DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!

Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!

Autor:

Un document oficial care a ajuns zilele acestea prin mapele mai-marilor Ministerului de Interne este pe cale sa zguduie sistemul. Pentru ca, pur si simplu, intr-o perioada in care MAI se confrunta cu o acuta criza a sediilor insuficiente pentru buna derulare a activitatii structurilor subordonate, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera se agita de mama focului „sa scape” de un teren de aproape 10.000 de metri patrati aflati intr-una din cele mai „vanate” zone de pe Litoral de catre rechinii imobiliari. Pentru ca Vama Veche, statiunea non-conformista, dar tot mai plina de corporatisti, nababi straini si hoteluri de lux se poate dezvolta doar inspre sud, iar tocmai acolo vrea sa paseze structura condusa de „nemuritorul” chestor Ioan Buda terenul aferent fostului pichet de graniceri in administrarea comunei Lipanu, noul „El Dorado” al investitiilor imobiliare de pe Litoral.

 

teren 720x450 Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!

Terenul de 10.000 metri pătrati de la Vama Veche unde trebuiau să vină mii de refugiati va fi cedat gratuit de către MAI

Iar cum nebuloasa acestei povesti este intarita de faptul ca este tocmai pe terenul pe care s-a incercat initial constructia unei tabere de primire a refugiatilor, structurile de protectie interna, dar si alte servicii informative urmaresc cu interes posibilele suspiciuni privind posibila folosire a lacrimogenului pretext al migrantilor in vederea dezvoltarii ulterioare a unor afaceri imobiliare. Mai ales ca, dupa „spovedania” miliardarului Valentin Visoiu de la Arges, cel care nu se mai poate baza pe serviciile avocatesti ale ginerelui lui Traian Basescu, au fost luate la ochi si alte contracte ale Politiei de Frontiera privind constructia, reabilitarea sau modernizarea mai multor sedii din intreaga tara.

La Vama Veche!

Uite ca, in conditiile in care realitatea spatiilor insuficiente la nivelul MAI le da oricum destule batai de cap conducatorilor ministerului, sunt si structuri care indisponibilizeaza imobile care sa fie preluate spre administrare de catre alte institutii de stat! val de refugiati 720x404 Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!Ceea ce a dat deja nastere la diverse suspiciuni privind posibile conotatii imobiliare ale acestor suprinzatoare tranzactii operate de la varful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Iar un exemplu concret, care tocmai ce a atras atentia structurilor informative este cel al fostului pichet de graniceri din Vama Veche, pe raza comunei Limanu, unde exista un imobil care se doreste insistent a fi transferat prin Hotarare de Guvern spre administrarea Primariei Limanu. Cu tot cu terenul de 10.000 de metri patrati, aflat de asemenea in administrarea Politiei de Frontiera, prin intermediul Garzii de Coasta. Si pentru ca initiatii sistemului sa inteleaga si mai bine dedesubturile acestei stranii afaceri, trebuie mentionat ca este vorba exact despre zona in care s-a dorit in urma cu un an construirea unei asa-zise tabere de refugiati. Numai ca revolta populara a localnicilor, operatorilor de turism si a investitorilor din zona a facut ca incercarea sa fie una zadarnica.  Iata insa ca de aceasta data demersurile oficiale au fost deja promovate catre celelalte structuri interesate din cadrul Ministerului de Interne, in vederea obtinerii negatiei, adica a refuzului acestora, conform prevederilor legale in vigoare, pentru a putea fi apoi promovata buclucasa Hotararea de Guvern.

Scandalul sediilor

Acum, desi unii s-au dus deja cu gandul sa urmareasca intabularile din viitorul apropiat, pentru a vedea ce noi mahari de la Bucuresti se aleg cu niscai parcele la malul marii, episodul Vama Veche este doar preambulul altor repere pentru structurile informative si de protectie interna.

buda 1 633x500 Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!

Sediul IGPF de la Răzoare îi dă dureri de cap chestorului Ioan Buda

Care misuna deja nu doar prin Corbeanca, sa vada cine si mai ales pentru cine se mai construieste prin zona, dar si pe la Sulina, Pardina, Berzeasca sau Oravita. Localitati din judetele Tulcea si Caras-Severin unde au fost incredintate contracte de reabilitare si modernizare a sediilor locale ale Politiei de Frontiera. Sediu Politia Frontiera 665x500 Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!Iar culmea coincidentei, se pare ca miliardarul Valentin Visoiu, patronul CONARG, are iarasi multe de povestit pe aceasta tema. Este vorba despre proprietarul aceleiasi firme care, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, nu doar ca a construit noul sediu central al Politiei de Frontiera de la intersectia de la Razoare, dar a si obtinut printr-un act aditional de care se pare ca Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, nu ar fi deloc strain, o crestere cu nu mai putin de 40 la suta a pretului „de receptie”, ceea ce inseamna cateva milioane bune de euro.

visoiu 720x491 Golanii imobiliare la varful Politiei de Frontiera!

Valentin Vișoiu trebuie să-și continue spovedania

„El Dorado” de la Limanu

Revenind la cererea aflata deja pe masa oficialilor MAI, trebuie avut in vedere si faptul ca Limanu nu mai este de mult o simpla comuna prafuita si uitata de prin pustiul dobrogean, ci noul „El Dorado” de pe Litoralul romanesc. Unde se construieste in draci, mai ales dupa ce Vama Veche are, in ultima vreme, intietatea la ocuparea spatiilor de cazare, luand pana si fata celebrei Mamaia la acest capitol. Iar succesul repurtat, ca sa nu dam decat un singur exemplu, cu marina de la Limanu, unde unul dintre actionari este chiar proprietarul MEDLIFE si unde s-a mutat deja de la Eforie sau Mangalia intreg „high life”-ul dambovitean arata ca potentialul zonei unde Politia de Frontiera cedeaza gratis 10.000 de metri patrati este unul mai mult decat urias.    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!