturii, si de la ICR, si de la sponsori, dupa care intrau in competitie la Centrul National de Cinematografie si incasau “grosul” banilor! Prietenii lui Tudor Giurgiu se pare ca stiu de ce…

author avatar
Catalin Tache
4.722 afisari

3 COMENTARII

  1. Ia priviti aici: http://makingwaves.filmetc.org/support/ sa vedeti „Sfinta familie” Suteu + Oana Radu (cu mina pe ministreasa sa nu i-o fure careva) + Giurgiu + hipstereala la greu, echipa de comando care vrea sa puna mina pe resursele cinematografiei romane. Din echipa face parte si Elvira Lupsa, fata mamicului Suteot angajata probabil prin concurs de imprejurari…tot acolo unde lucreaza si mamicul. Tehnocratia redefineste hotia. Din poza mai lipseste doar Rus cu sloganul lui devenit celebru: „Sa fim homosexuali, sa fim lesbiene!” Vravo Ciolosica! Vezi, Dumnezeu nu bate cu bita ci cu alegerile.

  2. Oferta imbatabilă: lucru pe internet. Căutam urgent operatori pe internet. Câștigurile sunt foarte motivante. Lucrați acasa la dvs, la calculator, în timpul liber. Asigurăm instruire gratuită și de cea mai buna calitate. Trebuie să aveți varsta de 18 ani și cunoștințe minime de navigare pe internet. Cereți acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: proiect.carte@hotmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger