DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Mega scandal medical la Interne!

Mega scandal medical la Interne!

Autor:

Momente cutremuratoare la Acedemia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, petrecute chiar in ziua in care dezvaluiam neregulile imputabile actualei conduceri manageriale a ceea ce, in mod normal ar trebui sa fie cea mai titrata institutie de invatamant din cadrul Ministerului de Interne. Iar blestemul pare sa se tina scai de aceasta fosta unitate de elita, un student in anul doi cazand ca si secerat, din picioare, pe chiar platoul Academiei de Politie. Din fericire, internat de urgenta in urma anevrismului suferit, starea acestuia este momentan ameliorata in urma celor doua complicate interventii chirurgicale suferite, motiv pentru care am si facut aceasta dezvaluire acum.

 

acade Mega scandal medical la Interne!

Un student a cazut secerat pe platoul Academiei de Politie

Insa din pacate pentru imaginea institutiei de invatamant, acest caz nou care se putea solda cu o mare tragedie umana demonstreaza inca o data ca „bulibaseala” din institutia condusa de rectorul Daniel Costel Torje nu mai poate fi suportata la nesfarsit si ca cele patru operatiuni simultane de control dispuse de ministrul de Interne si aflate inca in desfasurare trebuie sa fie finalizate cat mai curand. Mai ales ca, printre sesizarile candidatilor si parintilor acestora, unele dintre ele deja verificate, cu rezultate mai mult decat ingrijoratoare, inclusiv de catre structurile informative abilitate s-au numarat si unele cu privire la suspiciunile  privind „blatuirea” probelor sportive la examenele de admitere. Dar si prezentarea unor certificate medicale „in alb”.

poza pt site Mega scandal medical la Interne!

Rectorul Daniel Costel Torje si secretarul de stat Raed Arafat, in mijlocul noului scandal

Iar situatia este cu atat mai apasatoare pentru rectorul Daniel Costel Torje, cu cat acesta a fost inainte de impunerea sa in fruntea Academiei, pe filiera  Dacian Ciolos, chiar sef al Catedrei de Educatie Fizica. Si tocmai cand bietul student se zbatea inca intre viata si moarte intre doua operatii, doctorul Raed Arafat se incapatana sa pastreze in sistem sefi din cadrul anumitor structuri, desi medicii Comisiei de expertiza medico – militara din cadrul Directiei Medicale a MAI stabilisera declararea acestora drept inapti medical si scoaterea lor din evidenta! Pai si atunci, daca, Doamne Fereste, se intampla ceva acestor oameni incadrati deja cu grad de handicap chiar cand sunt la munca, cine din MAI raspunde legal…?

Ancheta pe admitere!

Iar incidentul petrecut in urma cu doar cateva zeci de ore pe chiar platoul Academiei de Politie nu va face decat sa fie accelerata ancheta interna cu privire la suspiciunile privind criteriile medicale si sportive pe care unii dintre studenti le-ar fi putut ocoli, fara sau mai degraba cu sprijin din interiorul institutiei de invatamant. Iar tot ceea ce au de facut acum cei de la Corpul de control al MAI este sa verifice daca s-au respectat intocmai prevederile Ordinului de ministru nr. 55/107/2587/c/10357/210/496/831/2014 pentru aprobarea baremelor medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea in unitatile de invatamant militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala pe perioada scolarizarii elevilor si studentilor in unitatile de invatamant militar. Ca si pentru ocuparea functiilor de soldat gradat profesionist precum si pentru candidatii care urmeaza a fi chemati/rechemati/incadrati in randul cadrelor militare in activitate/ politistilor in serviciu/functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. Ordin semnat de nu mai putin de sapte ministri, intrat in vigoare prin publicarea sa in Monitorul Oficial partea 1, nr. 686 din 19 septembrie 2014 si pentru care nu exista modificari, cel putin pana la data de 6 septembrie 2017. Si decat ca MAI sa fie zguduit de un nou scandal, poate ar fi bine ca si cei din conducerea ministerului sau de la Corpul de control sa-l intrebe pe doctorul Raed Arafat de ce ar trebui pastrati pe functii si mai ales pe a cui raspundere angajati care au fost declarati inapti medical de catre medicii de la Spitalul de Urgenta „Prof. Dr. D. Gerota”. Fie si strict medical, fara alte conotatii pentru cunoscatori….


22 comentarii to Mega scandal medical la Interne!

 1. Adelaida

  Nu va e Rușine sa mințiți in halul asta despre ceea ce s-a întâmplat?? Dintr-un articol care trebuia sa fie despre un copil care poate fi ajutat in urma unui apel mediatic ați ajuns la conducere și la admitere! E clar ca urmăriți numai sa dați intr-un rector care chiar tine la studenți!! Nu mai vorbiți din exterior!! Nimic din ce relatati nu este adevărat, de unde izvorăște toată frustrarea asta pe care o manifestați in mizeriile de articole pe care le aveți in legătura cu rectorul?

  • eu și cu mine

   Draga, Adela, pardon Adelaida! Incă nu am citit articolul, dar mă faci să vărs. D-l rector,
   ține la studneți? Mă faci să râd, că de vărsat am vărsat deja. Păi, dragă Adelaida, dacă ține rectorul la studneți, dar să țină dezinteresat, de ce a exmatriculat un student chiar săptămâna asta? Grea întrebare, nu?
   Dragă Adelaida, rectorul ține la anumiți studenți, cum a fost șeful fals de promoție, și la alți câțiva, dar pentru marea majoritate este doar un rector ce nu a făcut nimic pentru ei. Se proferează minciuni grosolane și cu persoane ca tine, „odăitoare”, adică aducătoare de ode, societatea stagnează sau și mai grav, se deplasează în jos, iar poate „josul” este fundul prăpastiei. Este adevărat că a făcut și câteva lucruri bune, că a schimbat ceva mobilier, dar în rest nimic. A fragmentat o sală mare de studiu, care putea să fie folsoită pentru un grup mai mare de studenți, deci un cadru didactic putea ține cursuri cu un auditoriu mai mare, în două clase, pentru a justifica un număr mai mare de posturi didactice, printre altele, plus cheltuieli mai amri de amenajare. În rest, ce a făcut pentru studneți? Niic măcar nu i-a amuzat cu jocul actoricesc la care am văzut că excelează în prosteli și scălâmbeli, cu un umor de doi bani. Ești cumva atrasă de renumele de „crai” al rectorului? Dacă da, te înțeleg! Păcat, poate puteai să ai ceva mai bun.
   Nimic nu este adevărat? Ce nu este adevărat, că a oferit case pentru ibovnice? Că a dat fucnții pe ochi frumoși și pentru „odăitori”, că fcae ce vrea și se consideră stăpân, că se poartă ca un vătaf, etc.
   Dragă Adelaida, de cumpătare ai auzit? Dacă ai auzit de ea, te rog s-o cumoperi, că e clar că-ți lipsește.

   • eu si cu mine, nu cu el

    A, era să uit! Pentru cine știe, să urmărească poziția „dă” drepți, poziția drepți, a rectorului. Nici măcar de simplu soldat nu ar fi bun. Urmăriți cum ține palmele în imagine. Iar în alte imagini este la fel. Dacă era în armată, câtă bătaie mânca de la căprar! Câte culcaturi făcea cu el, etc.
    Urmăriți pentru cunsocători, cum salută, poziția corpului, poziția mâinii stângi când salută de pe loc sau din mers și dacă veți trage concluzia că este un soldat Svejk.
    Pentru exmplemplificare ofer un filmuleț. Dacă nu vă amuză, „este” de vină cabotinii și nu eu.

    https://www.youtube.com/watch?v=OAczfvid2sU&t=3469s

 2. eu și cu tine, nu cu el.

  Dragă, Adelaida, ai oleacă de dreptate, articolul e slăbuț. Mie îmi ieșea mai bine. 🙂
  fals nu este, dar în afară de titlu nu e mai nimic de el.
  Dar de Halagean, din filmulețul de mai sus, ce zici, ă?!
  Tare Halagean, deci rectorul Academiei este Halagean! Trăiască Halagean!

