DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Iohannis imbraca haina militara!

Iohannis imbraca haina militara!

Autor:

Cu toata tigania politica din Romania zilelor noastre, intalnirile lui Klaus Iohannis cu cei mai importanti lideri europeni aproape ca au trecut neobservate. De altfel, in mod deloc surpinzator pentru initiatii sistemului, singurele referiri publice la adresa sefului statului au apartinut liderilor Partidului Social Democrat, care au apreciat in mod repetat „echilibrul” presedintelui.

 

america Iohannis imbraca haina militara!

După US Army, vom colabora şi la Armata UE

Si, totusi, in aceste zile Iohannis a facut o mutare strategica care se poate dovedi una de-a dreptul istorica. Si care vine la foarte putin timp dupa angajamentul luat la Washington, unde s-a parafat in mare tratatul de reinarmare al Romaniei, in urma maririi bugetului Ministerului Apararii, cu armament american de ultima ora. deal Iohannis imbraca haina militara!Iar cand toata lumea se astepta ca Iohannis sa se umfle in pene dupa succesul de la Casa Alba si sa dea cu tifla „binomului” Merkel-Macron, „neamtul” a anuntat public ca Romania va da bani pentru bugetul Armatei Uniunii Europene. Iar tara noastra devine astfel primul jucator est-european in cadrul PESCO, fondul de aparare si desfasurare a grupului de lupta al Uniunii Europene.

Se da drumul la PESCO

La prima vedere, decizia lui Iohannis de a juca la doua capete ar putea parea una de-a dreptul sinucigasa. Dar, totusi, este greu de crezut ca Iohannis a mutat la Bruxelles intr-un mod atat de categoric incat sa nu fi luat inainte si „OK”-ul noului lider mondial. europa Iohannis imbraca haina militara!Ceea ce inseamna ca Romania isi poate fructifica o carte nesperata, devenind unul dintre cei mai importanti jucatori militari de pe continent, asigurand inclusiv interconectarea intre noile trupe americane care vor sosi in tara noastra sub stindardul SUA si viitoarea Armata a Uniunii Europene. Mai ales ca, gata, liderii Uniunii Europene au dat asigurari ca vor declansa in cel mai scurt timp proiectul PESCO, fondul de aparare si desfasurare a grupului de lupta al UE. De fapt, este de vorba de o formula de cooperare permanenta in domeniul apararii nationale care trebuie sa conduca la formarea unei armate comune alcatuita din peste 60.000 de militari profesionisti „federalisti”. Desigur, nu este un secret ca si acest proiect costa, din moment ce Iohannis a promis deja ca va cere din nou clasei politice romanesti sa fie solitara si sa aprobe marirea bugetului Apararii pentru a se asigura participarea tarii noastre la PESCO. Dar, in acelasi timp, si beneficiile pe care le putem obtine, ca si „stat-jucator” in aceasta parte a lumii.


1 Comentariu la Iohannis imbraca haina militara!

  1. strul

    Avem prea multi bani. iar dezarmarea tine de comuniști si hippy.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!