DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Moaca de la SPP, fetis cu Guvernul SUA!

Moaca de la SPP, fetis cu Guvernul SUA!

Autor:

Locotenent colonelul Sasu Ionut este ofiter de cariera din 31.07.1990, cand a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi ”Nicolae Balcescu” din Sibiu, din data 26.10.1990 desfasurandu-si activitatea in cadrul Serviciului de Protectie si Paza. Si atata amar de vreme dupa ce a depus juramantul militar in cadrul SPP, atat in misiunile interne, cat si in cele externe a fost dedicat trup si suflet serviciului si Romaniei, ca atatia alti colegi de-ai lui. Iar faptul ca prin activitatea tuturor acestor cadre SPP-ul si-a facut un nume pe plan international, mai ales in cadrul ONU li se datoreaza in mare masura tocmai acestor militari precum Sasu Ionut. Cel pentru care insa visul frumos de a fi ofiter al SPP si a-si sluji serviciul in tara sau peste hotare a incetat brusc in data de  23.11. 2010, cand, dupa cum rezulta din plangerile ulterioare depuse de catre acesta la cele mai importante institutii si chiar in instanta, in jurul orei 10.30 a fost chemat la cabinetul Directorului Serviciului de Protectie si Paza, unde i s-a cerut sa demisioneze intr-o ora, altfel fiind amenintat ca va fi trecut in rezerva.

 

CAAPP moaca Moaca de la SPP, fetis cu Guvernul SUA!

Generalul Pahontu ii ”demisiona” pe cei care nu ”sifonau”

Din acel moment locotenent colonelul Sasu Ionut a putut vedea, din pacate pentru el si pentru nenumarati alti colegi transformati in victime colaterale tocmai pentru a se exercita presiuni inumane asupra celui dintai si fata nevazuta a acestui sistem ticalosit, dupa cum bine il definea chiar parintele sau, fostul presedinte Traian Basescu. Iar o mana de ”cozi de topor” din jurul generalului Lucian Pahontu nu aveau nicio greata, inca de pe atunci, cu mult inainte de a intra in actiune si unitatea ”haules” DNA de la Ploiesti de a ”paradi destine” in incercarea de a transforma ofiterii din SPP in ”sifoanele” ilegale ale Serviciului de Siguranta Interna. Iar tupeul acestor precursori ai lui ”Portocala” si ”Lucica” a fost atat de obraznic, incat colonelul Popescu Florin, mai cunoscut in tot serviciul dupa fostul nume de Moaca- pe care si l-a schimbat oficial, Ganea Stefan stie mai bine cum!- i-a cerut insistent si in mod repetat locotenent colonelului Sasu Ionut, care fusese detasat ca ofiter de securitate intr-o misiune externa pe langa reprezentanta Organizatiei Natiunilor Unite in Sudan sa-i furnizeze amanunte despre viata privata a unor inalti angajati ai ONU si alt personal diplomatic ! Dar si amanunte strict tehnice despre activitatea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii si modul de organizare si desfasurare al acestuia in zonele periculoase! Iar in urma refuzului locotenent colonelului Sasu Ionut de a incalca astfel  legea romaneasca si regulamentele internationale, dar si a ”greselii” de a sesiza in scris generalului Lucian Pahontu aceasta grava imixtiune in activitatea Organizatiei Natiunilor Unite si a Departamentului de Stat al SUA, ”masina de tocat cariere si paradit destine” a fost pusa in miscare. Si preluat in prelucrare informativa, prin ”mijloace specifice”, atat de seful Corpului de control, Popescu Moaca Florin, cat si de catre seseistii Ganea Stefan si Voroneanu Dumitru, in urma ”mizeriilor” inumane la care a fost supus atat el cat si multi colegi care nu aveau nicio vina decat ca l-au insotit in respectiva misiune externa, locotenent colonelul a platit in cele din urma cu demisia ”fetisul” sefilor SPP de a „documenta” informativ nici mai mult nici mai putin decat personalul Departamentului de Stat al SUA, principalul aliat strategic al Romaniei!

protectie Moaca de la SPP, fetis cu Guvernul SUA!

Ofiterii detasati in misiuni externe, ”tintele” SSI-ului

sudan Moaca de la SPP, fetis cu Guvernul SUA!Dar, spre cinstea sa si pentru ca alti militari sa nu mai treaca prin calvarul presiunilor la care a fost supus el, locotenent colonelul Sasu Ionut a ales sa sparga ”omerta” ce se incearca a fi impusa asupra intregului  serviciu si sa-si caute dreptatea inclusiv in instanta!

Pahontu : ”Demisia! Intr-o ora!”

In mod normal, ca tot face atata tapaj propaganda SPP-ului cu aprecierile aduse serviciului de oficialii ONU, faptul ca tocmai Secretariatul General al prestigioasei organizatii aprecia un ofiter roman, cerandu-i ofical detasarea pentru o noua misiune externa in cadrul UNMIS din Khartoum – Sudan ar fi trebuit sa-l multumeasca pe deplin pe generalul Pahontu. Astfel ca, dupa cum o arata documentele intrat in posesia noastra, in toamna anului 2010 pe adresa SPP-ului se primea un email oficial din partea ONU, prin care se solicita detasarea locotenent colonelului Sasu Ionut in cadrul unei misiuni intr-una din cele mai ”fierbinti” zone ale globului. Iar faptul ca imediat acesta a fost convocat la cabinetul directorului nu putea presupune  decat inerentele felicitari din partea conducerii SPP pentru ofiterul sau. Numai ca, surpriza, dupa cum a aratat apoi Sasu Ionut intitutiilor abilitate, ” domnul Gl. Lt. Dr. Lucian Silvian Pahontu mi-a cerut sa demisionez intr-o ora, ca altfel voi fi trecut in rezerva – imprejurare in care am aratat, cu claritate, ca nu am niciun motiv de a demisiona – asa cum pot recunoaste si dl. Col. Ciuca Dan si dl. Mr. Nistor Andrei. In mod abuziv mi s-a ridicat legitimatia militara de serviciu, desi regulamentele militare au prevederi speciale in acest sens”. Si acesta a fost doar ”inceputul sfarsitului”, sfatuit cel mai probabil de ”creierul” Burian, generalul Pahontu declansand ”jihadul” asupra ofiterului care de-abia atunci a inteles ca, de fapt, cu totul altceva se vroia de la el…

