DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Oprisor, veriga slaba din sistem!

Oprisor, veriga slaba din sistem!

Autor:

In aceste zile in care ”marele sef” care va zdruncina zdravan sistemul romanesc si-a intrat deja in paine se pun cap la cap toate informatiile oficiale sau alternative pentru ca liderii serviciilor secrete de la noi sa poata indeplini rugamintea expresa a partenerilor strategici de a se reseta din temelii activitatea structurilor. Totul in vederea declansarii iminentei operatiuni de recastigare a increderii publice, politice si externe in acestea. Iar dincolo de taberele adverse in care inca se zbat serviciile de la noi, prima concluzie este ca principala ”veriga slaba” a sistemului la ora actuala este chiar generalul Ion Oprisor. Cel care, din postura de consilier prezidential pe probleme de securitate al sefului statului Klaus Iohannis ar trebui sa fie ”liantul” care sa ”unga” intregul si atat de complicatul mecanism informativ de la noi.

 

02 0aaaa3 2 Oprisor, veriga slaba din sistem!Numai ca lucrurile stau exact pe dos, activitatea in acest sens a ”rezervistului reactivat” Oprisor fiind una sublima, dar lipsind pur si simplu cu desavarsire! Pentru ca sefii serviciilor secrete, indiferent de barca politica in care se afla, nici macar nu-si mai amintesc de cand le-a cerut parerea Oprisor, ca sa nu mai vorbim de vreo eventuala initiativa personala a acestuia in vederea deblocarii sau a negocierii unor subiecte sensibile pe tema securitatii nationale. Cum ar fi fost, de exemplu, asigurarea unui flux informational institutionalizat sau chiar mai putin oficial pentru ca Armata Romana sa nu mai fie atrasa in ”mocirla” de la Statul Major General. Iar aceasta pasivitate deja proverbiala a consilierului prezidential Ion Oprisor despre care aproape ca mai multe amanunte  poti afla de la comeseanul chestor Ioan Buda, decat din agenda sa zilnica nici macar nu poate fi pusa pe seama personalei ”vulnerabilitati de la Prahova”…. In schimb, singura grija a consilierului Oprisor pare a fi blocarea oricarui raport informativ catre la fel de pasivul Klaus Iohannis, insotita insa totusi de fiecare data de o ”misterioasa” deschidere a plicurilor galbene de la servicii…02 0asaa3 1 Oprisor, veriga slaba din sistem! Si cum nici directorul Oficiului pentru Informatii Integrate din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii nu mai da semne de ”trezire” in ultimii ani, uite cum presedintele Iohannis vrea sa fie ”mare jucator” in servicii, bazandu-se insa doar pe doua ”mumii informative” precum Ion Oprisor si Constantin Dudu Ionescu! Ceea ce s-ar putea sa-i fie fatal, intrucat ”iohanistii” din sistem nu au uitat inca sa danseze traditionalul ”paso doble” din servicii, doar partenerul sa vina cu o ”oferta de nerefuzat”…

Asta-i presedinte?

Culmea este ca astfel de anomalii nu au fost inregistrate nici macar pe cand ”somnorosul” Dan Mihalache era ”eminenta cenusie” de la Cotroceni, nici in scurtul mandat al lui George Scutaru, asta ca sa nu mai vorbim de ”efervescenta” din vremea fostului consilier prezidential Daniel Moldoveanu. Si daca tot a venit vorba de George Scutaru, cel care, desi ”profan” in ale dedesubturilor informative isi intrase totusi extrem de serios in fisa postului, ceea ce i-a si adus ”decaparea” de altfel, sa nu uitam ca toti adevaratii lideri din servicii, indiferent de orientarea politica a acestora s-au intrebat sictiriti daca ”asta e presedinte”, atunci cand Klaus Iohannis a acceptat sa-i fie umilit consilierul pe probleme de securitate intr-un dosar care s-a dovedit a fi o facatura chiar si in instanta. Astfel ca prea putini dintre cei trecuti la ”iohannisti” in sistem fac zid in jurul ”neamtului” chiar pentru Iohannis, ci mai degraba pentru apararea propriilor interese. Astfel ca daca intra intr-o campanie prezidentiala care se anunta mai dura decat oricand si daca tot a dat semnalul ca vrea ”sange pe peretii” sistemului, poate ca ar fi mai bine pentru el ca Iohannis sa nu se bazeze doar pe ”duri” ca Hellvig, Dudu Ionescu si mai ales Ion Oprisor… Bineinteles, asta daca intre timp nu ia chiar consilierul prezidential oportuna decizie de a se reintoarce la pensie. Pentru ca altfel, daca va fi aprins  ”fitilul” Oprisor, ”bomba” va exploda chiar sub scaunul lui Iohannis si nici macar BND-ul nu va mai putea stinge apoi ”incendiul informativ” care va urma…


7 comentarii to Oprisor, veriga slaba din sistem!

 1. cobe

  Seful statului confortabil,foarte confortabil si de mare lux,pe bani multi de la buget nu este nici macar seful familiei sale,s-a vazut clar in ultimele luni.nu stie si nu-l intereseaza decat mania grandorii,el se crede seful statului Centrafrican unde cat de curand o va declara imperiu si se va numi mare imparat sub numele de Mutalakul I.O fi fost informat de iminenta unei crize energetice a tarii unde este pres-edinte la serviciile secrete,oai stia si nu l-a interesat,ori nu este strain de aveasta criza.Stapanii Coloniei au ordonat in primii ani dupa 89 sa se inchida minele de carbuni,deabia in regimul constantinescu s-a reusit cu mari eforturi si miscari sociale violente din partea minerilor,dar s-a reusit caci se vede acum cu toate ca se stia de multi ani ca va veni criza.Oare de ce nu au fost lasati chnezii sa ne construiasca grupurile 3 si 4 de la Cernavoda.

 2. ??????

  Autorul articolului pare a fi împotriva acelor ce “luptau cu sitemul”, Băsescu, Tăriceanu, Elena Udrea, Liviu Dragnea, etc. ?

 3. Bile fine

  Donald a spus:Rachete vor fi țintite imediat după lansare.

 4. ??????

  Opinați că domnul Cătălin Tache scrie mai bine decât Răzvan Boanchiș despre democrație, deși par a nu avea aceleași idei despre subiect ? Deci, despre cine ați zice că ar fi mai competitiv ,cu domnul Cosmin Gușă ?

 5. Anonymous

  Tache… mai bine decît Boanchiș?! Ce glumă bună! Sau ” amice, ești idiot ”. :)))

 6. ??????

  Ce opinie aveți totuși despre “instituția pârțâitorul de stat”, în funcție publică, pensionat și nepensionat,ce insistă să își impună ideile novatoare, generațiilor mai tinere, reflexe ,”condiționate”, și de “experiențe anterioare” ?

 7. ??????

  Sau,
  “refexe condiționate” și de “experiențe anterioare” ?
  Opinați că unele idei ce vă vin ar fi pe principiul de formare al “reflexelor condiționate”, de categorii de stimuli ?


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!