DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Internele, umilite de Politia Locala!

Internele, umilite de Politia Locala!

Autor:

Politisti, jandarmi, pompieri si alte zeci de mii de cadre sunt in pragul „apoplexiei”, dupa ce in sistem a rabufnit, zilele acestea, adevarul despre diferentele salariale uriase dintre membrii a diverse structuri. Si umilinta indurata de catre angajatii Ministerului de Interne este cu atat mai mare cu cat cei care le fac „sac” cu fluturasii de salarizare pe la nas nu sunt sereisti, sepepisti sau cine stie ce spioni ai SIE, ci „gardienii publici” de la structurile de Politie Locala.

 

cap cub Internele, umilite de Politia Locala!

4769 lei duce acasă un “local”

Care, cel putin in cazul unor municipii precum Constanta sau a anumitor sectoare bucurestene au ajuns sa castige mai mult decat politisti cu o cariera impresionanta in spate si cu zeci de misiuni operative rezolvate la activ.  IMG 4337 Internele, umilite de Politia Locala!Asta desi, fara nicio suparare pentru nimeni, nu exista termen de comparatie intre complexitatea si riscul activitatii politistilor „pe bune” si a celor de la Locala. Desigur, este meritul reprezentantilor celor din urma ca au reusit sa-si apere atat de bine interesele, desi, probabil, si in cadrul structurilor de Politie Locala exista „falii” insemnate, cei mai „in vana” financiar fiind cei care au atributii pe linie de control. Insa, totusi, care mai este atunci „statutul special” al unui politist, jandarm, pompier sau salvator SMURD care isi risca viata in misiuni operative, daca acestia, in cel mai fericit caz, de-abia se apropie cu veniturile nete lunare incasate de „colegii” de pe langa primarii…

Efectul „Alexe”

Normal ca dupa dezvaluirile din „National” cu privire la iesirea la pensie a chestorului de politie Irina Alexe, la nici 43 de ani, cu o „renta” lunara de aproape 140 milioane de lei vechi, iti creezi o anume imagine despre ceea ce se intampla in Ministerul de Interne.

poli Internele, umilite de Politia Locala!

Poliţiştii, jandarmii, pompierii şisalvatorii SMURD salivează după banii”gardienilor publici”

Si daca mai pui la socoteala si pensiile de „110 la suta” din salariile curente cu care au iesit nenumarati sefi in ultima vreme, ai putea fi tentat sa crezi ca, la Interne, este un adevarat paradis financiar. Ceea ce explica, intr-o oarecare masura, si mirajul „stabilitatii financiare” care atrage puhoaiele de tineri care continua sa faca nopti albe pentru a se inscrie la Academia de Politie sau la scolile de subofiteri. Insa cu totul alta va fi perceptia cand, iata, se afla deja ca marea majoritate a cadrelor MAI nu castiga nici macar cat un politist local. janda 1 Internele, umilite de Politia Locala!Care, in urma unor recente modificari legislative operate in urma presiunilor bataiosilor lor lideri sindicali, dar si a faptului ca unii primari isi permit sa fie mult mai generosi decat ministrii, au reusit sa sparga noi si noi plafoane salariale.

Exod in sistem

In ultima vreme, tot mai multi oameni cu experienta in sistem, mai ales din Ministerul de Interne sau cel al Apararii au ajuns sa se zbata sa se transfere, dar culmea, nu la o alta structura din aceeasi institutie, ci viseaza sa se bage „sluga la stapan” la Politia Locala de pe langa vreo primarie importanta. interventie smurd Internele, umilite de Politia Locala!Si acest exod este intr-un fel de inteles daca ne gandim ca „localii” au ajuns sa aiba salarii mai mari decat politistii din strada. Ca sa nu mai vorbim de „greucenii” care au prins locuri la Directiile de Control, ca aici vorbim deja de un alt nivel, similar celor din serviciile secrete.  Insa si mai relevante sunt nenumaratele exemple a celor care au calitate de inspectori locali la Politia Locala si au salarii frumusele, la Constanta plecand de la 3.100 lei in sus iar la Bucuresti de la 3.600 lei. Iar situatia este similara in cam toate marile orase, la aceste salarii de baza mai adaugandu-se si norma „universala” de hrana de 990 lei. Asta in conditiile in care, in politie, indiferent ca esti ofiter sau subofiter, ti se calculeaza norma de hrana in functie de zilele lucratoare, existand astfel situatii in care politistii „pe bune” nu pupa neam norma incasata de cei de la structurile de Politie Locala. Oricum, bataia cea mai mare pentru a prinde un loc la Politia Locala este la Serviciile de disciplina in constructii, protectia mediului, activitati comerciale, control lucrari sau, nu-i greu de banuit de ce, control comercial. Oricum, toti cei care erau la disciplina in constructii sau la alte servicii au trecut in corpore la Politia Locala, avand salarii foarte mari, basca norme de hrana si tot felul de alte sporuri.

Fluturas viral

Fluturasul unui politist local a devenir viral pe net, culmea, „sharuirea” obsesiva a acestuia avand loc printre angajatii Ministerului de Interne. Care citesc crucindu-se cum se ajunge la un rest de plata net de 4.769 lei, dupa ce la salariu se mai adauga norma de hrana, orele de noapte si sporurile pentru conditii deosebite, conditii vatamatoare sau confidentialitate!

Spor de ceai!