 3. Un om care vrea dreptate

  DA intr adevar trebuie sa ne gandim la acel copil care a patit ce a patit! Dar…. DOAMNA sau domnisoara Adelaida tin sa mentionez ca esti fata cu ochi albastri si par roscat de la financiar care a beneficiat de locuinta pentru ibovnice cum spune cel dinaintea mea!
  Chiar nu se face nimic? Mergem asa inainte fara ca doamna Carmen Dan sa nu faca nimic?
  Se petrec lucruri iesite din comun in Academia de Politie, lucruri care ar trebui sa faca ca autobuze intregi de la Jilava sau Rahova sa parcheze acolo! Cat sa mai acceptam aceste nedreptati si ILEGALITATI ? CAT? Suntem o institutie universitara ACADEMICA! Hai sa scapam de rebuturi si rapciugi gen Torje si acolitii lui(M.C. , A.A., etc)! Chiar nu se poate?
  Acest JEG PITIC a distrus o imagine!!!! O imagine a unei institutii de prestigiu din Romania si ca alti pitici(F.L.) si grasi(T.C.) din cadrul acestei institutii continua sa faca ce vor!!!!
  DOAMNA MINISTRU FACETI CEVA!!!! E STRIGATOR LA CER!
  Sunt oameni care au plecat din aceasta institutie si care vor sa se intoarca sa faca imagine si bine acesteia , dar acum nu se poate!
  CHIAR TRAIM INTR-UN STAT MAFIOT, FEUDAL , OLIGARH …..e cumplit daca este asa!
  Cum ne facem imagine in fata tinerilor care mai vor sa vina la noi? Cum?
  Scoateti gunoaiele din MINISTER DOAMNA CARMEN DAN!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Doamna cu Casa

  Ce ziceți … facem un control (institutiile statului) pe valoarea cotizatiilor strânse în ultimii 10 ani pentru Asociația Sportiva Academia de Politie de domnul Torje si modul in care au fost cheltuiti ( 120 luni x 3 lei x 1700 studenți și 400 cadre x 7 lei x 120 luni ). Aderarea la Asociatie este obligatorie pentru toti.din Academiei iat retinerea.se face pe statul de plata la cadre. Ne băgăm don Torje pe.segmentul acesta sau mai bine nu? Și dacă ne băgăm eu zic sa ne bagam (organele abilitate ale.statului) sa facem asa verificare si cu privire la cotizațiile IPA secția Academia din ultimii 10 ani, gestionate de domnul Torje si la modul in care au fost cheltuite aceste sume (sumele.aici sunt mai mari). Ce ziceți don T ne băgăm si aici sau mai bine nu … ca cine stie ce …. găsim. Veniturile gestionate de dl. TORJE anual pe cele 2 segmente sunt de aproximativ 25000 euro anual. La multi ani … cu executare .

 5. Doamna cu casa

  Domnul Torje patronează si Senatul universitar unde Președintele don Ignat face ce i se spune. E nevoie de un regulament sau metodologie sa satisfacă nevoile, dar nu trupești, ale împăratului face Ignat orice. Vrei un regulament care sa matrasesca ceva sau prin care sa se aranjeze ceva vorbesti cu Don Ignat. Vrei o metrologie de licenta calumea pentru un anumit sef de promoție o face Ignat. Vrei o reorganizare ilegală o gireaza Ignat prin.slugile din Senat. Vrei sa dai un copil ce sufera de cancer afara din Academie rezolva Ignat cu slugile din.Senat. vrei un regulammet pentru examenul pentru funcția de decan il face Ignat. Vrei sa schimbi un regulament de admitere în timpul admiterii rezolva Ignat si Slugile din Senat. Vrei sa musamalizezi un accident de munca a unui student rezolva Ignat si Matei . Orice vrei Imparate noi pentru tine vom face, doar, 50% sa ne dai ca lucrari noi vom.face.

