DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Noul ANAF isi arata coltii la marii datornici!

Noul ANAF isi arata coltii la marii datornici!

Autor:

Iata ca ANAF-ul nu are doar o noua conducere, dar si un alt mod de abordare a problematicei fiscale, una care a macinat de ceva vreme nu doar mediul de afaceri, dar chiar intreaga societate romaneasca. Iar printre masurile pe care presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan urmeaza sa le propuna zilele acestea premierului Sorin Grindeanu in cadrul planului asumat de actiune pentru cresterea incasarilor la buget se numara si atribuirea catre structurile teritoriale de competente pentru verificare a 80 de mari contribuabili.

 

stann Noul ANAF isi arata coltii la marii datornici!

Bogdan Stan se ţine de planul de acţiune

O masura binevenita, luata in urma analizei pe care Stan a efectuat-o alaturi de directorii executivi ai directiilor regionale ale finantelor publice. Iar menirea acestui transfer nu este doar ca astfel sa aiba rezultate practice imediate, dar si sa mareasca increderea contribuabililor in noua politica fiscala. Una in care „hinghereala” micilor comercianti sa fie inlocuita de planuri solide de actiune care sa se aplice tuturor, in vederea cresterii incasarilor si conformarii voluntare.

Uite ca se poate!

Iar in urma ultimei analize de risc, „structurile de inspectie fiscala din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice vor primi competente pentru efectuarea de controale fiscale la un numar de aproximativ 80 contribuabili mari cu risc fiscal ridicat”. In plus, conducerea ANAF a decis si ca „la nivelul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili sa fie inclusi in programul de activitate al structurilor de inspectie fiscala un numar de 28 de contribuabili pe baza acestor criterii”. Totul dupa ce, in ultimii ani, acesti mari contribuabili, in ciuda gradului de risc ridicat au fost ocoliti de controale de fond, in timp ce erau „tocati” doar micii cotizanti. Astfel ca noua masura va conduce cu siguranta la extragerea din atat de confortabila „zona gri” in care se refugiasera inclusiv „nume grele” de pe piata a unor importante sume de bani, care astfel vor ajunge la buget. Iar cum in paralel sefii ANAF tocmai ce au stabilit si intensificarea eforturilor pentru „imbunatatirea dialogului cu contribuabilii si indrumarea acestora in vederea accesarii unei esalonari la plati”, masura pe care o aplica pana si temutul Fisc german, iata ca se poate si la noi ca ANAF-ul sa inlocuiasca isteria unor raportari triumfalistice, dar fara sustinere in realitate, cu masuri concrete. Menite atat a creste incasarile, dar a si veni in sprijinul contribuabililor care, pentru prima oara, incep sa fie tratati ca „parteneri”, ci nu doar ca „tinte” bune de „executat”…


2 comentarii to Noul ANAF isi arata coltii la marii datornici!

  1. eu.......

    Liber la cumetrii locale. Sa vezi incasari la bugetul PSD.

  2. eu.......

    Gluma zilei: “O masura binevenita, luata in urma analizei pe care Stan a efectuat-o alaturi de directorii executivi ai directiilor regionale ale finantelor publice”.
    Astia sunt groparii Romaniei. Sunt in posturi de sute de ani, ei si familiile lor. Sa vezi colecta de la cumetrasii lor.Sa vezi incasari de o sa se reverse bugetul.Bugetul lor.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!