Iar larghetea financiara din anumite structuri de Politie Locala poate fi concretizata cel mai bine printr-un dosar al procurorilor anticoruptie, in care unii oameni ar fi primit inclusiv un fel de spor de ceai si unui de vreme rea pentru ca au fost folositi la anumite actiuni de deszapezire. Asta in timp ce politistii, jandarmii si pompierii care au intervenit zi si noapte au primit zile libere, dar si alea cand se va putea… Desigur, nu mai are rost nici sa vorbim de diferenta tot mai mare de dotari dintre cele doua „Politii”. Pentru ca, in timp ce „localii” se trezesc cu sali ultramoderne de sport, dotari tehnologice de ultima ora pe masinile noi noute si nenumarate alte investitii masive, sefilor de sectii de prin Bucuresti le este si rusine sa invite pe cineva in birourile lor „gemand” inca de dulapuri metalice ruginite si mobilier mancat de carii. Asa ca, pana sa–i satureze pe angajatii MAI cu zile libere si multumiri scrise, poate ca ar fi cazul ca si conducerea ministerului sa gaseasca si solutii concrete pentru a mai duce si oamenii astia barem cateva sute de lei in plus acasa. Ca, daca s-a putut la Locala, de ce nu s-ar putea si la MAI?


66 comentarii to Internele, umilite de Politia Locala!

 1. AMERICANUL

  POLITIA LUI BLAGA TREBUIE DESFIINTATA
  DOAMNA MINISTRU,
  Pentru normalizarea vietii publice, in vederea cresterii eficientei activitatii si prestigiului institutiilor ce apartin Sistemului de Ordine Publica din Romania, tinand cont de abilitatile dvs execelente, va adresam rugamintea sa propuneti adoptarea in regim de urgenta a modificarilor ce sunt necesare LEGII nr. 155/2010 – a politiei locale sau abrogarea acesteia prin repunerea in vigoare a Legii politiei comunitare din urmatoarele considerente:
  Legea 155/2010 a fost emanata din ambitii eschibitioniste ale unor fantezisti rataciti in politica romaneasca fie si pentru a-si satisface scopurile meschine (neligitime). Legea 155/2010 este o aberatie juridica deoarece ofera in mare parte competente identice cu cele detinute de politia statala (materiale dar si teritoriale) unor structuri fantomatice cu angajati (fosti gardieni publici) ce nu au potential stiintific sau pregatirea juridica necesara iar cazierul unora este de neacceptat la orice angajare. Aceasta lege dovedeste clar cata lipsa de rigoare si exigenta exista in procesul de elaborare a sistemului legislativ din Romania.
  Legea 155/2010 a fost emisa, fara nici o simulare ori studiu de impact, din informarile transmise VEHICULATE de mass-media a reiesit ca s-a avut in vedere faptul ca Politia de Ordine Publica si o parte din cea Rutiera sa treca din structura IGPR la Primarii (pentru formarea in mod aberant si anormal a poltiei fiecarui primar), lucru care nu s-a mai realizat si nici nu se justifica, dovada fiind necesitatea reinfiintarii Posturilor de Politie comunala.
  Situatia actuala nu permite efectuarea unor activitati specifice de prevenire a infractionalitati inclusiv prin aplicarea de amenzi contraventionale in mediile si zonele pretabile, stabilite in baza evolutiei situatiei operative cunoscute de politia nationala din datele statistice, deoarece asa zisa politie locala bruieaza orice plan sau strategie politieneasca ori judiciara dispusa de parchetesi nu numai.
  Modul de actiune a asa zise politie locala (prin uzurpare de calitati oficiale) cu uniforme si echipamente similare cu ale politiei nationale nu face altceva decat sa slabeasca existenta Statului de drept pe care pretindem ca dorim sa-l construim in Romania.
  Potrivit prevederilor art. 4 alin(1) din Legea 155/2010 “ Politia locala se
  organizeaza si functioneaza, prin hotarare a autoritatii deliberative a
  administratiei publice locale”.
  Atributiile alocate prin legea in cauza contravin flagrant prevederilor Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata, care la art.2 consemneaza “Consiliile locale pot stabili si sanctiona contraventii in urmatoarele domenii: salubritate; activitatea din piete, curatenia si igienizarea acestora; intretinerea parcurilor si spatiilor verzi, a spatiilor si locurilor de joaca pentru copii; amenajarea si curatenia spatiilor din jurul blocurilor de locuinte, precum si a terenurilor virane; intretinerea bazelor si obiectivelor sportive aflate in administrarea lor; intretinerea strazilor si trotuarelor, a scolilor si altor institutii de educatie si cultura, intretinerea cladirilor, imprejmuirilor si a altor constructii; depozitarea si colectarea gunoaielor si a resturilor menajere”.
  Drept urmare atat pentru normalizarea activitatilor specifice politiei precum si a celei judiciare cat si pentru eficietizarea cheltuirii banului public (este incredibil cate fonduri financiare ale autoritatilor locale sunt risipite “pe apa sambetei” cu destinatia politie locala, chirii pentru spatii destinate sediilor, dotari aberante, consum de carburanti fara limita, etc) va rugam sa intreprindeti masurile de ordin legislativ ce se impun.
  JOS MAFIA SUS PATRIA.

  • Eu

   Cine nu va lasa sa iesiti in strada ?
   Nimeni nu va vede, de bn de rau, localii sunt la orice ora in strada, sunt vizibili. Militieni frustrati, la munca, pt cetatean.Ati intrat numai pe pile. Voi faceti 3 luni de cursuri, localiu la fel, si o fac la scolile MAI; deci care este diferenta ? Frustratilor !!!