  • eu si cu tine

   Confirm totul despre ce se prezintă despre fratele tuturor, așa se declară el, cu o falsitate ieșită din comun.
   SĂ se cunoască că Andrei IGnat este propus să ocupe funcția de președinte al senatului chiar de către măria sa Țupi. Iar Țupi nu propune pe oricine. Dacă nu are încredere că-l poate dirija, că este marioneta lui, pune piedici, dar nu propune și susține. E trist că acest domn Ignat pozează în ceea ce nu este, adică în fratele tuturor și ca o persoană cu profunde simțuri creștine, dar vai, farisesmul este în floare.
   SE uită, se omite, că șeful fals de promoție, Slugaci și tot Andrei, era chiar studnetul „lui”, buni prieteni, etc., deci nu este doar „mâna” rectorului privind măsluirea rezultatelor, acel Slugaci fiinbd și „omul” lui Țupi. Atuurile lui Slugaci sunt următoarele, pardon următorii: rector, prorector Ciprian, Țupi Claude(rog citire in limba franceză) și…chiar Ignat.

 6. Bugetaru^

  Don Torje smenuim si noi un concurs de angajare? Daca da vorbesc cu Stefania sa rezolv cu subiectele si conditiile? Hai ca stim ca poate doar a rezolvat-o pe donsoara Andreea B angajand-o pe proiecte. Sau daca am.nevoie ca un concurs sa fie anulat vorbesc tot cu ea? Întreb și eu? Ce zici crezi ca ma ajuta dacă vorbești tu cu ea, ca de … e șefa are 50% iar pentru functie face orice?

  • eu si cu tine

   Bugetare, dar de unde știi mă tu toate astea?! E cam adevărat, dar ce-ai mă tu cu săraca Stefi?! Face și ea ce poate, este ea de vină sau „jupânul”? Eu cred că jupânul.
   Zici, că are 50%, fugi d-aici că nu cred! Ea, pardon dansa este modestă, nu ar accepta așa ceva.:))))

  • Corporatistu'

   Auzi bai Bugetare si toti restul care comentati, sunteti o adunatura de frustrati. Cu siguranta faceti parte din aceeasi instutie/ sistem doar ca, unii din voi sunteti incapabili sa avansati! In plus daca tot esti/ sunteti asa de indignat/ indignati de ce nu iti dai/ va dati demisia? Va agatati de un subiect si incepe fiecare sa isi spuna parerea pentru ca atata va duce capul, pe voi si pe multi altii care lucreaza in acest sistem!
   Ma abtin de la alte comentarii!

   • Impuscatoru de bunici

    In sfirsit, un comenentariu de om sanatos la cap. Mare dreptate ai Corporatistule.

    • Celalalt

     Pe noi ne duce capul poate pe unii dintre voi poate va duce duba, dar pe Don Fifty fifti, ce dădea o șpagă Moșului, adică Rectorul cinstit sigur il va duce duba. Noi vorbim de ceea ce se stie, cu argumente si fapte clare si in curs sa fie dovedite. Hai sa va mai zic una tare: ce ati zice sa aflati ca la financiar doar cine nu a vrut nu are indemnizația pentru lucrări excepționale, inclusiv 2 agenți ce abia au venit in Academie iar unul din ei in MAI. Don rector, apartamentul de intervenție, ala a lu’ doamna nu e apartament e un bonus sub acoperirea si aia 50 % nu sunt bani sunt doar procente. La fel si acelea nu sunt rudele lui Bede … sunt doar întâmplări. la fel conditiile pentru posturile de decan nu a fost cu dedicatie … au fost corecte. Si plecarea personalului din Academie de la toate serviciile nu e o realitate e doar zona crepusculară si nu are legatura cu don T sau slugile lui. Ai nici magazinele ambulante din fata academiei in.timpul admiterii nu au fost magazine si don T nu stie nimic. Nici de Maticiuc cum de a intrat în academie nu stie nimic (pentru a intra în academiei e nevoie de aprobarea expresă a rectorului) cu toate că el este un personaj ce a scris in cartea lui cum făcea sex cu minore. daca stau sa ma gandesc rectorel este si el cateodata PORNit nitel. Pana la urma nu sunt lămurit smenuim si noi ceva, un concurs, o functie un 50%,… intai dam si dupa aranjam ceva.

