DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Lista ultimelor executii din sistem!

Lista ultimelor executii din sistem!

Autor:

Zilele trecute a fost incheiat un armisititiu surprinzator,care ar trebui sa aduca linistea, cel putin pentru o scurta perioada de timp, in sistem. Astfel ca, in urma negocierilor secrete purtate si cu acceptul tacit al celor mai importanti lideri politici,  taberele care se lansasera intr-un razboi surd pentru dominatia asupra structurilor de forta s-au angajat sa renunte momentan la orice alta operatiune sau lovitura, fie ea una directa sau, mai ales, cu manta. Si cu toate ca pana si unii initiati ai sistemului s-au repezit sa catalogheze recenta intelegere drept un „blat ordinar”, lucrurile par sa stea totusi cu totul altfel.

 

cap lista Lista ultimelor executii din sistem!

Valul de dupa „armistitiu” va lovi nu doar serviciile, dar si ce a mai ramas din MApN si MAI

Iar in timp ce gruparile rivale se repozitioneaza strategic, pentru a respecta chipurile „pacea” convenita pentru o luna-doua, deja se lucreaza la lista viitoarelor executii care se vor face atat la varful structurilor informative, cat si a altor institutii de forta sau componente vitale ale infaptuirii actului de Justitie. Executii care vor fi si ultimele operate la acest nivel, mai ales daca importanta delegatie a marilor companii americane care tocmai ce se pregateste sa descinda la Bucuresti isi vor da OK-ul pentru demararea unui veritabil „plan Marshall” de investitii strategice in tara noastra. Si atunci, asa dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, partenerii americani vor gira lista finala, urmand ca acesta sa fie un „moment zero”, dupa care stabilitatea ar trebui sa fie principala caracteristica a sistemului. Si cum tocmai in aceste zile se duc deja lupte subterane pentru ca diversele tabere din sistem sau din clasa politica sa -si poata salva unii dintre protejati sau de a-i baga pe altii pe lista neagra, surprizele deja au inceput sa apara. Astfel ca in timp ce unii generali precum Lucian Pahontu raman „tinte in miscare”, americanii nemiscand un deget pentru a le salva pielea, alti sefi de structuri sunt tot mai aproape de a respira linisti ca vor trece si acest hop…

Armistitiu mincinos

Sabiile au fost bagate deja in teaca, taberele rivale din sistem „jurand pe rosu” ca se vor ignora reciproc pentru o perioada de o luna-doua. Si cu toate ca, de ochii lumii cel putin aceasta pace negociata „cu japca” de pe pozitii de forta, de catre cei care au amenintat ca altfel isi vor rupe cu totii gatul va fi respectata, urmand deci ca atacurile frontale purtate prin intermediari sa inceteze pentru cateva saptamani. Cu toate acestea, pana si marea majoritate a celor implicati stie foarte bine ca este vorba doar de un „armistitiu mincinos”, in care au loc regrupari de forte in vederea a ceea ce asteapta deja toata lumea : inclestarea finala!

„Noaptea cutitelor lungi”

Caci doar nimeni nu mai este atat de naiv, mai ales printre cei care au petrecut deja si peste un deceniu la varful sistemului, incat sa creada ca lupta subterana purtata in ultimele luni va putea continua la nesfarsit. Mai ales ca o asemenea strategie nu poate fi aplicata nici macar la nivelul SRI-ului, singurul serviciu care a reusit declansarea unei operatiuni de o complexitate fara precedent pentru „autocuratirea” structurii. 02 03 Lista ultimelor executii din sistem!Si, chiar daca zeci de generali din vechea garda au fost fie convinsi sa faca singuri pasul inapoi, fie au fost pur si simplu „ejectati” din sistem, lucrurile tot se misca prea greu. Cel putin pentru „vizionarii” negociatori romani care poarta tratative avansate cu partea americana pentru ca, daca se va bate palma pentru demararea marilor investitii in domeniile militare si energetice, agentiile de peste Ocean vor cere ca, din momentul intrarii lor „pe piata”, sa se opreasca instantaneu „bulibaseala” din sistem si sa fie stabilitate. Chiar daca in acest sens va fi nevoie sa se inchida ochii la o „noapte a cutitelor lungi”, in care sa se transeze rivalitatile duse deja prea departe dintre structurile informative. Dar  si cele dintre „lupii tineri” care simt ca le trece vremea daca nu forteaza venirea la Putere si „nemuritorii” care se agata de functiile detinute.

Scapa care poate!

Tinand insa cont de miza acestei operatiuni, mai ales ca este de asteptat ca apoi „faliile” din sistem sa se aseze pentru multi ani de acum inainte, este greu de crezut ca se va putea vorbi de o victorie clara a uneia sau alteia dintre tabere. Ci, mai degraba, dupa cum sustin sursele noastre, lista finala va fi un „cupaj” de „sacrificati” din toate taberele, pentru ca de „ultimele executii din sistem” scapa doar cine poate.

lucian pahontiu spp 465x390 Lista ultimelor executii din sistem!

Lucian Pahontu asteapta inca o minune…

Si, mai ales, pentru a fi sinceri pana la capat, cine este considerat de catre americani ca putand face si in continuare servicii pragmatice puse in slujba parteneriatului strategic. Iar in timp ce „sifonelile” interne de pana acum probabil nu mai sunt considerate chiar atat de importante de catre mult mai pragmatica Administratie republicana a SUA, miza se va pune mai degraba pe latura militara. Asa ca, dupa ce reprezentantii celor mai mari si influente companii americane, multe dintre ele cunoscute ca fiind mai mult decat apropiate de „zona gri” a agentiilor de securitate americane isi vor informa colaboratorii din zona de intelligence ca, gata, sunt pregatiti sa-si bage miliardele de dolari in tara noastra, probabil se va da drumul la „marea decapitare”. Iar lista executiilor va cunoaste ultimele modificari, dupa care, in timp ce locatarii de la Kiseleff si Cotroceni se vor face ca nu se baga in aceste probleme, vor fi cunocuti si cei care vor ramane sau vor fi propulsati la butoanele unui sistem pentru care apropierea de Washington si indepartarea de serviciile franceze si germane va reprezenta o prioritate absoluta…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!