   • Florin

    Bai papagale ce dracu vb cand politia locala suna pe 112 la orice eveniment ca nu se descurca și sa vina politia națională ca ei nu fac fata evenimentelor. Deste ce vorbim, ați auzit și voi de dosare penale, de munca informativa, interceptari, percheziții, mepI, map,

   • Stefan

    Nu stiu cum e la tine, dar la mine sunt vizibili in strada la orice ora atat jandarmii cat si politistii la fel ca si localii, iar daca vrei sa vorbim despre diferenta… sunt mai multi in MAI care au scoala de politie de 2 ani (scoala militara in cazul jandarmilor) si Academia de Politie , decat cei angajati din civilie si care au facut un curs de 3 luni … diferenta e ca aceia care au facut cursul de 3 luni se duc sa lucreze cu cei cu 20+ ani vechime si scoala de politie care ii invata meserie timp de ani de zile.

    Un local face cursul de 3 luni, dar face doar cum sa dea amenzi si cum sa stea drept (nu cercetare, nu interventie, nu dosare penale) si apoi se duc printre altii care au facut acel curs de 3 luni si fac ce au invatat, adica sa dea amenzi la patrunjel si gunoi, iar daca doamne fereste politia sau jandarmii sunt la alte interventii, ii trimit pe ei la 112 si ii tin pe oameni de vorba si nu stiu ce sa faca pana cand termina cei antementionati interveniile si vin la a lor sa rezolve.

    • Vasălie

     Si in scoala aia de politie au intrat cu 10 sau 5 ? Doi ani au dormit pe ei ,când termină nu stiu să scrie un P-V….Iar unii, spune-o pe aia dreaptă,ies la pensie si nu stie să facă o cercetare la fata locului.Fostul Sef al Pol Nationale pe Municipiu e acum la Pol.Locală….(la noi),cred că avem de la cine invata…Am fost la cursuri S.MAI…am intâlnit politisti locali care au avut următoarele meserii:inginer minier,inginer cercetare navală,ofiter MAPN,profesor de lb.franceză,jandarm,absolventi a unei facultăti de drept(care au pierdut sau nu au găsit un loc de muncă)….Despre ce materie cenusie vorbesti?..

   • Gogu

    Pai un frustrat de papagal local este deranjat de comentarii, normal…

  • Marian

   Americanule,nu mai dezinforma,ai dat copy paste dupa google?iti alegi pasajele care iti convin?Cei din M.AI au salarii foarte mari in comparatie cu cei din politia locala!!!!!!!!pot aduce dovezi cand doriti!

   • Stefan

    Te rog vino cu dovezile, dar cu dovezi despre un subofiter care munceste in strada, nu un chestor sau general de la birou care are nu stiu ce merite inventate si prime.

    Eu iau 2400 apropo

    • Marian

     Da si un local castiga 1550 lei,tot in starda sta si face munca ingrata pe care domnia ta nu o poate face!iti postez fluturasul.Nu vedeti ca se vrea invrajbirea intre cele doua structuri?Nu-ti trebuie foarte mare inteligenta ca sa pricepi asta!Intreaba in teren cand te intalnesti cu un local daca iti poate arata fluturasul,apoi sa faci afirmatii gratuite!

  • Ion

   Un politist trebuie să :”aibă potential stiintific ” ? Acum inteleg de ce prostănacii, care nu ieseau din nota 5 la liceu , sunt astăzi agenti la Pol. Natională.Am observat că ,se intră si cu 5 in scolile de militie (cu toate că este un test grilă “e grele ” …altii intră cu pile ,mai nou sau mai vechi…DESTEPTILOR!!! De spăgari ce sunteti ati făcut de ras uniforma si profesia,nu mai pun la indoială si “potentialul stintifico-fantastic ” pe care il aveti.Să vă fie rusine că,vă luati de altă categorie profesională INCULTILOR ! Majoritatea ,dintre domniile voastre, ar trebui să meargă la Grădinită ,acolo te invată să respecti oamenii,să vorbesti frumos….

 2. Cetatean

  Cand localii aveau 560 lei, si asta timp de 4_5 ani, nu ati zis nimic nemernicilor.

  • Cetățean

   Aceasta Politie pentru “pătrunjel și leustean” nu avem nevoie. Jandarmeria, jos PĂLĂRIA.

  • Stefan

   Cand localii aveau 560, jandarmii aveau 1100 … acum e invers, localii au 4700 iar jandarmii 2400 … E corect sa iei banii astia pt patrunjel ?

  • m

   Păi atâta merită marea majoritate, nu 4700, de asta a tăiat Dracnea de la M.A.I și a mărit bugetul la Administrația locală, să vă mărească vouă salariile care nu le meritați.

  • mihai

   Păi atât merită marea majoritate dintre voi, nu 4700, de asta a tăiat Dracnea de la M.A.I și a mărit bugetul la Administrația locală, să vă mărească vouă salariile care nu le meritați.

  • Eu

   Cred ca deja esti invrajbit.nu jigni .

