DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Mai are Ghita „cheita”?

Mai are Ghita „cheita”?

Autor:

Victor Ponta s-a umflat ca „broasca din poveste”, lasand sa se inteleaga, mai ales celor care cereau garantii pentru a sari in barca „rebelilor”, ca ar avea acces nelimitat la „robinetul” lui Sebastian Ghita. Cel de care, sa nu uitam, il leaga o prietenie afisata public cu orice prilej.

 

02 0www3 Mai are Ghita „cheita”?Numai ca, tocmai pe cand „pucistii” se laudau cu sprijinul financiar neconditionat al magnatului fugit la Belgrad, a picat ca o ghilotina vestea problemelor banesti de la postul de televiziune RTV, parasit deja in mare graba de Corina Dragotescu. Semn ca, totusi, ceva este putred in imperiul lui Ghita. Cel banuit a avea „cheita” cu care il intoarce periodic pe Victor Ponta si, prin acesta, pe Sorin Grindeanu. Iar desi a fost „legendat” ca fiind omul care a penetrat, in urma puzderiei de contracte IT cu serviciile secrete romanesti si alte institutii de forta, intreg sistemul de securitate nationala, si aceasta „cheita” cu care Ghita ar putea accesa programele informatice sensibile s-ar putea sa nu mai fie cea buna. Ca doar nu om avea servicii chiar atat de dobitoace incat, la jumatate de an de la fuga lui Ghita, sa nu fi reusit sa reseteze sistemele informatice, chiar daca acestea au fost implementate de firmele coordonate de„ exilatul de la Belgrad”.

S-a rupt lantul de iubire?

Buna parte a „planului sinucigas” al lui Victor Ponta s-a bazat pe trei puncte forte: atragerea „baronilor” nemultumiti de prestatia lui Liviu Dragnea, un eventual sprijin extern al presedintelui turc Recep Erdogan, dar, mai ales, pe garantiile financiare ale lui Sebastian Ghita. Numai ca, desi Victor Ponta nu ar recunoaste acest lucru sub nicio forma, se pare ca legaturile dintre cei doi nu mai sunt chiar atat de stranse ca odinioara. Iar „lantul de iubire” este posibil sa se fi rupt inca din campania electorala de anul trecut, cand Victor Ponta a strambat din nas la propunerea lui Ghita de a prelua oficial fraiele „Romaniei Unite”. Astfel ca multi dintre pesedistii curtati in ultimele zile de „guvernul in trei” de la Palatul Victoria nu s-au aruncat in tabara lui Ponta, cerand mai garantii mai palpabile decat un „cec in alb” pe care nici macar nu era semnatura lui Ghita, ci doar promisiunea prin intermediari ca acesta va onora ulterior toate angajamentele financiare asumate de fostul premier.

S-a schimbat schimbarea!

O alta „nucleara” data intens prin sistem in ultima perioada ar privi faptul ca Sebastian Ghita si-ar fi pastrat statutul de „stapanul softurilor” din serviciile secrete, dupa ce, ani de zile, s-a bucurat de un adevarat monopol privind contractele IT cu structurile informative si alte institutii de forta. 02 0ssss3 Mai are Ghita „cheita”?Numai ca si aici, desi nu se poate tagadui influenta pe care Ghita a exercitat-o in sistem prin aceste „vulnerabilitati” care vor trebui explicate la un moment dat, este greu de crezut ca serviciile secrete au stat cu mainile in san de la sfarsitul anului trecut. Si ca, existand riscul real ca bazele de date strict secrete ar putea ajunge si la cheremul altor structuri decat cele din tarile partenere, nu au identificat metodele de a schimba ce era de schimbat. Cel putin pentru ca, desi Ghita ar detine si acum „cheita” pentru accesarea computerelor sensibile, aceasta pur si simplu sa nu se mai potriveasca. Pentru ca, altfel, lucrurile ar fi mai grave decat toate scandalurile care au „bombardat” serviciile in ultimele doua decenii…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!