DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Noul ambasador al SUA in Romania!

Noul ambasador al SUA in Romania!

Autor:

Gata, dupa mai multe amanari si chiar ezitari datorate eforturilor lobistice ale democratilor, Administratia Trump s-a decis sa faca marea mutare atat de asteptata in Romania. Este vorba, desigur, despre desemnarea unui nou ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, care sa-l inlocuiasca pe controversatul Hans Klemm. Cel care, mai ales dupa fotografia facuta cu steagul „Tinutului Secuiesc” nu a mai fost vazut in multe medii chiar ca un prieten sincer al poporului roman.

 

cap ambasador 500x500 Noul ambasador al SUA in Romania!

John Rakolta Jr. este marele favorit

Iar dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, pe lista scurta a republicanilor au mai ramas doar doua nume : Elias Wexler si John Rakolta Jr. Si chiar daca Wexler se afla in ultimele zile in „pole position”, se pare ca, la acest moment, Rakolta este marele favorit pentru a fi desemnat drept noul ambasador al SUA in tara noastra! Extrem de interesant este ca ambii „finalisti” au puternice legaturi cu Romania, Rakolta nascandu-se in SUA, intr-o familie de emigranti romani din Ardeal,  in timp ce Elias Wexler s-a nascut chiar la Iasi, familia sa emigrand ulterior in Israel. Oricum, atat Wexler, cat si marele favorit Rakolta sunt nu doar niste republicani convinsi, dar si buni cunoscatori ai realitatilor din Romania, astfel ca desemnarea oricaruia dintre ei ar reprezenta o veste mai mult decat buna pentru autoritatile de la Bucuresti.

Ieseanul Elias Wexler

elias Noul ambasador al SUA in Romania!

Nascut la Iasi, Elias Wexler este al doilea pe lista scurta

Elias Wexler este primul nume care i-a fost propus presedintelui Donald Trump pentru a-l inlocui pe Hans Klemm ca sef al misiunii diplomatice americane la Bucuresti. Pentru ca, desi democratii din Congres au facut tot ce este posibil pentru a trage de timp cu un nou val de schimbari pe care secretarul de stat Rex Tillerson intentioneaza sa-l declanseze in diplomatie, criza artificial intretinuta tocmai ce se apropie de sfarsit. Si Administratia Trump va recurge la un nou „tsunami” printre diplomatii din vechea garda democrata, care il va „matura” si pe Hans Klemm. Iar Elias Wexler, cel care are sanse mari sa-l inlocuiasca, evreu de origine, s-a nascut chiar la Iasi. Insa dupa cum reiese din prezentarile care i s-au facut de-a lungul vremii, din cauza persecutiilor sistematice, familia sa a emigrat in Israel, unde Elias a si facut armata. Dupa care si-a urmat logodnica americana la New York, unde a obtinut diploma de inginer. Dupa un timp, a preluat o firma aflata in faliment din Bronx, a redenumit-o „Zero International” si a transformat-o spectaculos, acum compania respectiva fiind specializata in fabricarea unor elemente specifice pentru constructii, fiind extrem de profitabila si exportand in America de Sud, Dubai, Japonia, Singapore si Hong Kong. Cu ceva vreme in urma, statutul de important om de afaceri a lui Elias Wexler a fost confirmat de numirea acestuia drept vicepresedinte al Camerei de Comert Romano- Americane. Pozitie din care s-a dovedit un luptator constant si vivace pentru promovarea intereselor Romaniei, el fiind cel care a militat din toate puterile si punandu-si toate cunostintele la bataie pentru acordarea unor conditii speciale de vize pentru investitorii romani care ar vrea sa infiinteze firme in SUA. Foarte interesat de viata politica si sociala din Romania, vizitand tara noastra in nenumarate randuri, printre pasiunile lui Elias Wexler se numara arta lui Escher si, mai ales, masinile de epoca de lux.

Republican inrait

klemm Noul ambasador al SUA in Romania!

Gata, Klemm nu mai poate trage mult de timp

Primul lucru care se poate spune despre marele favorit John Rakolta Jr. este ca bunicii acestuia au emigrat din Ardeal, tatal sau fiind unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Detroit, o figura importanta a comunitatii de afaceri din acest oras. Lucru dovedit si de faptul ca John Rakolta Senior era inca din anul 1971 conducatorul influentului consortiu Walbridge Aldinger. Viitorul foarte probabil ambasador al SUA la Bucuresti a terminat ingineria civila la Marquette University si a studiat managementul companiilor la prestigioasa Harvard Business School. Asemenea tuturor celor din familia sa si John Rakolta Jr. este cunoscut drept un republican convins, fiind chiar un sponsor generos a diverse campanii prezidentiale, incepand chiar cu cea a lui George Bush din 2004. De asemenea, familia Rakolta este cunoscuta drept sustinatoare si a unor alti influenti politicieni republicani americani precum Mitt Romney, cu care John Jr. este bun prieten de cateva decenii, Rick Snyder sau Marco Rubio. Consul general onorific al Romaniei in Detroit, John Rakolta Jr. controleaza compania de constructii preluata de la tatal sau, Walbridge International, cu care de-a lungul vremii a si facut ceva afaceri in Romania. Tara in care acum s-ar putea intoarce ca ambasador, intr-o perioada in care parteneriatul strategic dintre cele doua tari se intareste pe zi ce trece, mai ales ca Administratia Trump pune un accent urias pe colaborarea militara si promovarea marilor investitii in acest colt al Europei. Iar atat Rakolta, cat si Wexler sunt alegeri care, datorita originilor romanesti, pot indeplini cu brio misiunea diplomatica de viitor ambasador.


4 comentarii to Noul ambasador al SUA in Romania!

  1. Mirea Laurentiu

    Bai fratilor dar doi americani fara background israelian nu gasesc astia ma ca sa aduca aici? Un american cu origini irlandeze , gen Kennedy, le-ar sta in git?

  2. cici

    Wexler-evreu 100%.Sunt și acum medici in Moldova -Iași,Suceava .Rakolta probabil mai modificat acum sunt Racolța .Doamne ce mai americani ,doar evrei..


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!