DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Autor:

Ca in vremurile de aur ale statului paralel Directia Nationala Anticoruptie facea orice dosar dorea, cui dorea si pentru ce motiv dorea nu mai este un secret dupa ”tsunami”-ul de dezvaluiri din ultima vreme. Ca si faptul ca in marea majoritate a acestor controversate spete, mai ales atunci cand exista ”suspiciuni rezonabile” ca la mijloc era vorba de ”decapari” comandate coopera cu Serviciul Roman de Informatii, iarasi nu mai mira deja pe nimeni. Ca doar ”binomul” facea toate acestea pentru ca putea, cu o clasa politica ingenuncheata si cu lideri care isi ridicau ”fustita” umilitor, mai mult chiar decat li se cerea… Insa iata ca un dosar oarecare, unul din multitudinea de dosare lucrate de procurorii anticoruptie cu ”sprijinul logistic” al ofiterilor acoperiti ai SRI risca sa provoace un cutremur asa cum rar a mai zguduit sistemul la noi!

 

cap helvig Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Va afla directorul SRI cine a autorizat colaborarea cu HI?

Pentru ca in plina strategie de resetare a serviciilor secrete romanesti, operatiune solicitata expres de catre influentele agentii guvernamentale ale partenerilor nostri strategici, informatia ca DNA-ul, dar mai ales Serviciul Roman de Informatii a colaborat cu Informacios Hivatal (HI) din Ungaria, adica tocmai cu serviciul care ar trebui sa fie ”rivalul de moarte” al structurilor contrainformative romanesti ii socheaza pana si pe initiatii sistemului. Mai ales ca speta era una de ”doi bani”, in care ”marele peste” vizat era presedintele unui consiliu judetean, ceea ce nu mai reprezenta chiar un ”trofeu” la cate ”autobuze” de demnitari a incarcat ”binomul” in acea perioada. Dar uite ca, totusi, IH – adica serviciul de spionaj extern al Ungariei a fost autorizat sa deruleze ”operatiuni specifice” pe teritoriul Romaniei, in chiar nordul atat de incercat al Ardealului! Iar cineva trebuie sa-si asume acum cine a autorizat aceasta operatiune fara precedent, intrucat pana si atunci cand alte ambasade occidentale solicitau un astfel de ”sprijin logistic”, misiunile erau indeplinite cat mai discret si obligatoriu de catre ofiteri romani de informatii.

kurz cu sjizarto Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, prieteni la catarama

Sau in cazuri cu totul si cu totul exceptionale erau tolerati si agenti ”parteneri” externi, dar care se miscau doar sub stricta supraveghere a contraspionajului romanesc. Insa acolo vorbim de cazuri cu adevarat sensibile si de solicitari din partea unor state precum SUA, Franta sau Germania! Iar departe de a se linisti, apele acestui caz socant au fost si mai mult tulburate de numirea in fruntea IH – SIE ungar-  a lui Jozsef Czukor, monitorizat de catre americani ca fiind unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai FSB-ului rusesc!

coldea kovesi Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Informacios Hivatal a colaborat cu ”binomul”

Astfel ca, in ultima luna, emisarii Washington-ului au inceput sa puna tot mai multe intrebari despre cazul atat de ciudatei colaborari pe un caz de nimic dintre IH si SRI, unele la care Eduard Hellvig trebuie sa-si asume un raspuns si sa identifice factorul de decizie care, la acea data  si-a asumat permisiunea data Informacios Hivatal, serviciul de spionaj al Ungariei sa actioneze pe teritoriul Romaniei. Mai ales ca, dupa cum rezulta din notele  mai mult decat ingrijoratoare ale unei alte structuri care pastreaza cel mai puternic cap de pod contrainformativ romanesc din zonele ”unguresti” din Transilvania, prezenta IH in ”coloniile economice” maghiare din nordul tarii si in special in Oradea s-a accentuat dupa recenta venire a lui Jozsef Czukor in frunte Serviciului de Spionaj Extern de la Budapesta.

Cine a girat Informacios Hivatal?

Aceasta estre intrebarea care macina in ultima vreme Serviciul Roman de Informatii. Si tocmai intr-o perioada in care se parea ca marii jucatori se indreapta spre o remiza de lunga durata pe masa de sah a serviciului.

czukor Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Jozsef Czukor, noul sef al SIE ungar

Insa oricat s-ar dori punerea batistei pe tambalul colaborarii cu Informacios Hivatal intr-un caz derulat pe teritoriul Romaniei, presiunile externe par sa impiedice acest deznodamant, cel putin momentan. De fapt, pana ce se va afla cine si de ce a girat serviciul de spionaj al Ungariei sa deruleze operatiuni specifice la noi in tara! Pentru ca poate lucrurile sunt clare si, odata depasit acest hop se poate trece apoi la ”next level” al temporizarii cerute de toata lumea si inclusiv de partenerii straini, care si-au dat seama ca stabilitatea sistemului este de acum inainte o prioritate. Dar nu in orice conditii… Si doar dupa ce vor fi identificate orice neconcordante din trecut cu fisa postului, dintre care cea mai stranie este cea a ”parteneriatului operativ” cu SIE ungar… Ca doar nu cumva s-o fi semnat vreun protocol secret de colaborare si cu HI-ul ungar, ca atunci chiar ca situatia ar deveni una cu adevarat exploziva…

Ne-a trecut glontul pe langa ureche

Dupa cum dezvaluiam cu ceva vreme in urma s-a efectuat un puternic lobby pe langa actuala putere politica de la Bucuresti pentru ca Serviciul de Informatii Externe sa treaca in subordinea directa a Ministerului de Externe. Adica adoptarea modelului unghar care tocmai ce fost adoptat de premierul Viktor Orban, cel care a reusit sa treaca prin Parlamentul de la Budapesta proiectul legislativ prin care Petre Szijjarto, proaspat devenit minstru de Externe a ajuns automat si ”comandant suprem” al serviciul de spionaj maghiar.

