DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Hellvig, pe faras!

Hellvig, pe faras!

Autor:

In timp ce opinia publica este tinuta cu sufletul la gura de dezvaluirile spumoase despre micile secrete murdare din interiorul statului paralel, la varful sistemului, departe si de curiozitatea considerata „prea ca la tara” a liderilor clasei politice, se iau decizii care, chiar daca nu vor fi transpuse in pratica in cel mai scurt timp, sunt deja vitale pentru asigurarea securitatii nationale pe termen lung. Iar una dintre cele mai importante scenarii de lucru pe care lucreaza deja tot mai multi analisti atat ai structurilor informative romanesti, dar mai ales cele externe se refera la retragerea, pana la sfarsitul acestui an, a lui Eduard Hellvig de la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Si chiar daca multora le poate parea „neserioasa” promovarea unei asemenea variante, mai ales ca „neamtul” Klaus Iohannis este inca pe cai mari la Cotroceni iar „germanofilia” asumata a lui Hellvig ar trebui sa-i fie pavaza ocrotitoare dupa ce Angela Merkel tinde sa devina un veritabil „Putin al Germaniei”, tocmai aceasta ascendenta se pare ca il va putea costa postul pe actualul director general al SRI. Cel caruia, dupa cum dezvaluiam cu cateva luni in urma, i se aratase deja „cartonasul galben” de peste Ocean….

 

Edduard Hellvig 410x500 Hellvig, pe faras!

Directorul SRI, pe picior de plecare

Iar cel putin la nivelul SIE, acolo unde ar trebui sa se stie cel mai bine „ora exacta” a „ceasului” geo-global, analizele informative arata ca scenariul trecerii Angelei Merkel in locul lui Jean Claude Juncker in funtea Comisiei Europene, incepand cu anul viitor, capata tot mai mare greutate. Ceea ce nu ar face decat ca visele altfel desarte ale lui Klaus Iohannis de a prinde „miraculos”, la fel ca la alegerile din 2014, un nou post de presedinte, de aceasta data cel al Consiliului European, sa capete noi valente. Pentru ca nucleul dur al progresistilor simte ca pierde teren in fata nationalismului politic aflat in plin avant, astfel ca doar „predarea citadelei” de la Bruxelles intr-o mana de fier precum cea a Angelei Merkel ar mai putea tine in viata planul globalist de infiintare a Statelor Federative ale Uniunii Europene. Si cu Merkel in locul deja tot mai controversatului Juncker, cutuma diplomatica ar face ca presedintia Consiliului European sa fie data, fie si drept premiu de consolare, unui sef de stat sau de guvern din Europa de Est. Iohannis fiind, desigur, cel mai dispus de a zambi cuminte „in vitrina” de la Bruxelles, fara a deranja interesele globale ale marilor corporatii transfrontaliere.

merkel 0 720x483 Hellvig, pe faras!

Angela Merkel, detasata in locul lui Juncker

juncker 720x454 Hellvig, pe faras!Iar o astfel de miscare la nivel european nu va face decat sa accelereze retragerea BND-ului german din Romania, mai ales ca noua Administratie SUA, alaturi de inventiva comunitate britanica de intelligence  isi „marcheaza” tot mai mult teritoriul Romaniei ca intrand definitiv in propria sfera de influenta. Ceea ce ar intelege pe deplin pana si „profanii” sistemului, daca ar sti ce eforturi logistice si umane fara precedent depun americanii pentru intarirea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica – COSC, unitatea secreta „mixta” cu SRI-ul de la Valcea devenind deja „varful de lance” al Washington-ului impotriva „razboiului hibrid” declansat deja de Moscova… Iar in aceasta conjunctura internationala, desi nu a gafat major, ba chiar a reusit o „spoiala” a imaginii SRI, soarta lui Hellvig la conducerea serviciului pare cea a unei frunze in bataia vantului, cel putin atata timp cat americanii doresc un partener de nadejde si de actiune pentru a sustine implicarea operativa majora a SUA „in coasta” Rusiei…

Doar „neamtul” vrea in „vitrina”

Un scenariu incendiar, dar luat tot mai in serios de serviciile de informatii ale tarilor „satelit” care vor sa se orienteze din timp pe langa viitorii „jupani” ai Europei  arata ca, dupa ce a trecut din nou, cu mai mare greutate ca oricand, prin furcile caudine ale formarii unui alt guvern de uniune „contra naturii”, Angela Merkel ar putea renunta la conducerea „motorului economic” al UE pentru a dicta linia politica de la Bruxelles.

in doi 665x500 Hellvig, pe faras!

