DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Justitia si-o ia peste bot de la Bruxelles

Justitia si-o ia peste bot de la Bruxelles

Autor:

Iata ca, in timp ce Romania are inca un procuror general tentat de fantasmele Inchizitiei, perceptia asupra Justitiei se schimba radical. Ci nu la Bucuresti sau Sofia, ci tocmai la Bruxelles, acolo unde s-au inmultit simtitor semnalele ca Justitia nu mai trebuie sa fie ce-a fost pana nu de mult.

 

curtea de justitie Justitia si o ia peste bot de la Bruxelles

Curtea de Justitie a UE se declara „necompetenta”

Astfel ca, doar pe parcursul unei singure zile, Curtea de Justitie a Uniunii Europene si-a declarat „necompetenta” in judecarea recursului unor solicitanti de azil, nemaintrand astfel pe „felia”  nationala a judecatorilor din tarile membre. Iar dupa aceea, comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova a declarat ca, desi nu a putut sa-i convinga pe cei de la Volkswagen sa plateasca vreo despagubire pentru „scandalul noxelor”, dupa model american, Justitia europeana nu va intreprinde niciun demers impotriva cunoscutului producator de autoturisme.

Curtea de Justitie, necompetenta!

Faptul ca o instanta precum Curtea de Justitie a Uniunii Europene a inceput sa spuna „NU” la judecarea anumitor spete, recunoscandu-si in mod oficial „necompetenta” este de-a dreptul socanta.

vw Justitia si o ia peste bot de la Bruxelles

Scandalul „Dieselgate” nu va ajunge în Justiție

Si se poate deschide astfel o adevarata „cutie a Pandorei”, pentru ca magistratii Curtii Supreme si-au motivat decizia pretextand ca nu se pot pronunta pe o speta care priveste tratatul privind refugiatii dintre Uniunea Europeana si Turcia. Pentru ca acest tratat ar fi fost negociat de diverse tari separat. Ceea ce inseamna ca, de acum inainte, Curtea de Justitie nu se va mai pronunta pe nenumarate alte spete, pasand sarcina sistemelor judiciare din tarile membre.

Multinationalele, de neatins

Si cu toate ca de la declansarea scandalului „softului mincinos”, puternicul grup Volkswagen a fost amenintat in nenumarate randuri cu declansarea unui proces la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, in urma plangerilor reprezentantilor a diverse tari in care au fost vandute masinile „masluite”, acestei ipoteze i s-a pus oficial cruce chiar de catre Vera Jourova, nimeni alta decat comisarul european pentru Justitie, consumatori si egalitate de gen.

vera jourova 0 Justitia si o ia peste bot de la Bruxelles

Vera Jourova, Member designate of the EC in charge of Justice, Consumers and Gender Equality receives Isabelle Falque-Pierrotin, Chair of the French National Commission for Data Protection and Liberties (CNIL), and Chair of the Article 29 Working Party

Care si-a facut mea culpa ca nu a reusit sa-i convinga pe germani sa plateasca despagubiri pentru consumatorii europeni afectati de scandalul „Dieselgate”. Mai ales ca existau indicii ca totul se indreapta spre o intelegere financiara, la fel cum s-a petrecut in SUA, acolo unde dupa ce Justitia americana a intrat in reprezentantii firmei, conducerea Volskswagen s-a conformat imediat si a platit o suma uriasa. In UE insa, Justitia europeana iata ca este neputincioasa in fata tot mai influentelor multinationale, mai ales atunci cand acestea sunt de sorginte germana…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!