DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Gata, se separa denuntatorii de „sifoane”!

Gata, se separa denuntatorii de „sifoane”!

Autor:

Se pare ca vom asista la noi rasturnari spectaculoase de situatie in si asa mult incercata Justitie romaneasca. Pentru ca, dupa cum se susoteste tot mai mult pe holurile CSM-ului, judecatorii vor fi, de acum inainte, mult mai atenti la a face distinctia intre denuntatorii de buna credinta si cei care au dovedit un exces de zel greu de imaginat, mai ales in aducerea de probe obtinute „pe cont propriu” procurorilor. Dintre care unii, ce-i drept, au refuzat sa le ataseze la rechizitoriu, considerandu-le ca fiind obtinute intr-un mod provocator, in schimb fiind si multi altii care au transformat aceasta colaborare cu cei denumiti de cand lumea drept „sifoane” intr-un veritabil „modus operandi” al anchetelor pe care le coordonau.

 

martori Gata, se separa denuntatorii de „sifoane”!

Martorii procurorilor cad pe capete

Iar schimbare de macaz, despre care se spune ca ar fi fost sugerata, fie si neoficial, chiar din sanul CSM-ului este cu atat mai neasteptaa cu cat, intr-adevar, in ultima vreme aproape ca nu a existat niciun caz in care vreun denuntator sa fie considerat drept „provocator”. Iata insa ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe si viitoarea delimitare prevazuta a incepe sa fie implementata cat de curand ar putea „rasturna” multe dosare rasunatoare, reprezentand singura scapare pentru inculpati cu nume care au cazut pe tehnica, fiind inregistrati nu de catre ofiteri sub acoperire, ci chiar de catre oamenii lor de incredere, care i-au tras de limba intr-un mod ce ramane de stabilit clar daca a fost sau nu „provocator”.

Pana la marturie mincinoasa…

Cu putina vreme in urma, „National” dezvaluia in exclusivitate ca deja multi martori cheie ai procurorilor au si inceput sa le ceara avocatilor sa le obtina de la judecatori noi audieri, prin care sa-si retraga marturiile anterioare. Iar disperarea este cu atat mai mare cu cat procesele se afla in ultima faza a pronuntarii si este vorba de spete in care, de exemplu, principala acuza este cea de abuz in serviciu, care deja pica „pe capete” in instante.

urdareanu Gata, se separa denuntatorii de „sifoane”!

“UTI”, un provocator de dosare

Asa ca, pentru a nu fi acuzati pe urma la randul lor  de marturie mincinoasa si, in acelasi timp, pentru a nu ramane cu niste „dusmani pe viata” si cu pozitii inalte, martorii fac coada sa iasa din „circuitele” schitate de catre procurorii de caz. Iata insa ca sunt si numerosi alti inculpati  care, pana sa acuze marturia mincinoasa, vor acum sa ceara ca judecatorii sa constate daca denuntatorii lor au fost de buna credinta sau au dovedit exces de zel, provocandu-i la purtarea unor discutii pe anumite teme. Situatie in care probele astfel obtinute ar fi „caduce” si ar putea duce la inchiderea multor dosare cu greutate. Cum ar fi, de exemplu, cele in care miliardarul Tiberiu „UTI” Urdareanu a facut inregistrari „pe cont propriu”, in care si-ar fi plasat „soparlele” unor prieteni de ani si ani, carora nici prin cap nu le-ar fi trecut in ce capcana ar putea fi atrasi…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!