Iohannis, „planul B” pentru inlocuirea lui Donald Tusk

Iar aceasta mutare spectaculoasa s-ar datora, in primul rand, faptului ca Jean Claude Juncker pierde tot mai mult teren, decizia facuta publica de a nu-si mai dori un nou mandat in fruntea Comisiei Europene nefacand decat sa le dea si mai mult curaj criticilor sai. Deci, structurile centrale de conducere a Uniunii Europene stau pe un adevarat butoi de pulbere, actuali sefi ca Juncker sau Tusk scapand deja haturile  din maini. Astfel ca „avansarea” Angelei Merkel la Bruxelles este planul de rezerva al influentei miscari progresiste pentru a se tempera lucrurile. Culmea este ca, desi s-ar fi facut deja „tatonari” privind „indulcirea” liderilor „Grupului de la Visegrad” pentru ca unul dintre „rebeli” sa preia locul lui Donald Tusk, acestia ar fi refuzat in corpore! Si astfel s-a ajuns la varianta de compromis a unei eventuale sustineri de catre Angela Merkel a „neamtului” Klaus Iohannis la presedintia Consiliului European, pentru ca aceasta sa fie sigura ca-si pune acolo un„estic” care nu misca in front…!

Refugiu la Viena…

Daca Iohannis nu va mai „vegeta” inca un mandat la Palatul Cotroceni, atunci si interesul BND-ului german pentru tara noastra va scadea considerabil, atunci „camarila nemteasca” din jurul sefului statului se poate deja pregati pentru o retragere, fie ea si una ordonata.

cyberint 720x481 Hellvig, pe faras!

„Anexa” COSC de la Valcea a „Centrului National Cyberint”, noua unitate de elita a SRI

Dar „la pachet”, cu tot cu „germanofilii” din politica, mediul de afaceri si servicii. Lucru cu atat mai de asteptat cu cat presiunea americana creste constant, mai ales in domenii sensibile precum cel al securitatii energetice sau cibernetice. Si chiar daca in anumite medii se da ca sigura plecarea lui Eduard Hellvig chiar pana la sfarsitul acestui an, „inevitabilul” poate fi intarziat si pana in 2019, pentru a exista siguranta mutarilor de la Bruxelles. Timp in care Hellvig ar avea si varianta „resetarii” imaginii in fata americanilor care vor in fruntea SRI nu doar un director democratic, cat unul care sa fie si „jucator”, pentru a putea sustine implicarea operativa tot mai fatisa. Oricum, deja se vorbeste despre pregatirea unui refugiu confortabil, inclusiv financiar, la Viena, pentru mai multi lideri ai institutiilor de forta, pe langa staff-urile unor mari corporatii austriece aflate in sfera de protectie a BND-ului german… Timp in care SRI-ul intra si mai puternic in „zodia americana”, fie ea si una cu „ascendent britanic”, serviciul capatand o putere uriasa de control a informatiei prin dezvoltarea COSC. Caci, pe langa mult mai la vedere „Centru National Cyberint”, Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica, mai ales prin unitatea secreta de la Valcea, cu tehnica de ultima ora si consilieri din SUA este deja privit peste Ocean drept cel mai avansat avanpost al agentiei americane de profil in aceasta parte a lumii, asupra careia Moscova inca isi declara hegemonia…


1 Comentariu la Hellvig, pe faras!

  1. cobe

    Care camarilla nemteasca din jurul Mutalakului,sunt doar evrei cu nume de oriâgine germanica.Colonia aceasta a avut ca prim ministru dupa decembrie 89 un veritabil roman=neulender roman petre,mai ce guvernant a fost,distrugatorul industriei socialiste,ca si tatal sau,venit pe un tank t34,dorea,mai doreste,ca aceasta tara sa ramana pe veci o colonie,problema este ca stapanirea ei este clamata de prea multi in frunte cu licuriciul cel mare.Se intreaba cineva,dar noi unde suntem,cred ca ne aflam in centrul coloniei,cetateni europeni de mana a paispea.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!