DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Hai, Bulancea, ca se poate!

Hai, Bulancea, ca se poate!

Autor:

Seria de dezvaluiri din „National” cu privire la „mafia achizitiilor” din spitalele bucurestene, in frunte cu rolul cheie jucat de directoarea Elena Faur de la „Alexandru Obregia” s-a soldat cu retinerea acestuia. Ceea ce ar trebui sa reprezinte semnalul ca, in sfarsit, procurorii anticoruptie au inceput sa se ocupe serios si de „dezmatul” bugetar din Sanatate.

 

obregia Hai, Bulancea, ca se poate!

Prima reţinere la Spitalul Obregia

Mai ales ca practic promovarea lui Marius Bulancea la sefia unei sectiii din cadrul DNA s-ar datora tocmai planului prezentat de acesta de a pune capat jafului din Sanatate, domeniu pe care pana si Laura Codruta Kovesi l-a identificat ca fiind unul in care „pierderile colaterale” sunt mai mari chiar decat la marile proiecte de infrastructura. Numai ca tratarea cazului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „ Prof. Dr. Alexandru Obregia” drept unul singular nu va ajuta cu absolut nimic la eradicarea „cancerului” din Sanatate, acolo unde directori ca Elena Faur nu sunt decat „pionii” adevaratilor stapani aflati in spatele „contractelor mortii” de sute si sute de milioane de euro.

Umflate de zece ori!

bulancea Hai, Bulancea, ca se poate!

Marius Bulancea

Pana cand insa Marius Bulancea si echipa de procurori specializata pe domeniul medical va arata sau nu ca poate trece la „next level”, sa remarcam ca, dupa cum sustine DNA, Elena Faur, cunoscuta cu o reala influenta printre marii jucatori de pe piata, ajunsese sa umfle preturile produselor pe care le achizitiona de la firmele de casa agreate si de peste zece ori. Astfel, dupa cum insista procurorii, „ in perioada octombrie2012-decembrie 2016, Elena Faur si-ar fi „indeplinit in mod defectuos, prin incalcarea legislatiei primare, atributiile de serviciu ce-i reveneau”. Astfel,  „in urma compararii preturilor cu care produsele au fost comercializate catre spital cu preturile la care aceste societati au achizitionat produsele a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% pana la 1.100%”. Iar prejudiciul astfel creat a fost evaluat la suma de 2.994.608,69 lei. Insa dincolo de acest prejudiciu cauzat strict de achizitiile „umflate”, mai ramane de lamurit si misterul influentei despre care se stie, asa dupa cum „National” a dezvaluit, ca „regina achizitiilor” de la „Alexandru Obregia” le avea pana la varful Ministerului Sanatatii.    
Ziarul National
Recomandarile zilei 26-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!