DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Mielul” Lazar, sacrificat pana de Pasti!

„Mielul” Lazar, sacrificat pana de Pasti!

Autor:

Separat de isteria evaluarii, noua Putere politica pare sa-si fi ajustat din mers planul initial de actiune. Asa ca, daca „subiectul” Kovesi, desi unul extrem de arzator, ar putea fi amanat sine die in speranta ca partenerii externi ar putea gasi o solutie de compromis, cu totul altfel stau lucrurile in ceea ce-l priveste pe procurorul general Augustin Lazar.

 

lazarr „Mielul” Lazar, sacrificat pana de Pasti!

Procurorul general, mai uşor de urnit de către Tudorel Toader decât Codruţa Kovesi

Cel care, ce-i drept, neconstientizand inca diferenta dintre functia de procuror intr-un oras de provincie si cea de procuror general al Romaniei, parca face si el tot ce este posibil pentru a le da apa la moara celor care, la un semnal, s-au napustit la gatul acestuia. Iar „cuvantul de ordine” in partea de sistem pozitionata de partea noii Puteri politice este „sacrificarea” lui Augustin Lazar, cu orice pret, cat mai urgent, daca este posibil chiar pana de Sfintele Sarbatori de Pasti.

La rascruce de evaluari

Desi spre deosebire de guralivul Florin Iordache, noul ministru al Justitiei incearca sa nu puna boii declaratiilor inaintea carutei, in sistem se vorbeste deja despre faptul ca procedeul de evaluare a procurorului general Augustin Lazar si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi va fi unul „in mai multe viteze”. Si ca, acum, „surubul” se va strange prioritar la procurorul general.

lck „Mielul” Lazar, sacrificat pana de Pasti!

Laura Codruta Kovesi

Nu neaparat pentru ca, scriptic vorbind, acesta detine o functie superioara, ci pentru ca notorietatea lui Augustin Lazar pe plan extern o fi ea sublima, dar lipseste cu desavarsire. Asa ca, lasand gluma la o parte, liderii actualei coalitii guvernamentale si-au facut niste calcule cat se poate de pragmatice, ajungand la concluzia ca, oricum ar proceda, oricum Augustin Lazar este mai usor de clintit de pe functie decat Laura Codruta Kovesi.

Dilema televizorului

Insa procurorul general pare ca habar sa nu aiba de ce i se pregateste, acesta facand declaratii cu aceeasi seninatate ca si atunci cand i-a trecut glontul cercetarii disciplinare pe langa palarie, tragand concluzia ca se bucura ce incredere are CSM-ul in el! Asa ca, in timp ce a facut o adevarata pasiune pentru aparitiile televizate, acelasi Augustin Lazar declara ca procurorii sunt relaxati, pentru ca ei nu se uita la televizor! Adica doar vorbesc la televizor, dar nu se si uita…? Si uite cum, in timp ce se lucreaza din greu la debarcarea sa de urgenta, procurorul general se multumeste doar sa nu i se ia „jucaria” aparitiilor televizate!    
Ziarul National
Recomandarile zilei 17-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!