 3. Alex

  , UITATI CATA DEZINFORMARE IN MASS-MEDIA!
  MINT CU NERUSINARE SI POSTEAZA FLUTURASI PRECUM AM AVEA SALARII DE 4700LEI!PAI SA SE ANGAJEZE EI PE SALARIILE NOASTRE SI NOI PE ALE LOR!UN POLITIST LOCAL CLASA 3 (STUDII MEDII) CU 25 ANI VECHIME SI TOATE SPORURILE CASTIGA MAXIM 2100 LEI IAR UN SUPERIOR CLASA 1 (STUDII SUPERIOARE)VECHIME MAXIMA CASTIGA 2400LEI ,UN DEBUTANT CASTIGA BANI IN MANA 1550LEI

  • Ionut

   La care se mai adaugă norma de hrana si de echipare (adică vreo 1200 lei)

   • Stefan

    Nu mai minti Alex, vecinul meu radea de mine saptamana trecuta ca eu iau 2400 iar el 4200, si a aratat si fluturasul … nu stiu pe la ce comuna saraca lucrezi tu, dar la oras asa se ia.

    • Alex

     Lucrez in Bucuresti politie locala de sector,daca doresti iti pot arata fluturasul meu!Singura politie locala din tara care castiga ceva mai bine este politia locala a Capitalei ,pt ca fac parte din aparatul central!Restul este Can Can,opreste un politist local si roaga-l sa-ti arate fluturasul si te vei convinge!PS:lucrez intr-un sector cu o populatie de peste 400mii locuitori,nu cred ca este comuna ,sat,este Bucuresti domnule!

    • Alex

     Se fac angajari la locala,daca credeti ca este mai bine ca si nivel de salarizare si munca putina,veniti la politia locala,avem nevoie de oameni cu experienta!Am colegi care au luat examenul in M.A.I si spun ca au cu cel putin 7-800 lei mai mult salariu decat la locala,munca mai putina si mai mult respect!Acum lucreaza la sectiile 12 unu si celalalt la sectia 2 politie!

   • Alex

    Se adauga la dumneavoastra nu la politia locala!Nu-ti da nimeni bani de haine!Iar norma de hrana nu toti politistii o primesc,unii primesc 450 lei norma de hrana iar in aparatul central 900 lei!Aveam pretentii de la domniile voastre,doar ati facut o scoala sunteti politisti!Cercetai si veti afla adevarul,nu luati de bun tot ce se scrie pe net!Un oarecare cetatean poate fi pacalit,dar de la un politist avem pretentii!

  • politia locala

   pe fluturas scrie politist si nu politist local! a observat asta careva? e cumva articolul scris “la ordin”? din ordinul cui, pentru ce interese?

  • dan

   pai ce faci tu ma de 2100 cind un profesor cu 17 ani de scoala ia 1700?

  • Io

   De unde dracu are 25 de ani vechime ? Nick daca era guardian de cane s-a infiintat structural nu plate avea atata vechime ! Plate la paza contractuala pe vremuri !

 4. Sorin

  Asta este dezinformare pe fata!Nici macar nu este fluturas de salariu de poitis local!Vrei sa-ti arat eu fluturas de salar in politia locala?

  • Stefan

   Nici de MAI nu e … o fi scos la imprimanta … dar vecinul meu care e PL, tot ia 4200, vazut de mine fluturasul cand era beat si se lauda.

 5. Ionut

  Atata timp cat exista Uniunea Europeana, va exista si Politia Locala! Punct! Va agitati si vorbiti degeaba! Din cauza faptului ca nu vi s-au mai marit salariile de foarte mult timp, ceea ce nu este normal, ati inceput sa loviti in altii, lucru ce nu va face cinste! Sunt ministere diferite, asa ca nu aveti ce compara, salarial vorbind! Vreti aducerea salariilor la zi, aveti sindicate, sunteti reprezentativi? Daca da, asa cum stiu, faceti ceea ce trebuie sa faceti si lasati mediul on line supra intoxicat! Si inca o remarca: aveti bunul simt sa recunoasteti ca in marile orase si in majoritatea tarii acolo unde este Politie Locala, activitatea la nivel de Politie Municipala, vi s-a mai usurat? Ar fi timpul sa lasati la o parte obedienta si sa cautati rezolvarea cauzei, nu sa va uitati in curtea vecinului! Va doresc succes pt aducerea la zi a salariilor!

 6. ionuț

  Nu mai mancati rahat cu gura plină, dezimformati oamenii cu minciuni, as vrea sa vad si eu unde lucrează polițistul local de are salariul acela,ca eu unul nu i-au mai mult de 2.400 lei pe lună cu tot cu sporuri si vechime in muncă de 21 de ani. Sa va fie rușine media de cacat! Si in primul rând pe fluturas am observat ca scria polițist, vreau sa va spun ca fluturasii noștri de salariu nu scrie asa ceva.

 7. anthy

  scrie în pana mea cu DIACRITICE

 8. Alex

  Felicitari pentru articol! Avem atributii si responsabilitati infinit mai mari decat cei de la Politia Locala, insa suntem platiti mult mai prost decat ei. Avem de rezolvat dosare penale complexe, descinderi in cadrul lumii interlope de “scos” AN-uri, interventii nasoale la 112, filaje si multe altele, iar cand vezi acest fluturas de salariu te apuca dracii.Am invatat inainte de examenul la Academie de mi-au sarit capacele si in timpul celor 4 ani mai mult. Dupa 10 ani in cadrul SIC, am un salariu de 3500 lei. Macar ce de la Locala care au comentat sa aiba un gram de demnitate si sa recunoasca.In orasele mari, nu exista politist local cu studii superioare( 99% pe la Spiru Haret) sa aiba un salariu de la 01.02 sub 3000 lei.

  • Andrei

   Tot ce ai descris tu mai sus o fac cei bic/sic. Tu ca milițian ai intervenții 112, rapoarte de activitate și raportul de constatare/ depistare + declarații, asta în cazul unei infracțiuni. Nu vă mai călcați pe voi atâta, că nici voi nu vă omorâți cu munca.

