DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

Autor:

Nici macar seful Guvernului nu mai poate ascunde gunoiul sub pres. Asa ca Victor Ponta a recunoscut public, chiar in fata unor jurnalisti straini, dezvaluirile prezentate de „National” cu privire la jaful generalizat din jurul fondurilor europene, in special cele acordate de catre Bruxelles pe proiectele POSDRU.

 

pag 01 mic8 OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

06.05.2015 - „National” a dezvaluit cum se „sifoneaza” banii europeni

Astfel ca autoritatile de la Bucuresti au fost nevoite sa admita nu doar faptul ca Uniunea Europeana a blocat deja fonduri acordate Romaniei in valoare de un miliard de euro, dar si faptul ca deturnarea acestor bani este deja investigata de catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF).

Suspiciuni de coruptie

apa canalizare OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

Si multe din lucrarile de ”canalizare” efectuate din fonduri europene sunt suspectate de coruptie

Probabil ca „urecheala” venita recent din partea inaltilor comisari europeni de la Bruxelles a fost una cat se poate de severa de aceasta data, din moment ce premierul roman a dat, in mare parte, cartile pe fata. Asa ca Victor Ponta nu doar ca a recunoscut in premiera blocarea fondurilor europene, dar a nominalizat drept principale cauze ale acestui act fara precedent tocmai „suspiciunile de coruptie si alte nereguli”. Si tot seful Guvernului a si detaliat procedura prin care se produce acest blocaj: „Daca apar suspiciuni privind vreun caz, acesta este blocat si nu mai putem solicita bani din partea Uniunii Europene”. Mai mult chiar, Ponta a concluzionat ca „intr-adevar, exista o problema uriasa privind plangerile vizand finantarile europene”.

Paguba la buget

ponta2 OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

Victor Ponta a admis ca „bomba” POSDRU poate exploda oricand

Iar, de departe, cea mai sensibila situatie se prezinta in cazul proiectelor derulate in domeniul resurselor umane, „bomba” POSDRU urmand a exploda cat de curand in plin Guvernul Romaniei. Sa nu uitam ca, pana acum, schema prin care erau deturnate aceste fonduri era una extrem de simpla: se castiga finantarea pentru proiecte derulate pe fonduri POSDRU de catre firme „de casa” ale anumitor ministri, se faceau cheltuieli fictive, insa atunci cand Comisia Europeana refuza decontarea, paguba ramanea sa fie suportata de catre statul roman. Ceea ce urmeaza practic sa se intample si in cazul de un miliard de euro recunoscut de catre Victor Ponta, care a subliniat ca daca nu se ia o decizie cu privire la acest blocaj pana la data limita de 31 decembrie 2015, atunci proiectele problema vor fi finantate din bugetul de stat! Bineinteles, asta daca nu cumva, intre timp, anchetele derulate de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi in colaborare cu Oficiul European de Lupta Antifrauda vor avansa suficient de mult incat sa permita si retinerea primelor nume grele implicate in combinatiile cu fonduri europene derulate prin proiecte POSDRU.

 


1 Comentariu la OLAF preia ancheta privind jaful POSDRU!

 1. ANCHETA SI LA CFR ???

  “Dacă în 1990, trenurile din România transportau oficial 410 milioane de pasageri, aproape un sfert de secol mai târziu, în 2013, numărul acestora scăzuse la 57 de milioane iar in 2015 sunt si mai putini.
  Lipsa de finanţare din partea guvernului, neglijenţa şi nepăsarea unor ministrii ca Miron Mitrea, Anca Boagiu, Relu Fenechiu, Dan Sova, Ioan Rus fac ca infrastructura feroviară din România să ofere servicii demne de prima jumătate a secolului XX.
  Exemplu: pe distanta Bucuresti – Iasi via Vaslui(409 km)
  In anul 1939 trenul parcurgea distanta in 6 h 49 min.
  ” 1989 5 h 57 min.
  ” 2015 6 h 59 min.!!!!!!!!!!!!!!!
  Aici putem adauga si jaful premeditat de la CFR Calatori?
  Pentru a ajunge în mileniul trei, am avea nevoie de multe miliarde de euro”
  Miliardele de euro sunt si acum dar cine sa le acceseze mai mult Master Planul de la Transporturi este o mare gogomanie, praf in ochii Romanilor ?
  CU SIGURANTA, SZENTES IOSEF, ACTUALUL DIRECTOR GENERAL ,ESTE GARANTUL FALIMENTULUI CFR CALATORI FIIND CUNOSCUT IN RANDUL TUTUROR CEFERISTILOR CA UN SUSTINATOR MARCANT AL OPERATORILOR DE TRANSPORT PRIVAT DE CALATORI ?
  INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii !
  DNA , CINE RASPUNDE , CINE PLATESTE ?
  DOROBANTU VALENTIN(MANAGER PRIVAT “SMART” ANGAJAT ACUM ,UNDE SE PUTEA, DECAT LA LA REGIOTRANS BRASOV) SI SECARA VASILE(PRESEDINTELE DIRECTORATULUI, ACUM SUB CONTROL JUDICIAR) AU DEVALIZAT COMPANIA CFR CALATORI(NU SINGURI , BINEINTELES) IN ULTIMII ANI, SI-AU DAT DEMISIA SI AU FUGIT IN LUME SUB PRIVIREA NEPUTINCIOASA SI COMPLICE A MINISTRULUI ?
  ASUPRA LOR PLANEAZA IN CONTINUARE PRESUPUSE FAPTE CU “IZ” PENAL TOATE IN CURS DE CERCETARE ?
  MAI NOU, A FOST NUMIT DE CATRE IOAN RUS IN FRUNTEA C.A. CA PRESEDINTE AL CFR CALATORI UNUL ALEXANDRU PETRESCU CARE A FOST MEMBRU MARCANT AL C.A. CFR CALATORI SI PANA IN PREZENT SI CA DE OBICEI NICI USTUROI N-A MANCAT NICI GURA NU-I P…
  NE INTREBAM CAND ERA PERFORMANT ALEXANDRU PETRESCU , CA SIMPLU MEMBRU IN C.A. SAU ACUM CAND MISTERIOS CONDUCE C.A. AL CFR CALATORI ???
  RUSINE SA VA FIE !


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!