Razbunare pe colegi

Astfel, dupa cum se regaseste inclusiv in documentele aflate pe rolul instantei de judecata in care locotenent colonelul Sasu Ionut relateaza abuzurile, presiunile si ilegalitatile comise in cazul sau, ”am fost convocat in biroul dlui. Col. Ciuca Dan, seful U.M. 0373 – de catre seful Corpului de control al Serviciului de Protectie si Paza, col. Popescu Florin ca sa dau o declaratie care contravenea prevederilor Chartei Natiunilor Unite, capitolul XV, art. 100 si 101, ca si regulamentului intern al ONU – United Nations Staff Regulations and Rules, prin care oricarui membru al personalului ii este interzis sa furnizeze Guvernului/institutiei de unde provine/date si informatii privind perioada aflarii in serviciul international, cu atat mai mult cu cat exista si angajamente de confidentialitate in acest sens” ! Si cu toate ca Sasu Ionut a avertizat atat verbal conducerea  SPP cat si in scris, personal directorului Lucian Pahontu ca este ilegal sa i se ceara furnizarea unor astfel de informatii, acesta a continuat sa fie bagat in tot felul de ”staboruri”, sub pretextul unei ”anonime” venite chipurile la Corpul de control, dar pe care, in ciua demersurilor facute, nu a putut s-o vada niciodata. ”Mai mult, au fost supusi anchetei – fara a li se comunica temeiul de fapt si de drept – fiind determinati sa dea declaratii scrise si cativa colegi de serviciu, cu care am executat o misiune externa sub egida ONU in cadrul misiunii UNMIS/Sudan in perioada 05.06.2010-20.08.2010, cum ar fi mr. Parau Constantin, lt. Tifrea Claudiu Vasile, plt.adj. Becheanu Sandu, plt.adj. Vladarean Gabriel,plt.adj. Oancea Cristian,plt.adj. Rosianu Dorin Sever,plt.adj. Oprea Cornel Claudiu”. Colegi de la care ”s-a cautat numai culegerea de date si informatii despre cetateni ai SUA si functionari cu rang superior in serviciul ONU, evident ca fara acceptul acestora si fara a se informa Secretariatul General al Natiunilor Unite de la New York” ! Iar prima abjectie a venit atunci cand conducerea SPP, vazand ca nu-l poate forta pe Sasu Ionut sa ”toarne” la SSI, colegii acestuia ”au avut imediat de suferit prin retragerea inexplicabila a dreptului de a participa la selectia din perioada 23 noiembrie -03 decembrie pentru executarea de misiuni externe sub egida ONU, pentru ca nu au dat declaratiile abuzive asteptate despre mine”.

Stabor cu Popescu, Ganea si Voroneanu

Sasu a fost din nou chemat de Popescu Moaca Florin, in biroul acestuia din Corpul B3 al Palatului Parlamentului, unde in prezenta colonelului Constantin Dan a fost reluata solicitarea de a furniza informatiile cerute. Mai mult chiar, dupa cum a atentionat ofiterul anchetat pe baza a nu se stie inca ce temei, ”colonelul Popescu mi-a cerut informatii scrise si despre modul de actiune al Guvernului S.U.A., in cazul in care cetatenii americani sunt in dificultate pe teritoriul altui stat. Am refuzat categoric pentru ca fisa postului meu, atat in calitate de ofiter al SPP, cat si in calitate de functionar ONU nu prevedea culegerea de informatii despre cetatenii straini si mi s-a parut suspect interesul anchetatorului de a obtine informatii care nu au nicio legatura cu cauza. Mai mult o consider o capcana si o provocare, sa mi se ceara astfel de informatii, contrar regulamentului ONU si legilor Romaniei”. Dar presiunea a continuat, in data de 29.11.2010 ofiterul fiind convocat de ”dl. Col. Ganea Stefan, seful Serviciului de Siguranta interna al SPP, care in prezenta dlui. Col. Voroneanu Dumitru a pus la indoiala loialitatea mea fata de statul roman”! Cum insa ”staborul” incrucisat nu a avut efectul scontat, la Consiliul de Disciplina nu s-a mai scos o vorbulita despre ”tematica” anchetei, locotenent colonelului Sasu Ionut fiindu-i doar amanata avansarea in grad pentru doi ani. Cum insa acesta a fost avertizat ca i se va ”pregati” in afara de mzieriile umane care oricum au urmat, Sasu Ionut si-a dat demisia din SPP si acum continua sa fie unul dintre cei mai apreciati ofiteri de securitate ai ONU din intreaga lume. Continuand insa sa-si poarte razboiul in justitie, in primul rand pentru a se demasca astfel mecanismul abuziv care a distrus carierele atator militari devotati din cadrul SPP. Cu toate ca sicanele continua si in Justitie, unde judecatorii nu au certificate ORNISS pentru accesul la documente clasificate, astfel ca trageriole de timp ale SPP-ului sunt deja penibile…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!