 9. gabor

  cifra e corecta. atat iau inspectorii de la directiile de control. la care se adauga spaga

 10. Tony

  RUSINE..politistilor care scriu aici
  !
  Domnule politist acum citiva ani am executat serviciul de noapte umpreuna,am luat cite o sticla in cap,tot impreuna.Dumneavoastra cu 3500 salariu iar eu cu 700.De ce nu ati fost atunci indignat???De ce nu ati facut atunci scrisori pentru desfiintare.
  Cind sunteti putini si apelati la noi,de ce nu mai suntem analfabeti,de ce cind aveti nevoie cele 3luni de scoala sunt mai mult decit suficiente.???
  De ce ne pasati unele apeluri cind Dumneavoastra Domnule POLITIST nu aveti chef sa munciti???
  De ce la unele actiuni veniti cu citeva minute inainte de incepere,atunci cind toate sunt puse in ordine de catre noi???
  Unde va este profesionalismul ala pe care il tot trimbitati???
  In oras de ce dam numai noi amenzi la stationari si opriri,Dumneavoastra vi sau scos cumva din atributii aceste abateri??
  Unde sunteti Domnule Politist cind eu.stau toata ziua in intersectie???
  Dumneavoastra nu mai aveti aceste atributii???
  Cind ninge in oras Dumneavoastra Domnule Politist de ce urcati in Logan si o tuliti pe DN…..iar eu stau la dezapezit.Dumneavoastra nu aveti atributii???
  De ce ma numiti ,,politia patrunjelului,, cind stiti foarte bine ca si dumneavoastra aplicati sanctiuni pe Legea 12…..si acum ceva vreme erati Politistul desemnat sa va ocupati de piata respectiva????
  Acum ati uitat asta Domnule Politist?
  Daca nu stiati Domnule Politist ….va spun eu ca atunci cind luam una in cap sau suntem taiati cu cutitul…pierdem acelasi singe ….si el are are aceiasi culoare.
  Asa ca …Domnule Politist nu mai fii ipocrit…nu mai critica ci iesi in strada sa.ti fie apreciata munca aia pe care o tot trimbitezi dar pe care nu prea o faci…..la fel am iesit si eu in Piata Victoriei.

 11. Unu

  Va contrazic:
  1.Salariul cu fluturasul este o mare vrajeala a presei, un articol scris la comanda
  2.Oare cati din actualii ,,politisti” au fost angajati de-a lungul timpului pe baza de examen…..cofetari, bucatari , bisnitari, parchetari si din toate categoriile sociale???? Numai in ultimul an vreo’ 10.000 din lipsa de personal…..si fara studii.Care e diferenta? Niciuna !!!!!!!
  3.In toate tarile civilizate nu exista 2 tipuri de politie…..doar una.Politia Locala !!!! L.A.P.D. – Departamentul de Politie din Los Angeles, N.Y.P.D…la fel New York si n exemple, in Germania, Olanda, Franta, Spania etc.Diferenta e ca ca noi am preluat din trecut organizarea comunistilor cu Minister de Interne pe cand Uniunea Europeana ne obliga sa functionam pe baza legilor din U.E.In maximum 4-5 ani legislatia Europeana o sa oblige statul sa desfiinteze cealalta structura si sa ramana doar 1….Politia Locala.Asa cum s-a intamplat si cu Evidenta Populatiei care era in sectiile de Politie si au fost transferate in cadrul Primariilor !!!!!!

 12. Ion

  Pe strada si care culmea ajuta si pe oameni,intervin in orice situație,vad doar,polițiști locali.Am avut treaba cu ei,am fost foarte mulțumit de promptitudine,cu respect m.au tratat,foarte frumos din partea lor.De politia națională,nu se mai aude si vedea nimic,decât ca au mai luat mita,sau au mai facut accidente beți.Îmi pare rău,dar pe viitor in slujba cetățeanului,ar fi foarte eficienți,politia locala.Cel de la națională,daca întâmplător il vezi si ii ceri ajutorul, te tratează cu sictir.

 13. cristinel

  Este dezinformare, fluturaşul este al unui angajat de la Poliţia Română, ar trebui să îşi ceară scuze acest nemernic care dezinformează cu acest articol.

  • toader vasile

   In politia nationala nu exista astfel de fluturas..Punct..!

 14. Gabriela

  Pe fluturas de ce nu este specificat “politist local”?
  Nu exista asemenea salarii in politia locala. Stim doar sa ne denigram….

 15. Ion

  Ioi !Nu cred,mai ales că pe fluturas scrie politist si nu pol.local.Salariile noastre sunt un pic peste salariu minim si in unele locuri nu se da norma de hrană sau se dă foarte putin din ea.Eu iau net 1550(salariu 1200+300normă,ca asa vrea dom.primar +câtiva lei spor de noapte).Sporurile ale din fluturas ,unele,nici nu am auzit de ele…