Oradea 2017 3 Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

Oradea, ”tinta in miscare” pentru HI

O mutare care la noi cu siguranta ar fi agitat pentru multa vreme de acum inainte faliile din sistem, dar iata ca odata cu instalarea lui Gabriel Vlase in fruntea serviciului se poate spune ca apele s-au linistit, chiar daca se poate spune ca lui SIE chiar ca i-a trecut glontul pe la ureche in perioada in care se insista pe transferul structurii in subordinea MAE.

Viena – Budapesta – Moscova

Cert este ca noul ministru de Externe al Ungariei si inclusiv conducatorul serviciului de spionaj extern nu a facut niciun secret din faptul ca ”nu renunta” la ”pamanturile istorice” din statele vecine Ungariei. Dar si ca este cunoscut drept un reformator al activitatii de spionaj, punand accent pe formarea unor ”colonii economice” in zonele vizate. Si daca Szijjarto nu se mai afla in gratiile americanilor, care banuiau deja de ceva vreme IH-ul unguresc de o prea stransa colaborare subterana cu FSB-ul rusesc, ministrul de Externe de la Budapesta are o relatie mai mult decat prieteneasca si chiar personala cu surprinzatorul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Cel care, la randul sau, aidoma lui Viktor Orban pare dispus la o colaborare mai mult decat pragmatica cu Moscova. Ceea ce si explica in buna masura recenta si surprinzatoarea numire a noului sef al Informacios Hivatal…

ALARMA! A venit Czukor!

Care este nimeni altul decat controversatul Jozsef Czukor, fost spion maghiar din perioada comunista, care vreme indelungata a lucrat tocmai in Germania si … Austria. Si cum acesta a colaborat extrem de strans, atata amar de vreme cu KGB si mai apoi cu actualul FSB rusesc, normal ca agentiile americane l-au etichetat imediat ca pe unsef de serviciu secret  mult prea apropiat de partida rusa. Mai ales ca ingrijoreaza si filiera austriaca prin care Ungaria se apropie tot mai mult de pragmatica politica economica fata de Vladimir Putin. Iar in fata acestei ”alarme” trase de catre partenerii nostri strategici, SRI-ul trebuie sa se dumireasca de urgenta  cum de spionii unguri au fost autorizati sa zburde liberi, operativ vorbind,  prin Transilvania. Pentru ca  sursele noastre insista ca a fost vorba de o misiune operativa cu aprobare expresa de la Bucuresti! De la cine…? Asta ramane de vazut, mai ales daca Eduard Hellvig va afla si va informa la randul sau partea americana, extrem de sensibila la noua axa Viena – Budapesta – Moscova, una care deja incepe sa ia fata ia fata celei pro-americane, Varsovia – Bucuresti, ce cauta HI in Romania!


5 comentarii to Hellvig stie ce face SIE ungar in Romania?

 1. cobe

  Si ne mai intrebam de ce stagneaza,de 28 de ani,realizarea unei autostrazi intre Transilvania si celelalte provincii romanesti.Acum mutalakul a facut un teatru de prost gust promulgand o lege a contruirii autostrazii centenarului=Iasi-Targu-Mures,de ce nu Pitesti-Sibiu,Comarnic-Brasov,stie el mercenarul stapanilor coloniei de ce.

  • Undeestitubase

   In timp ce mamaliga de Dragnea sta si se uita cu marioneta Veorica pusa la guvern rusii si ungurii ne iau Transilvania si Moldova de sub nas. Uite unde am ajuns daca am votat un mamaligar care isi vinde si pilelea de pe el la unguri pentru cateva voturi in parlament

 2. 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴

  Le răspund cu un cântec de lupta de acum 100 de ani el era menit luptei și avea doar 3 strofe. Am sa redau pt prima data în lume versiunea originala.

  Treceți batalioane române, Carpații
  La arme cu frunze și flori
  V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
  Cu inima la trecători.

  Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă
  Nădejdea e numai la noi
  Sărută-ți copile părinții și frații
  Și-apoi să mergem la război.

  Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă
  Visam de când eram copii
  Să trecem Carpații
  Ne trebuie Ardealul,
  De-o fi să ne-ngroape de vii!

 3. Undeestitubase

  De fapt Helvig este singurul motiv pentru care mai rezistam in fata ungurilor si rusilor, ca daca vine vreun bolsevic de la psd in locul lui ne-am dus ne vinde cu totul la rusi si la unguri. Poate in al doisprezecelea ceas cineva sa se trezeasca si sa opreasca putinizarea serviciilor si a Romaniei

 4. Bobica

  Citim si ne crucim !


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!