DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Judecatori si procurori fug din sistem!

Judecatori si procurori fug din sistem!

Autor:

Soc si groaza in magistratura, dupa ce s-au cam naruit si ultimele sperante ca Legea raspunderii magistratilor va fi stopata cu totul la Curtea Constitutionala. Numai ca, daca parlamentarii Puterii se vor mobiliza si vor indrepta putinele modificari cerute de catre CCR, atunci deja se poate calcula „AMR” -ul pentru intrarea in vigoare a legii care da deja frisoane multora dintre magistratii ramasi acum singuri si speriati prin campurile tactice ale Justitiei.

 

judec Judecatori si procurori fug din sistem!

Se tem de Legea raspunderii magistratilor

Iar cei mai bulversati sunt, desigur, procurorii si judecatorii care se obisnuisera deja doar sa citeasca „biletelele” primite pentru a sti apoi cum sa deruleze o ancheta sau sa dea o sentinta, la adapostul protectiei care credeau ca este una vesnica. Asa ca zeci de procurori si judecatori deja isi pregatesc documentele de retragere, fie prin iesirea la pensie, fie prin trecerea „la civilie”, initiatii sistemului asteptandu-se ca, in cel mai scurt timp, CSM-ul sa fie asaltat de astfel de cereri. Numai ca aceasta „curatenie” de primavara,  una binevenita de altfel, va produce si o criza fara precedent de personal, care ar putea bloca pentru o buna perioada activitatea Parchetelor si Tribunalelor…

Frica de raspundere

Desigur, un exod asemanator a mai avut loc si la nivelul institutiilor de forta, cel mai afectat fiind, de departe, Ministerul de Interne. Numai ca in acel caz mii de cadre s-au inghesuit sa se repeada pe „usita” oferita de primirea unei pensii chiar mai mari decat salariul, asa ca motivul „hemoragiei” de oameni a fost unul strict pecuniar. In timp ce in cazul judecatorilor si procurorilor care deja isi calculeaza „proiectiile” de pensie doar „frica” de raspundere este explicatia la indemana pentru ca dau bir cu fugitii. Pentru ca daca veteranii care accepta sa se multumeasca doar cu o pensie de cel mult 85 % din salariu reprezinta grosul celor care vor pleca, sunt si multi tineri, mai ales procurori, care vor renunta la sistem si se vor „refugia” in privat, de frica sa nu se declanseze „Jihadul” financiar impotriva lor odata cu intrarea in vigoare a noii Legi privind raspunderea magistratilor.


3 comentarii to Judecatori si procurori fug din sistem!

  1. cobe

    Va fi o hemoragie binevenita,dar,lipitorile au supt deja destul si se vor retrage cu averi suficiente pentru cateva generatii.Nu se mai putea fara raspundere,nimic in lumea civilizata si democratica cu adevarat nu se face,infapteste fara raspundere,daca este cazul sa fie raspundere.Numai in aceasta Colonie un proces simplu,clar,cu probe indubitabile treneaza multi ani pentru ca magistratii iau spagaraie multa,de la toti cei aflati in proces,iar cine da mai mult castiga,dar dupa foarte multi ani.

  2. Alex

    In felul acesta se curata sistemul de cartitlțe. Rusine sa va fie!

  3. GICA

    Am spus-o de mai multe ori ca procentajul cel mai mare a coruptilor este in justitie in raport cu oricare institutie din aceasta tara. Cei mai multi deontologi,analisti politici si persoane ai sistemului incercau sa scoata in evidenta faptul ca doar un mic procent din sistemul juridic ar pute fi corupti si santajabili-pe dracu este chiar invers spre dezamagirea celor creduli sau a celor cu interese in acest sistem.Nu amcrezut nici o clipa in aceasta incercare de a prezenta onorabil justitia cum nu cred nici in politie si celelalte institutii de forta.Cum bine spunea Cobe aceste lipitori flaminde dupa ce au tinut cu dinti de salarii si pensii speciale in domeniu acum se pregatesc sa fuga ca niste lasi de frica raspunderii si prostiilor pe care le-au facut din interes.Daca pina acum au supt de la stat cit au vrut atit judecatoriicit si procurorii fugari ii vom regasi in rindul avocatilor unde vor suge in continuare de la cetateni datorita foamei de bani si indiferentei crase fata de orice este sfint si corect in aceasta tara. Sa va fie rusine CAPUSE ALE SOCIETATII ROMANESTI


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!