DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

Autor:

„Tarul”  Putin defileaza din nou nu doar pe scena politica dintr-o Rusie pe care o va conduce si in urmatorii sase ani cu mana de fier, dar si in arena internationala, din moment ce chiar Angela Merkel nu a facut rabat de „floricele” care sa-i gadile orgoliul presedintelui rus in mesajul transmis de Cancelarul Germaniei si practic conducatorul de facto al intregii Uniuni Europene. Ce-i drept, Donald Trump a evitat sa abordeze oficial acest subiect, dar pozitia duala a presedintelui Statelor Unite ale Americii este oarecum de inteles, la cum i-a sarit FBI-ul la beregata si la ce puseuri isterice au democratii cu privire la pretinsul „deal” dintre cei doi lideri ai lumii.

 

cap putin 720x485 MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

„Tarul” a sarbatorit victoria in alegeri si fara felicitarile Romaniei

Iar in acest context era de asteptat ca diplomatia romaneasca sa se alinieze in spatele partenerului strategic mai mare si sa adopte, cel mai sigur, pozitia americana. Mai ales ca, totusi, chiar in aceste zile, ministrul Teodor Melescanu ar fi trebuit sa fie destul de implicat in implementarea misiunii de „reevaluare” a ambasadorilor nostri. Cum insa la noi ca la nimenea, fara niciun fel de miza diplomatica, Ministerul Afacerilor Externe s-a trezit din „motaiala” si s-a apucat sa dea un comunicat oficial prin care anunta ca nu recunoaste legalitatea alegerilor organizate de catre Federatia Rusa pe teritoriul Crimeii ! De parca astfel i-ar fi intunecat bucuria victoriei lui Vladimir Putin !

melesecanu 720x462 MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

Diplomatii MAE l-au tras in piept pe ministrul Teodor Melescanu

Dar nereusind in schimb decat sa atraga, total fara nicio miza, o noua riposta a Moscovei, prin aceasta gafa diplomatica greu de explicat, doar daca nu s-a dorit, inca o data, sa li se arate partenerilor occidentali ca s-au umflat muschii pe noi, MAE preferand astfel sa dea copy-paste dupa pozitia Frantei…

„Romania nu recunoaste…”

Dupa victoria categorica a lui Vladimir Putin la alegerile prezidentiale din Federatia Rusa, singura pozitie oficiala a autoritatilor de la Bucuresti a venit prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe. Care s-a simtit obligat sa precizeze oficial ca „Romania nu recunoaste anexarea ilegala a Republicii Autonome Crimeea si a orasului Sevastopol de catre Federatia Rusa si, prin urmare, nu recunoaste organizarea de alegeri pe acest teritoriu”. Si cu toate ca in comunicat se mai balmajeste ceva si despre unitatea Uniunii Europene, toate tarile membre avand o astfel de pozitie, doar Franta a mai dat un comunicat dupa care al nostru pare tras la indigo.

crimeea 720x404 MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

Alegerile din Crimeea nu au fost recunoscute de MAE

In schimb, Angela Merkel nu a avut nicio greata sa sparga „unitatea” Uniunii Europene, transmitand grabnic un mesaj de felicitare presedintelui rus. Iar o simpla citire a acestuia este de ajuns in a face o comparatie intre diplomatia romaneasca si cea germana, mai ales pe teme atat de sensibile si atunci cand „tinta” este „o putere nucleara a lumii”, cum ii place lui Vladimir Putin sa le readuca mereu aminte occidentalilor : ”Va felicit pentru realegerea dumneavoastra si astazi este mai important ca oricand sa ne continuam dialogul si sa incurajam relatiile dintre tarile si popoarele noastre.

merkel 1 720x404 MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

Angela Merkel s-a grabit sa-l felicite calduros pe Putin

Pe aceasta baza va trebui sa depunem eforturi pentru a aborda provocarile importante, bilaterale, dar si internationale, in mod constructiv si a gasi solutii acceptabile. Va felicit calduros pentru realegerea dumnevoastra si va doresc succes pentru sarcinile care va asteapta”.


4 comentarii to MAE da „cu mucii in fasolea” lui Putin!

 1. cobe

  Mi se pare ca belescanu fumeaza iarba sau frunze dar nu de tutun,ce avea daca se abtinea de la asa gafa,sper sa fi primit ordin de la stapani sa faca sau sa dreaga aiurea.

 2. hmghjm

  machidonul poponar Melescanu are misiunea sa ma omoare – de aia nu supara nici Rusia nici Asia pana mor. Dar or sa vada ele dupa aia!

 3. sabaku

  senilul mos besleaga de la “externe” nu este in stare dacat sa suga trabucul … hai la “penzie” fostule studinte de pe vremea “secoritatii” a cea betrana !

 4. terente revine!

  nu suntem in stare sa avem o diplomatie ca lumea.acest ofiter sie a dat in mintea copiilor(asa intinereste alde cadrele-le lasa sa imbatraneasca) si da cu m…in fasole.bunicu mergi acasa sau unde vrei dar lasa-ne.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!