 7. profesorul

  din pacate avem de a face cu o conducere jalnica la nivelul central, cea mai slaba din istoria ministerului de interne. doamna care cica e ministru sta mai mut pe facebook decat la conducerea ministerului. stie tot ce se intampla in academia de politie dar este incapabila sa reactioneze, iar consilierii si ceilalti din conducerea ministerului sunt la fel de slabi iar unii sunt si complici la ceea ce se intampla in academie. sau poate…cine stie, poate si doamna este impresionata de performantele „piticului p..no”-asa i se spune prin curte pe la baneasa-evident glumesc, dar cine stie…
  sunt lucruri mult mai grave pe care „onorata societate” sub atenta coordonare a celui-mic(mi-e scarba sa-i spun pe nume sau functie) le-a comis fara nicio jena: concursuri trucate, subiecte date inainte la concursurile pentru decani, angajarea de fii sau fice, achizitii masluite etc. toate astea se stiu, le cunosc si cei din conducerea ministerului DAR TOTI SUNT COMPLICI IN FRUNTE CU CEI DE LA CORPUL DE CONTROL CARE L-AU „SPALAT„ DE FIECARE DATA PE CEL MIC desi ar fi trebuit sa instiinteze parchetul aproape la fiecare sesizare.
  PE CEL MIC DOAR DNA-UL CU MASCATII IL VA SCOATE DIN ACADEMIA DE POLITIE PENTRU CA DACA DOAMNA MINISTRU INTENTIONA SA FACA CEVA S-AR FI VAZUT. ar putea face ceva si presedintele senatului, DAR SCLAVUL TO SCLAV RAMANE, INDIFERENT DE NUMELE STAPANULUI.
  Pacat de biata noastra institutie…mare pacat DOAMNA MINISTRU, MAI ALES CA ATI FOST INFORMATA !!!!!!!

  • eu si cu tine, dar nu cu el

   profesore, hai să lămurim niște lucruri.
   Confirm pentru d-na minsitru, că i se spune „piticul porno”. Așa este. E de ras, dar pitic porno am vrut, pitic porno avem.
   APoi supărarea ta pe foruri de conducere de la minister este justificată, așa este, a fost „spălat” bine acest pitic, Călin Lucian, chestor Săndel de la CORP, Petre Tobă, dar acum nu mai are, cică. Eu unul nu am mai auzit. Sistemul este de vină, iar sistemul nu este ceva utopic sau imaginar, oamanei care respectă și acoperă fapte ale foștilor șefi, cei numiță deja, pe la DGMRU a mai fost un incompetent blond.
   Supărarea ta pentru d-na minsitru este exagerată, d-na misnitru nu poate lua nicio măsură dacă cei din imediata apropiere îi zugravește altfel decât realitatea faptele. I se vinde minicuni poleite și atunci îi îngrădește dreptul și posibilitatea de a cunoaște starea d efapt și a lua măsuri. Acum este o speranță, Samoilă….este deja un câștig pentru dânsa, prin cooptarea lui în cadrul strcuturii de conducere superioare.
   Așa că șanse sunt! Hai să sperăm!

   • eu si cu tine

    Si, am uitat sa abordez un subiect important. Zici de achiziții, ă?!
    Hai să-ți povestesc. Legalitatea și corectitudinea achizițiilro este conformă cu ce vrei tu, probleme sunt, dar sunt post-aciziție.
    Adică, să cunoască mușterii! A, am uitat. ÎNtreabă-i pe Bacan Marean, pe Bede, uf tot Bede, și-ți spun ei. De ce? Fiindcă s-au dat mulți, mulți bani cu ochii-nchiși pe lucrări de „cazarmare” neefectuate, exagerate, se sărea peste etape ale lucrării, etc.
    DEci, problemele apar după. Este adevărat că anumiți operatori economici, gen POPA sau Negulescu, Dani construct, tot câțtigau „norocoșii”. Ce se întâmpla? prin intermediul șefilor de la strcuturile beneficiare, logistica-cazarmarea-BAPI, care au cel puțin un membru în comisii și întocmesc docuemntele furnizează informații către „terți”, dar „băieții” de la achiziții nu sunt implicați în măgării. Ele se fac, dar sunt activotăți post-achiziție. Știu multe actualii Popuț(ă) Petrișor, Spătaru nelu(băiat cuminte și de treabă, nu prea face măgării dar a fost acolo când le făceau alții), mai știe și Iordăchiță Florinel, nepoțelul și finuțul lui Bede și Carina Gina, o știți, nu, tanti cu casa pe păsărică. Urât mi-a ieșit. Urât, dar legal măcar!