 16. sirang

  “Divide et impera”, a fost suficient au articol de presa pentru a baga zanzanie intre structurile politienesti :), apreciez ca peste 90% din antevorbirori mei faca parte din structurile de ordine publica (politisti nationali, jandarmi, pompieri sau politisti locali. Sunt politist la Politia Nationala de mai bine de 20 de ani, lucrez intr-un orasel micut unde exista si politie locala. Colegi mei de la politia locala , sunt oameni foarte buni, foarte dedicati munci lor. Din pacate pentru cetatieni care ne platesc pe toti , nu exista o conlucreare intre cele doua structuri, menite, destinate sa apere cetateni, sa apere siguranta publica si legislatia in vigoare potrivit competentelor. Din pacate Politia locala , este frgmentata, nu are un sistem unitar de lucru cu restul politiilor locale, nu are conexiune cu politia nationala, cu prioritatile politienesti si ale cetatenilor. Eu ca politist de la politia nationala asi fi foarte bucuros daca se vor gasi solutii, initiative legislative asfel incat sa tragem cu toti la aceiasi caruta. In opinia mea personala, consider ca trebuie reformat sistemul de ordine publica. Politia locala infintata in localitati de catre consiliile locale, sa aibe aceleasi reguli de lucru cu toate Politiile locale din tara, sa fie interconectata la un sistem national , si in nici un caz sa nu se subordoneze primarului.

  Sper ca nu am suparat pe nimeni, e doar opinia mea. !

 17. gabriel

  îmi pare rău, dar sporurile rămase în afara salariului de bază se acord raportat la salariul de bază din decembrie 2009…ori în fluturaș apare suma de 300 și….nu cred să fi existat, nici măcar polițist cu statut special, vreun salariat cu salariul de bază de aproape 3000 în 2009…hai să nu mai denaturăm

 18. AMA

  Domnule jurnalist Tache, inainte de a scrie ceva, fiecare trebuie sa se informeze despre veridicitatea celor pe care le va scrie. O fisa de plata este nominala, eventual se stergea numele, si nu prevede locul de munca, ea fiind emisa de X angajator este clar ca este pt salariatii lui X, poate, se scrie pe la MAI functia ,, politist”! care este diferita de ,, politist local”! Un politist local nu poate avea acel salariu! El este incadrat in grila legii 284 din 2010, acel salariu pentru politisti locali nu il are nici seful politiei locale, poate secretarul sau primarul orasului! Despre norma de hrana la politistii locali aceasta este in cuantum de cat da Domnul Consiliul Local- prin Primar. Ca sa mai aveti credibilitate in fata noastra si a celor multi prin noi, veniti cu erata necesara!

 19. Ioan Vasile

  Afişaţi si fluturaşul de salar al unui Politist de la MAI şi dupa aceea scrieţi scrieţi ceva pentru că cu vechime de 10 ani are undeva la 3500-4000 RON.

 20. vasile.chiper

  …d/le ,eu am stat 11 ani legal in Italia.Cu tot regretul d/lor politisti care comenteaza[ii inteleg]pe blog,ma…inspaiminta.[sper ca occidentalii,nu cunosc ce ..limba romana,desi ni cred]Suntem de RASUL CURCILOR.D/LOR SUNTETI MILITARI,ce D/ZEU?E posibil asa ceva?VEDETI DACA NU CUNOASTEI LEGILE?VEDETI DACA SUNTETI PARTINICI LA DEMONSTRATIILE CETATENILOR?SA va explic:GUVERNUL FACE LEGI,nu presecintele,nu CCR,nu procurorul gen.,nu DNA si nu stiu mai…cine.DREPT URMARE :trebuie sa cerm guvernului sa ne dea LEGI CLARE,[nu in trei culori],norme de aplicabilitate ,juridice ,economice,administrative,sociale etc..nu intemprentatibile,DIN NOU,CLARE.Pai d/lor guvernul de curand [nu i/am votat]instalat dupa cate vad eu nu face altceva decat sa se lupte ,cu,presedinte,strada, procuror general,DNA,DICOT,etc,…DV.ce a/ti face? SALARIILE nu se rezolva pe saituri,bloguri,telefonie,tv,etc… CI PRIN :sindicate ,asociatii,profesionale,etc…care [urmarite de dv.]trebuie sa va reprezinte CORECT[ca de nu ,faceti

 21. Jean

  Mai nea Tache, cine te a platit pentru articol? Eu lucrez la Focsani, la noi nici directorul nu are 5000 de lei salariu, bani in mana ma refer. Ce castigi prin aceasta prin aceasta tampenie de minciuna bagata intre cele doua institutii? Chiar astazi am urmarit o emisiune la tv, un grup de tineri se ocupa, in timpul lor liber, de blocarea stirilior false pe net. Trebuie fiecare dintre cei ce stiu ca stirea e falsa, si stim f bine ce salarii avem, sa reclamam stirea. Trebuie vazut care i procedura sau cei care stiu sa ne explice.

 22. Tupeu de polițist mai

  De ce nu se specifica de unde este fluturașul? Sigur nu i de polițist local.
  Frustrările polițiștilor este datorită faptului ca sunt angajați pe funcții cu studii medii deși au studii superioare
  Si mai ales ca sunt angajați asa cum se stie…
  Cei de la Locală au atribuții pe ordine publica si pe circulație care vin in ajutorul
  Poliției Romane …. habar au ce trebuie sa faca!!!
  Am dus un infractor la o secție si ofițerul de serviciu nici nu știa ca noi tb sa il
  Predam iar ei sa se ocupe de restul…. unde ați facut voi școala ca sigur la isop, nu!!!
  Frustraților

 23. Alex

  Fluturașul în cauză este o făcătură. Posibil pentru abaterea atenției de la evenimentele din țară. Sau poate pentru disensiuni între structurile de ordine publică și circulație rutieră. Cu scopul de a nu fraterniza între ei apoi cu manifestanții. Viața asta amară o trăim toți.Este timpul să nu mai fim manipulați.

