DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Mascatii” Politiei se dau la DOS!

„Mascatii” Politiei se dau la DOS!

Autor:

Iata ca, in timp ce premierul baricadat Sorin Grindeanu isi dadea singur cu tesla in siguranta nationala, zburandu-l de la pupitrul Ministerului de Interne, „noaptea, ca hotii”, pe secretarul de stat aflat la comanda, Cornel Ciocoiu, in ograda IGPR-ului avea loc un „puci” cel putin neasteptat. Astfel ca, sub ochii vesnic nepasatori ai inspectorului general Bogdan Despescu, s-au umflat muschii pe „mascatii” de la Serviciile de Actiuni Speciale, care au inceput sa bata cu pumnul in masa ca vor sa le ia „fisa postului” oamenilor chestorului Liviu Vasilescu, cel mai vechi conducator al unei structuri din MAI, Directia de Operatiuni Speciale.

 

mixt „Mascatii” Politiei se dau la DOS!

Poliţistii de la Serviciul Acţiuni Speciale vor să le ia pâinea de la gură celor de la “Prinderi în flagrant”

Mai mult chiar, seful unei structuri teritoriale a SAS a si declarat public cu subiect si predicat ca vrea sa extinda activitatea operationala a serviciului pe care il conduce prin „extinderea activitatii operationale prin organizarea de flagrante”. Adica sa se bage peste activitatea curenta a politistilor de la birourile de „prinderi in flagrant”, care deservesc in cadrul Directiunii Operatiuni Speciale. Si uite cum, in timp ce Liviu Vasilescu, la fel ca si Marian Motoc, de altfel, spera sa preia unul dintre posturile de adjuncti ai IGPR, acesta primeste o „perversa” tocmai de unde se astepta mai putin. Si dincolo de a ne grabi a cataloga pretentiile mascatilor de la SAS ca fiind unele onorabile sau nu, oricum este de remarcat ca, daca o structura din IGPR a ajuns sa ceara public sa preia atributiile unei alte structuri din IGPR, chiar ca se va deschide o „cutie a Pandorei” care cu greu va mai putea fi apoi condusa pana si de catre „stapanii casutelor” de la varful Ministerului de Interne…

Se baga pe langa procurori

Extrem de interesant este ca printre modificarile solicitate de catre seful SAS si care vor avea „un efect aproape imediat” se numara nu doar „posibilitatea ca politistii SAS Constanta sa participe la efectuarea flagrantelor pentru prinderea infractorilor”, dar si ca sa-i „ajute pe procurori la probarea activitatii ilicite”. Ceea ce, de asemenea, ridica din nou mari semne de intrebare. mascati „Mascatii” Politiei se dau la DOS!Pentru ca, totusi, specificul muncii de luptator la SAS se bazeaza strict pe diverse tipuri de interventii, dar de aici pana la organizarea de flagrante in zone aglomerate sau de colaborarea cu procurorii in desfasurarea anchetelor penale parand a fi, totusi, o cale destul de lunga. Pe care, desigur, s-ar putea ca „mascatii” Politiei sa o parcurga intr-un timp foarte repede, dar pentru aceasta este necesar ca sa-si asume cineva din conducerea Ministerului de Interne responsabilitatea pentru largirea sferei de influenta a celor de la SAS.

Bagati in somaj?

Insa marea problema daca „mascatii” preiau, pe langa interventii, si organizarea flagranturilor, atunci cu ce naibi se vor mai ocupa politistii specializati din cadrul Serviciilor sau Birourilor de Prinderi in flagrant din cadrul Directiei Operatiuni Speciale? flagrant „Mascatii” Politiei se dau la DOS!Mai ales ca acesta structura aparte nu are alte atributii suplimentare, membrii sai fiind specializati strict in prinderea in flagrant… Si cine va decide cine va interveni la un flagrant? Se va da cu banul sau cine va apuca primul, ala se va baga la flagrant? Sau, mai degraba, ca tot sunt antrenati pe strada, politistii de la DOS vor cere si ei sa preia din atributiile SAS, ca sa poata participa la interventii in forta? Oricum, la asa initiativa, nu ne vom putea dumiri ce o sa se aleaga de misiunile viitoare doar cand politistii de la SAS si cei de la DOS se vor bate in strada care sa faca flagrantul! Asta daca nu cumva, pana atunci, cei de la „Prinderi in flagrant” nu vor fi bagati in somaj, o data cu extinderea ariei de activitate a „mascatilor”…


3 comentarii to „Mascatii” Politiei se dau la DOS!

 1. ANALISTUL

  NUMAI UN AUDIT EXTERN A SISTEMULUI DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA POATE OPTIMIZA ORGANIGRAMELE STRUCTURILOR MAI; POLITIEI, POLITIEI DE FRONTIERA , JANDARMERIEI, DIPI, DGA, POLITIEE LOCALE, INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRARI, PASAPOARTE, EVIDENTA POPULATIEI, PERMISI SI INMATRICULARI. NUMAI ASA SE VOR ELIMINA CONFLICTELE DE COMPETENTA MATERIALA SI TERITORIALA, DAR SI COMPARTIMENTELE ORI STRUCTURILE CARE TAIE FRUNZA LA CAINI PE SALARII BAROSANE IN DETRIMENTUL SIGURANTEI CETAEANULUI.

  • Cata

   eventual punem o firma privata, dupa auditul extern, ca G4S, nu-i asa? ha ha ha ha ha ha ha

 2. Vadau lacioc

  Au văzut prea multe filme astia de la Sas. Nu tot ce zboară se mănâncă. E alt tip de activitate, nu se pupa cu modul lor de intervenție, trebuie da ai si creier pe lângă Mușchi.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!