DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Miliardarul falit” il mulge pe „omul lui Basescu”!

„Miliardarul falit” il mulge pe „omul lui Basescu”!

Autor:

Dupa „intrevederea istorica” a unui ministru ghanez cu ministrul Educatiei din Romania, iata ca tocmai ce se scrie o noua fila a „legaturilor traditionale” dintre cele doua tari. Este vorba despre anuntarea unei viitoare vizite in Ghana a unei delegatii de oameni de afaceri romani pe care, cruda ironie a sortii, presa din tara africana ii numeste „business moguls”.

 

miliaradr falit 667x500 „Miliardarul falit” il mulge pe „omul lui Basescu”!

Buzaianu momeste „investitori” in Africa

Astfel ca, in urma discutiilor dintre ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Regionale din Ghana, Shirley Ayorkor Botchwey si oamenii de afaceri Dragos Nitescu si Dan Besciu, patronul insolventei Euro Construct Trading 98, s-a stabilit ca acestia din urma sa mearga in Ghana pentru a investi major acolo. Dincolo de aceste date oficiale, initiatii sistemului baga insa mana in foc ca la mijloc nu este decat o „momeala” a fostului „baiat destept” din energie, Bogdan Nicolae Buzaianu de a-l atrage intr-o „capcana” financiara pe Besciu, cel care in perioada de glorie a guvernarii portocalii era recunoscut drept „miliardarul lui Basescu”.

Nevasta asistenta personala

Si asta pentru ca, desi prezentat oficial drept CEO al dezvoltatorului Amitria Expert Developers, Dragos Nitescu are o dubla calitate in acest joc, el fiind si sotul actual al lui Catrinel, cetatean elvetian si … fosta nevasta a lui Buzaianu!

mogulii 720x481 „Miliardarul falit” il mulge pe „omul lui Basescu”!

Intrevederea „istorica” dintre ministrul ghanez si oamenii romani de afaceri

Cel care si-a impartit viata cu asistenta sa personala doar in acte si cat a fost nevoie, pana ce a obtinut la randul lui cetatenia elvetiana. Oricum, alaturi de Mihai Mocanu, acelasi Dragos Nitescu este cunoscut drept omul de incredere pentru „operatiuni speciale” al lui Buzaianu, cel care, strans in ghearele falimentului, cauta acum solutii disperate pentru a gasi „investitori” in Africa.

Diplomat pentru imunitate

Iar legaturile lui Buzaianu in Africa sunt cimentate de multa vreme, de cand, ca sa scape de sechestru in Romania, si-a mutat toate masinile pe continentul negru.

besciu 587x500 „Miliardarul falit” il mulge pe „omul lui Basescu”!

Dan Besciu, pe cand era „miliardarul portocaliu”

Si culmea ironiei face ca pilotul Ricardo Mortara, cetatean elvetian si cu care Buzaianu avea o firma cu trei avioane private, specializata in „transporturi speciale” in Africa sa fi decolat in ultimul moment, dupa ce fostul presedinte din Zambia, Rupiah Banda nu a mai fost reales, existand suspiciuni ca avea importante valori la bord. Oricum, cele trei avioane au fost pana la urma confiscate de Fiscul elvetian, pentru evaziune fiscala. O alta aventura africana este cea alaturi de fostul presedinte dictator al Gambiei, Yahia Jammeh, care l-a trimis pe Buzaianu ambasador in Emiratele Arabe Unite, procurorii romani suspectand ca doar pentru a-i asigura astfel imunitate diplomatica. Varianta intarita si de faptul ca ambasada s-a inchis apoi la putina vreme, din cauza lipsei de fonduri. Ce-i drept, asta inainte ca Buzaianu sa se aseze la masina de scris pusa la dispozitie de DNA, obtinandu-si astfel propria imunitate…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!