 24. Ion

  Frustraților sativa demisia din MAI si veniți la Locala daca credeți ca este ațâța miere si lapte

 25. Emil

  Este fluturas de la Politia Romana si a fost postat de ei cu ceva timp in urma pe facebook , plangandu-se ca este prea mic acest salariu , domnule redactor , ai incalcat legea si ai fost amendat de catre Politia Locala , iar acum ti-ai exprimat propria frustrare printr-o minciuna !!! Rusine , rusine unor astfel de gazetari !

 26. Ion

  Frustraților de la MAI câțiva demisia si veniți la Locala daca este ațâța miera si lapte .Dar sa știți ca aici NU se știe de spaga Bani din alte activități si cred ca va este tare greu sa puteți sa stați fara …….

 27. cuber

  Ha, ha , ha, chiar credeti asa ceva? Multi dintre cei care comenteaza habar nu au despre ce vorbesc. Politistii locali au aributii bine stabilite de Legea 155/2010.Fiecare strucura din cadrul politiei nationale, locale are specificul sau, profesionisti sunt in ambele “tabere”, la fel si “ciurucuri”. In ultima perioada multi”prosti” de la locala au plecat la nationala datorita faptului ca la politia nationala au un statut si salarii mai mari. Atat politia nationala cat si cea locala au atributii in domeniul activității comerciale , adica ambele pot constata si aplica amenzi celor care “vand patrunjel” la colt de strada,conf Legii 12/90. Sunt multe exemple si in alte domenii, insa este mult mai usor sa arunci cu noroi decat sa te informezi, tipic romanesc!

 28. Cristian

  Sunt politist local, din provincie, si am salariu 1600+ norma…preluam 112 de la Poltia Nationala cu fisa si pv., facem citatii, mandate, R.S.-uri,, patrule mixte, la OS al Politiei Locale se suna mai mult decat la OS al Politiei Nationale. Verificam persoane si masini in baza de date, conform legii.Pe strada sunt politisti locali care au atributii similare cu ale politistilor nationali de la O.P., exceptand politistii de la judiciar sau sectoristii care au avizul procurorului…Nu inteleg manipularea acestui ziar care minte ca un politist local castiga atat de mult. Nu mai exista gardieni de multi ani , Politia Locala este o structura care exista in toata Europa si va ramane. Nu discut daca e bine sa fie sub comanda primarului , dar sa nu uitam ca foarte multi politisti sunt incadrati direct cu un curs de trei lini si trimisi pe strada la fel cum toti politistii locali au acelasi curs de trei luni. Salariile in Politia Nationala sunt cu multbmai mari decat cele din Politia Locala iar fluturasul dat in articol nu este al unui politist local

 29. catana

  inadmisibil….fara cuvinte din pacate!!!

 30. Stefan

  Suntem de rasul lumii la un oraș de23000 de locuitori,avem peste 200 de polițiști și peste 30 de mașini în dotare nu mai vorbesc de politia locală unde-mi lucrează câteva zeci de polițiști care au salarii peste media celor ce muncesc. Nu mai vorbesc de polițiști care iasă la pensie la 50 de ani,se angajează mai departe la poliția locală că doar sunt buni de munca.Nu se mai gândește de loc în aceasta țară în Germania la 30000 de locuitori au 10 polițiști 3 masini,1 motocicletă și câteva biciclete și sunt mult mai eficienți. Dacă se întâmplă ceva vin polițiști din împrejurimi. Deci doresc restructurare în poliție deoarece sunt plătiți din banul public. Restructurarea întregului sistem M.A.I.

 31. viorel

  Cei din M.A.I se cred superiori politistilor locali din mandrie,oare unii dintre ei nu au tot o scoala de 3luni si provin din diferite domenii de activitate ca si Politistii Locali.Ar fi bine ca fiecare sa vada barna din ochiul lui,Cand s-a vrut DESCENTRALIZAREA nu au fost deacord ,ei vin la Primarie pe 500ron,doar erau jupani nu au crezut ca roata fie ea cat de patrata tot se mai intoarce.Asa ca domnilor Militieni asa cum si domniile voastre nu ati invatat ca se numeste Locala, nu Comunitara cum pronuntati de fel sa fiti multumiti cu ce aveti iar cand se scot posturi la concurs puteti sa va depuneti dosarele la fel ca altii care au migrat de la Locala la Nationala .

 32. Ioan BRÎNCOVEANU

  O noua Lege a salarizării în domeniul bugetar, în care sa fie ierarhizate funcțiile după complexitate, importanta, studii, …, ar rezolva problema.

  • pompier

   Cati au murit pana acum in misiuni de la POLITIA LOCALA???Dupa cate stiu eu nici unul.Dar in celalalte arme (jandarmi,politie,pompieri)destui.Mai merita sa faci comparatie ?????Eu zic ca nu!