   • semi

    Stimate domn, doamna ministru nu are habar de aproape nimic din subordinea dansei. Dar nici nu cred ca vrea sa stie. Pai, daca dorea, intra mai tare in Corpul de control si ii punea la treaba cu adevarat sau ii schimba la prima abatere. Cunosc o droaie de petitii la care s-a raspuns la misto, pe langa lege, si nimanui nu-i pasa. Chestia asta cu achizitiile e doar o mica bucatica dintr-un mare intreg de porcarii. Adevarul este mult mai crunt dar, repet, nu ai cui sa-i raportezi. Nu se schimba nimic. Stiu din experienta.

 8. Fifti fifti

  Hai ca ma distrez! Domnule fifti-fifti cum apuneati intr-o acesta unde jucați domnule Rector poate ne arătați si dosarul de abilitate in conducere de doctorate in ordine publică sau mai bine spus in dezordine publică ca s-a dovedit ca sunteti un maestru în aranjamente, asa cum erați în sceneta grupului Voua, când il căutați pe Moș Crăciun să îi dați o mita … sa faceti fifti-fifti! În Academie cu cine ati facut fifti-fifti?

  • eu si cu tine

   Băi fifti-fifti, deschizi cutia pandorei. Cum adică cu abilitarea de conducător de doctorat? Păi nu ști că rectorelul mititelul le știe pe toate. Știe de crimă organizată, de proximitate, de terorism și…. STRECHING. Strechin gul ăsta e tare rău. Nici nu știu ce înseamnă. Mă duc mâine să-l întreb.
   Are carte scrisă pe streching, trebuie să fie ceva foarte serios.

   • eu si cu mine

    Habar nu ai tipule ce important este streching-ul!
    L-ai intrebat pe rectorel?

 9. eu si cu mine, nu cu el.

  Buna dimineata. Vai, cate comentarii dupa ce m-am culcat eu!
  Ascultati asta, fiindca cel care vorbeste, si nu oricine, are dreptate. Asa este, hai sa spunem lucrurilor pe nume. Locuinta aceea este/era una de interventie, care necesita prezenta in unitate intr-un timp scurt xsi mai mereu, ceea ce nu era cazul unei angajate de la serviciul FINANCEAR. Acea locuinta din cate stiu trebuie sa se afle in apropierea unitatii, ceea ce face ca sa nu aiba statut de locuinta de intercentie pt Academia de Politie. A, am uitat FErnetari-Rahova este in sct. 1, chiar zona Baneasa. 🙂

  ascultati asta.

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-la-academia-de-polic-ie-o-angajata-ar-fi-primit-o-locuinc-a-gratuita-pe-nedrept.html

 10. Marlanu

  Cosmine! Parca după scris tu ai fi asta corporatistu^. Concursul de șef serviciu la proiecte a fost/nu a fost aranjat, cu Nașu, Matei a îndeplinit/nu a îndeplinit condițiile de concurs la șef birou. Alex a fost/nu a fost numit legal secretar șef, ștefania își va aranja/nu își va aranja concursul pt șef serviciu resurse umane, marcel va sti/nu va ști subiectele pt concurs șef birou juridic, alegereile de la politie au fost/ sau nu aranjate, Andrei face cu intentie la senat/ sau nu postul și cate și mai cate dileme mai pot fi.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-01-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!