DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Gata, s-a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

Gata, s-a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

Autor:

In ciuda nenumaratelor semnale de alarma trase din toate partile si mai ales de catre analisti militari de prestigiu, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, actuala conducere a Ministerului Apararii Nationale continua sa mearga tot pe mana moarta a avioanelor MiG-21 Lancer, unele dintre ele cu o uzura de 50 de ani, in ciuda modernizarilor aduse. Astfel ca ministrul Mihai Fifor tocmai ce a autorizat reluarea zborurilor de politie aeriana cu aceste aparate carora le-a fost lipita eticheta de ”cosciuge zburatoare”  dupa moartea la bordul lor a atator piloti valorosi.

 

cap cosciug Gata, s a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

Fifor si-a asumat o mare responabilitate!

Acum, ce-i drept, ministrul nici nu avea solutii de avarie la indemana, cel putin pana ce primele avioane F-16 vor deveni operationale. Dar exista voci din chiar interiorul Fortelor Aeriene care sustin ca presiunea pentru reluarea zborurilor, in ciuda riscului la care sunt supusi putinii piloti militari pe care ii mai avem se datoreaza si organizarii unor alte mitinguri aviatice. Ceea ce nu ar face decat ca responsabilitatea celor care si-au asumat aceasta decizie sa fie cu atat mai mare!mig21 Gata, s a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

pilot Gata, s a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

Oare câți piloți mai trebuie să moară pe Mig-21 Lancer?

Pentru ca, sa nu uitam, tocmai ce eroul comandor Florin Rotaru  a preferat sa se sacrifice el decat sa riste vietile miilor de participanti la mitingul aerian de la aerodromul militar din Borcea!

Pilotii sunt de vina!

Si chiar daca anularea sau barem schimbarea programului anumitor spectacole aviatice ar fi putut fi jenante pentru partea romana, tinand cont ca la mijloc este vorba nu doar despre vietile unor piloti militari care cel putin cunosc de la bun inceput riscurile intrarii in randurile acestei forte de elita, dar mai ales de cele ale miilor de privitori, poate ca o pozitie publica fara echivoc ar fi fost mai indicata. Si in timp ce ne-am fi rugat de pilotii partenerilor NATO sa mai asigure ei, pentru o perioada de timp, misiunile de politie aeriana ale spatiului romanesc, responsabilii Ministerului Apararii Nationale sa fi incercat sa gaseasca o alta solutie. Pentru ca in ciuda verificarilor din ultimele zile facute la aparatele Mig-21 Lancer este greu de crezut ca decesele pe banda rulanta a atator piloti militari s-ar datora exclusiv erorilor de pilotaj ale acestora!


1 Comentariu la Gata, s-a dat drumul la ”cosciugele zburatoare”!

  1. cobe

    Niste nenorociti de politicieni ce hotarasc mitinguri aviatice cu participarea acestor cosciuge zburatoare.Ar trebui,aceste cosciuge nezburatoare,sa nu mai fie folosite decat la politie aeriana,de la inaltimi de cativa km alta este sansa pilotilor pentru redresare si in ultima instanta salvarea prin catapultare.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!