 33. Comisar Roman

  Dragi mei colegi ,politisti ,jandarmi ,pompieri ,as avea o mare rugaminte la voi ,daca sunteti cu adevarat oameni intelepti si cu scaun la cap nu va mai luati dupa niste ziaristi corupti si fara pic de onoare care nu stiu alceva decat sa imprastie minciuni prin intermediul ziarelor si binenteles la comanda ,cea ce se vede acolo este o facatura ordinara menita sa induca in eroare niste structuri de ordine si siguranta publica ,si tare imi este teama ca este facatura unor sefi de prin MAI ca doar se pricep foarte bine la dezinformari ,au mostenit asta de la revolutie stiu ei bine la ce ma refer,dar sa lasam asta si sa analizam un pic si imaginile postate de acea foaie care are pretentia de a se intitula ziar National . 1. Prima imagine infatiseaza niste politisti locali stand grupati fara a face nimic iar sub ei acea fisa de salariu care ar starni invidia oricui cred ca si a primarului.Total fals si neadevarat ,oameni aceia muncesc pe salarii de mizerie de ani de zile si sunt la cheremul primarilor.Rusine domnule asa zis ziarist. 2. In imaginile 2 si 3 vedem niste luptatori ai politiei si jandarmeriei intr-o asa zisa misiune. Total fals da unde credeti domnilor ca ne aflam noi sau traim : in fasia Gaza ? In Afganistan sau Iraq ? Nu domnilor traim in romania iar acolo sunt niste antrenamente specifice menite sa pregateasca luptatori ai fortelor speciale ale MAI pentru niste interventii care ipotetic ar putea avea loc in viitor.Domnilor nu suntem in filme trezitiva la realitate ca viata bate filmul traim totusi in Romania unde situatia nu seamana cu cea din tarile mai sus mentionate sa fim seriosi ca altfel intram in domeniul SF-ului. In concluzie cea ce sa vrut in acest articol a fost de fapt o facatura ordinara a unora din structurile MAI-ului pentru a se scoate in evidenta anumite structuri care au intrat asa intr-un con de umbra si vor sa isi mai faca ceva reclama eftina ca nu cumva sa se spuna ca nu mai sunt in prim plan . Sa lasam mizeriile astea deoparte pe seama gunoierilor care se ocupa cu asa ceva iar noi cei din structurile de ordine si siguranta publica sa ne dam mana si sa ne facem fiecare treaba acolo unde suntem in limitele competentelor stabilite prin lege pentru fiecare si da conlucram in folosul cetateanului nu sa il dezamagim si sa ne facem de ras in fata lui cum ne apostrofam uni pe altii fiti intelepti si reflectati la cele scrise.

 34. Tatiana

  Dacă cineva a urmărit să învrăjbească Poliția Română și Poliția Locala, ei bine, se pare că este pe cale de a reuși! Și este maaaaare păcat, pentru că în fiecare dintre cele două structuri sunt atât profesioniști adevărați şi ,,curați”-oameni cu adevărat dedicați profesiei de polițist, cât și persoane pentru care onoarea și cinstea sunt simple și goale vorbe! Un lucru este sigur! Acel fluturaș postat nu este emis de o structură de financiar din MAI! Pe fluturașul de salariu pe care l-am primit eu nu scrie polițist, ci doar numele meu. Eu aş propune adoptarea unei atitudini echilibrate, atât de o parte, cât și de cealaltă, care ar fi de natură a onora profesia de polițist- în general!, dar și de a reprezenta acea carte de vizită care ne reprezintă – de oameni echilibrați, cu pregătire și discernământ! Iar ca polițiști, doamnelor și domnilor, nu ar fi mai bine să identificăm dedesubturile acestui demers pe care îl bănuim ca ,,intoxicare”, în loc să ne încăieram/jignim/contră de o manieră care nu are cum să fie altcumva decât contraproductivă?! Zic şi eu…

 35. Tatiana

  Dacă cineva a urmărit să învrăjbească Poliția Română și Poliția Locală, ei bine, se pare că este pe cale de a reuși! Și este maaaaare păcat, pentru că în fiecare dintre cele două structuri sunt atât profesioniști adevărați şi ,,curați” – oameni cu adevărat dedicați profesiei de polițist, cât și persoane pentru care onoarea și cinstea sunt simple și goale vorbe! Un lucru este sigur! Acel fluturaș postat nu este emis de o structură de financiar din MAI! Pe fluturașul de salariu pe care l-am primit eu nu scrie polițist, ci doar numele meu! Eu aş propune adoptarea unei atitudini echilibrate, atât de o parte, cât și de cealaltă, care ar fi de natură a onora profesia de polițist – în general!, dar și de a reprezenta acea carte de vizită cu care ne mândrim și care ne reprezintă – de oameni echilibrați, cu pregătire și discernământ! Iar ca polițiști, doamnelor și domnilor, nu ar fi mai bine să identificăm dedesubturile acestui demers pe care cu toții îl bănuim ca fiind o grosolană  ,,intoxicare”, în loc să ne încăieram/jignim/contrăm – de o manieră care nu are cum să fie altcumva decât contraproductivă?! Zic şi eu…

 36. Koko

  Si ce dracu va mai duceți cu personal sa faceti cordoane intre guvern si protestatari si mai luați si pietre in cap de la huligani. Sa se dacă pacalicii de la comunitara sa facă cordoane .

  • Koko

   Eu sunt din MApN si sunt in aceiasi situatie ca politistii. Am un salar cât o femeie de servici din primărie si nici o măsură. Toate din cauza marilor generali care au salarii de 4_5 mii de euro si altii pusi tot politic cu pensie de 240 mil vechi, astfel facandusi lumea pareri ca in sistemele astea se castiga f bine. Dacă si cei de sus ar avea salarii de mizerie s_ar mai face ceva dar asa daca ei is super multumiti ce îi mai interesează de cei mai mici ? că dacă aduc vorba cumva de noi ăștia mici își pierd scaunul . Si cel mai tare e ca Armata nu are voie sa facă politică dar toti marii șefi sunt numiti politic


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!